NATIONAL CREDENTIAL REVIEW
CERTIFIED MEDICAL ASSISTANT
Medical Assistant Certification
Exam Latest 2026/2027 Version |
100% Verified with Correct
Questions and Answers
1. A patient with a rapid pulse has bradycardia.
CORRECT ANSWER: False
2. Water-soluble vitamins are A, D, E, and K.
CORRECT ANSWER: False
3. Carbon dioxide is a waste product of metabolism.
CORRECT ANSWER: True
, 4. Some states consider it legal for a medical assistant
to diagnose a condition and prescribe treatment.
CORRECT ANSWER: False
5. It is illegal for a patient to be denied a copy of his
chart if he is unable to pay the fee to obtain it.
CORRECT ANSWER: True
6. A physician cannot be held responsible for the
actions of employees.
CORRECT ANSWER: False
7. A substance used to impart color to tissue or cells
in order to study and identify microscopic
organisms is called a stain.
CORRECT ANSWER: True
8. Another name for a heart attack is myocardial
infarction.
CORRECT ANSWER: True
, 9. A properly collected sputum specimen should
contain both mucus coughed up from the
respiratory tract and saliva.
CORRECT ANSWER: False
10. The most reliable and timely method of
transporting microbiologic specimens is pickup by
the laboratory.
CORRECT ANSWER: True
11. Hepat stands for the root of kidney.
CORRECT ANSWER: False
12. A medical assistant needs additional training to
be able to perform microbiologic tests, such as
sensitivity tests, and to interpret cultures of
specimens.
CORRECT ANSWER: True
13. Viruses are found in soil.
, CORRECT ANSWER: True
14. The process of blood cells clumping together
to form a clot is coagulation.
CORRECT ANSWER: True
15. Water contributes about 60% of body weight.
CORRECT ANSWER: True
16. The lowest level of organization for the human
body begins at the chemical level.
CORRECT ANSWER: True
17. The law requires all employers to withhold
money from employees' net earnings to pay federal,
state, and local income taxes.
CORRECT ANSWER: False
18. Carbohydrates, lipids, and proteins are
examples of compounds.
CORRECT ANSWER: True