FINAL EXAM 2026-2027
KEY CONCEPTS WITH ANSWERS
ULTIMATE GUIDE 100%
GUARANTEED
PASS (Everything you need To Pass)
1. What is accommodation?
CORRECT ANSWER: A style of dealing with conflict
involving cooperation on behalf of the other party but not
being assertive about one's own interests.
2. What is accountability?
CORRECT ANSWER: The expectation that employees will
perform a job, take corrective action when necessary, and
report upward on the status and quality of their performance.
3. What are accounting audits?
CORRECT ANSWER: Procedures used to verify accounting
reports and statements.
,4. What is an acquisition?
CORRECT ANSWER: One firm buying another.
5. What is activity-based costing (ABC)?
CORRECT ANSWER: A method of cost accounting
designed to identify streams of activity and allocate costs
across particular business processes according to the amount
of time employees devote to particular activities.
6. What are adapters?
CORRECT ANSWER: Companies that take the current
industry structure and its evolution as givens and choose
where to compete.
7. What is adverse impact?
CORRECT ANSWER: When a seemingly neutral
employment practice has a disproportionately negative effect
on a protected group.
8. What is the advertising support model?
CORRECT ANSWER: A business model involving
charging fees to advertise on a site.
,9. What is affective conflict?
CORRECT ANSWER: Emotional disagreement directed
toward other people.
10. What is the affiliate model?
CORRECT ANSWER: A business model involving
charging fees to direct site visitors to other companies' sites.
11. What is affirmative action?
CORRECT ANSWER: Special efforts to recruit and hire
qualified members of groups that have been discriminated
against in the past.
12. What is an after-action review?
CORRECT ANSWER: A frank and open-minded discussion
of four basic questions aimed at continuous improvement.
13. What is Alderfer's ERG theory?
CORRECT ANSWER: A human needs theory postulating
that people have three basic sets of needs that can operate
simultaneously: Existence, Relatedness, and Growth.
14. What is arbitration?
, CORRECT ANSWER: The use of a neutral third party to
resolve a labor dispute.
15. What is an assessment center?
CORRECT ANSWER: A managerial performance test in
which candidates participate in a variety of exercises and
situations.
16. What are assets?
CORRECT ANSWER: The values of the various items the
corporation owns.
17. What is authentic leadership?
CORRECT ANSWER: A leadership style in which the
leader is true to himself or herself while leading.
18. What is authority?
CORRECT ANSWER: The legitimate right to make
decisions and to tell other people what to do.
19. What is autocratic leadership?