TEST BANK
Clayton’s Basic Pharmacology for Nurses, 19th edition by
Michelle J. Willihnganz.
,Test`Bank`For`Clayton’s`Basic`Pharmacology`for`Nurses`19th`Edition 2
Chapter`01:`Drug`Definitions,`Standards,`and`Information`Sources`Willihnganz:
`Clayton’s`Basic`Pharmacology`for`Nurses,`19th`Edition
1. Which`name`identifies`a`drug`listed`by`the`US`Food`Drug`
Administration`(FDA)?
a. Bran
b. Nonproprietar
c. Official
d. Trademark
ANS:
The`official`name`is`the`name`under`which`a`drug`is`listed`by`t
he`FDA.`The`brand`name,`or`trademark,`is`the`name`given`to`a`
drug`by`its`manufacturer.`The`nonproprietary,`or`generic,`name
`is`provided`by`the`United`States`Adopted`Names`Council.
Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`9
OBJ:`1NAT:`NCLEX`Client`Needs`Category:`Safe,`Effective`Care`
Environment`TOP:` Nursing`Process`Step:`Assessment
CON:`
Patient`Education
2. Which`source`contains`information`specific`to`nutritional`supplements?
a. USP`Dictionary`of`USAN` &`International`Drug`Names
b. Natural`Medicines`Comprehensive`Database
c. United`States`Pharmacopoeia/National`Formulary`(USP`NF)
d. Drug`Interaction`Facts
ANS:`C
United`States`Pharmacopoeia/National`Formulary`contains`information`specific`to`nutritional`supp
lements.`USP`Dictionary`of`USAN`&`International`Drug`Names`is`a`compilation`of`drug`names,`pr
onunciation`guide,`and`possible`future`FDA`approved`drugs;`it`does`not`include`nutritional`supple
ments.`Natural`Medicines`Comprehensive`Database`contains
evidence-
based`information`on`herbal`medicines`and`herbal`combination`products;`it`does`not`include`inf
ormation`specific`to`nutritional`supplements.`Drug`Interaction`Facts`contains`comprehensive`
information`on`drug`interaction`facts;`it`does`not`include`nutritional`supplements.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`4
OBJ:`3`NAT:` NCLEX`Client`Needs`Category:`Physiological`Inte
grity
TOP:` Nursing`Process`Step:`Assessment CON:` Nutrition`|`Patient`Education
3. Which`drug`reference`contains`drug`monographs`that`describe`all`drugs`in`a`therapeutic`class?
a. Drug`Facts`and`Comparisons
,Test`Bank`For`Clayton’s`Basic`Pharmacology`for`Nurses`19th`Edition 3
b. Drug`Interaction`Facts
c. Handbook`on`Injectable`Drugs
d. Martindale—The`Complete`Drug`Reference
ANS:`A
Drug`Facts`and`Comparisons`contains`drug`monographs`that`describe`all`drugs`in`a`th
erapeutic`class.`Monographs`are`formatted`as`tables`to`allow`comparison`of`similar`pro
ducts,`brand`names,`manufacturers,`cost`indices,`and`available`dosage`forms`Online`v
ersion`is`available.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`4`Table`1.2
OBJ:` ` 3 NAT:` NCLEX`Client`Needs`Category:`Physiological`Integrity
TOP:` Nursing`Process`Step:`Assessment CON:` Safety`|`Patient`Education`|`Clinical`Judgment
4. Which`drug`reference`contains`monographs`about`virtually`every`single-
entity`drug`available`in`the`United`States`and`describes`therapeutic`uses`of`drugs,`including`a
pproved`and`unapproved`uses?
a. Martindale:`The`Complete`Drug`Reference
b. AHFS`Drug`Information
c. Drug`Reference
d. Drug`Facts`and`Comparisons
ANS:`B
AHFS`Drug`Information`contains`monographs`about`virtually`every`single-
entity`drug`available`in`the`United`States`and`describes`therapeutic`uses`of`drugs,`including`app
roved`and`unapproved`uses.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`4`Table`1.2
OBJ:` ` 3 NAT:` NCLEX`Client`Needs`Category:`Physiological`Integrity
TOP:` Nursing`Process`Step:`Planning CON:` Safety`|`Patient`Education`|`Clinical`Judgment
5. Which`online`drug`reference`makes`available`to`healthcare`providers`and`the`public`a`stan
dard,`comprehensive,`up-to-date`look`up`and`downloadable`resource`about`medicines?
