EXAM REAL EXAM QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS AND STUDY
GUIDE/WGU D220 NURSING
INFORMATICS FINAL EXAM AND STUDY
GUIDE
1. Question: Which information in an electronic medical
record (EMR) helps a nurse plan and manage a patient's
postoperative care after open-heart surgery?
CORRECT ANSWER: Provider orders.
2. Question: Which information in a patient's electronic
medical record (EMR), in addition to the nursing
flowsheets and provider orders, helps a nurse plan and
manage fluctuations in blood glucose levels?
CORRECT ANSWER: Medication Administration
Record (MAR).
3. Question: A nurse is planning care for a patient admitted
to the hospital with COVID-19. Which information in the
electronic medical record (EMR) will help the nurse plan
, the care for this patient?
CORRECT ANSWER: The patient's laboratory results
over the last 72 hours.
4. Question: Which clinical note type is exempt from being
shared with patients according to the United States Core
Data for Interoperability (USCDI) standards?
CORRECT ANSWER: Psychotherapy notes.
5. Question: Operating room staff rely on a manual
whiteboard for patient tracking, and surgeons report
increased turnaround time between surgical cases. Which
resolution can improve this workflow issue?
CORRECT ANSWER: Radio frequency identification
(RFID) in patient labels.
6. Question: An informatics nurse and an emergency nurse
are conducting an analysis of a patient admission from
the ER. Which tool should these nurses use for a process
analysis?
CORRECT ANSWER: SWOT template.
7. Question: What is an effective way to reduce the risk of
unauthorized access to electronic protected health
information (ePHI)?
CORRECT ANSWER: Make sure all users adhere to
the security and confidentiality policies set forth by the
facility.
,8. Question: How does a healthcare policy assure access to
health information by authorized users?
CORRECT ANSWER: It creates a reliable method to
verify the identities of users accessing health information.
9. Question: Which statement describes the application of
meaningful use?
CORRECT ANSWER: Providers need to show the use
of Electronic Health Record (EHR) technology.
10. Question: What is the typical role of the informatics
nurse?
CORRECT ANSWER: Plans, coordinates, and
facilitates education for all computer applications and
software for nursing or clinical user groups.
11. Question: A patient's blood glucose is 400. What is
a one-time type of report?
CORRECT ANSWER: Ad hoc report.
12. Question: Which clinical information technology
enables providers to document patient assessments?
CORRECT ANSWER: Vital signs capture.
13. Question: A patient is being transferred to another
hospital that does not have access to the same Electronic
Health Record (EHR). How will the patient receive the
Electronic Health Record information?
, CORRECT ANSWER: Continuity of Care Record
(CCR).
14. Question: Which statement best describes nursing
informatics?
CORRECT ANSWER: Computer science, decision
science, information science, management science,
cognitive science, and organizational theory.
15. Question: The nurse receives a report that there are
new orders to review. Where does the nurse look to
verify this information?
CORRECT ANSWER: The Kardex.
16. Question: What is the goal of the Merit-Based
Incentive Payment System (MIPS) and Meaningful Use
(MU)?
CORRECT ANSWER: Patient quality care.
17. Question: What is a type of phishing?
CORRECT ANSWER: Trojan.
18. Question: What is data governance?
CORRECT ANSWER: It defines who can take what
action, upon what data, in what situations, using what
methods.
19. Question: A provider at the hospital had his laptop
stolen from his vehicle. What should be on his laptop to