Certification (PDF) | 2026–2027 |
Questions & Verified Answers |
Instant PDF Download
1. What is the primary role of a security officer in
crime prevention?
Correct Answer: Reduce the opportunity for a
person to commit a crime.
2. Crime prevention is the anticipation,
recognition, and appraisal of a crime risk. It also
involves what?
Correct Answer: Initiating some action to remove
or reduce the risk.
3. What must be done about life safety deficiencies
found during the hazard surveillance tour?
,Correct Answer: Correct them immediately.
4. What is the purpose of crime analysis?
Correct Answer: Identify problems and develop
strategies to reduce problems.
5. Which of the following is easier and more cost-
efficient for an institution?
Correct Answer: Building security systems into the
design during construction.
6. Healthcare facilities that provide ______
customer service motivate customers to tell others
about these organizations.
Correct Answer: Excellent.
7. How can process improvement in customer
service be measured?
,Correct Answer: Surveys, monitoring
performance, benchmarking, and service
standards.
8. ______ can be an excellent way to measure
customer service and improve performance.
Correct Answer: Feedback.
9. What are the elements involved in improving
customer service?
Correct Answer: Identifying customers, attitude,
communication, and training.
10. Communication is ______.
Correct Answer: 93 percent body language and 7
percent words.
11. Which legal test takes into account
neighborhood crime rates, industry standards, and
the owner's experience at other locations?
, Correct Answer: Foreseeability.
12. What is the major source of premises liability
in healthcare facilities?
Correct Answer: Slips and falls.
13. Property owners have a ______ duty to
maintain the property in a ______ condition.
Correct Answer: Legal; reasonably safe.
14. What are the elements necessary to establish
negligence in a premises liability case?
Correct Answer:
1. Duty to the plaintiff.
2. Failure to meet the duty.
3. Breach of duty caused an injury.
15. What are examples of risks that security
officers should identify?