a. American`Drug`Index
b. American`Hospital`Formulary
c. DailyMed
d. Drug`Reference
ANS:`C
DailyMed`makes`available`to`healthcare`providers`and`the`public`a`standard,`comprehensive,`
up-to-
date`look`up`and`downloadable`resource`about`medicines.`The`American`Drug`Index`is`not`ap
propriate`for`patient`use.`The`American`Hospital`Formulary`is`not`appropriate`for`patient`use
.`The`drug`reference`is`not`appropriate`for`patient`use.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`3`|`p.`4
OBJ:`3`NAT:` NCLEX`Client`Needs`Category:`Physiological`Inte
grity
TOP:` Nursing`Process`Step:`Implementation
CON:` Safety`|`Patient`Education`|`Clinical`Judgment
6. Which`legislation`authorizes`the`FDA`to`determine`the`safety`of`a`drug`before`its`marketing?
a. Federal`Food,`Drug,`and`Cosmetic`Act`(1938)
b. Durham`Humphrey`Amendment`(1952)
, Test`Bank`For`Clayton’s`Basic`Pharmacology`for`Nurses`19th`Edition 4
c. Controlled`Substances`Act`(1970)
d. Kefauver`Harris`Drug`Amendment`(1962)
ANS:`A
The`Federal`Food,`Drug,`and`Cosmetic`Act`of`1938`authorized`the`FDA`to`determine`the`safet
y`of`all`drugs`before`marketing.`Later`amendments`and`acts`helped`tighten`FDA`control`and`e
nsure`drug`safety.`The`Durham`Humphrey`Amendment`defines`the`kinds`of`drugs`that`cannot`
be`used`safely`without`medical`supervision`and`restricts`their`sale`to`prescription`by`a`licensed`
practitioner.`The`Controlled`Substances`Act`addresses`only`controlled`substances`and`their`cate
gorization.`The`Kefauver`Harris`Drug`Amendment`ensures`drug`efficacy`and`greater`drug`safet
y.`Drug`manufacturers`are`required`to`prove`to`the`FDA`the`effectiveness`of`their`products`bef
ore`marketing`them.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`5`Table`l.3
OBJ:` 5
NAT:`NCLEX`Client`Needs`Category:`Physiological`Integrity`
TOP:` Nursing`Process`Step:`Assessment
CON:` Safety`|`Patient`Education`|`Evidence`|`Health`Care`Law
7. Which`classification`does`meperidine`(Demerol)`fall`under?
a. I
b. II
c. III
d. IV
ANS:`B
Meperidine`(Demerol)`is`a`Schedule`II`drug;`it`has`a`high`potential`for`abuse`and`may`lead`to`s
evere`psychological`and`physical`dependence.`Schedule`I`drugs`have`high`potential`for`abuse`a
nd`no`recognized`medical`use.`Schedule`III`drugs`have`some`potential`for`abuse.`Use`may`lea
d`to`low`to`moderate`physical`dependence`or`high`psychological`dependence.`Schedule`IV`dru
gs`have`low`potential`for`abuse.`Use`may`lead`to`limited`physical`or`psychological`dependenc
e.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`10
OBJ:`2`NAT:` NCLEX`Client`Needs`Category:`Safe,`Effective`Car
e`Environment
TOP:` Nursing`Process`Step:`Assessment CON:` Patient`Education`|`Addiction`|`Pain
8. Which`action`would`the`FDA`take`to`expedite`drug`development`and`approval`for`an`outbreak`
of`smallpox?
a. List`smallpox`as`a`health`orphan`disease.
b. Omit`the`preclinical`research`phase.
c. Extend`the`clinical`research`phase.
d. Fast`track`the`investigational`drug.
ANS:`D
Once`the`Investigational`New`Drug`Application`has`been`approved,`the`drug`can`receive`high
est`priority`within`the`agency,`which`is`called`fast`tracking.`A`smallpox`outbreak`would`beco
me`a`priority`concern`in`the`world.`Orphan`diseases`are`not`researched`in`a`priority`manner.`Pr
eclinical`research`is`not`omitted.`Extending`any`phase`of`the`research`would`mean`a`longer`tim
e`to`develop`a`vaccine.`The`FDA`must`ensure`that`all`phases`of`the`preclinical`and`clinical`resea
rch`phase`have`been`completed`in`a`safe`manner.
DIF: Cognitive`Level:`Knowledge REF:` p.`7 OBJ:` 5