UPDATED ACTUAL
QUESTIONS AND
CORRECT ANSWERS
1. What are nursing diagnosing statements?
Correct Answer: Provides a precise identification of a
patient's problem that gives nurses and other members of
the health care team a common language for
understanding patients' needs; allows nurses to
communicate what they do among themselves and with
other health care professionals and the public;
distinguishes the nurse's role from that of the physician
or other health care provider; helps nurses focus on the
scope of nursing practice.
,2. What does diagnosing require?
Correct Answer: Interpretation of assessment data that
reveals a patient's response to health problems.
3. For a student to avoid a data collection error, the
student should:
Correct Answer: A. Assess the patient and, if unsure
of the finding, ask a faculty member to assess the
patient.
4. How does one assess the patient?
Correct Answer: By collecting and analyzing data.
5. What is clinical diagnostic reasoning?
Correct Answer: Diagnostic reasoning begins when you
receive information about the patient.
6. What questions does one ask in clinical diagnostic
reasoning?
Correct Answer: What does the information mean for
this patient? Do they currently have a problem? Might
they be developing a problem? What do they look and
sound like? Is it what you expected before you met
them? What is the same/different?
7. When does expert diagnosis occur according to
Benner's "Novice" Level?
, Correct Answer: Occurs with repeated observation of
patients with similar problems.
8. What patterns do we look for in clinical diagnostic
reasoning?
Correct Answer: Patterns between and among patients
with similar problems and use the data from your
observation to identify your current patient's problem.
9. What is a medical diagnosis?
Correct Answer: Identification of a disease condition
based on specific evaluation of signs and symptoms.
10. What is a nursing diagnosis?
Correct Answer: Clinical judgment about the patient's
response to an actual or potential health problem.
11. What is a collaborative problem?
Correct Answer: Nurses intervene with personnel from
other health care disciplines/interprofessional team
members.
12. What are the 3 types of nursing diagnoses?
Correct Answer: Actual, risk, and health promotion.
13. What is an actual nursing diagnosis?
Correct Answer: Describes human responses to health
, conditions or life processes that exist/occur in a
vulnerable individual, family, or community.
14. What is a risk nursing diagnosis?
Correct Answer: Describes human responses to health
conditions or life processes that may develop in a
vulnerable individual, family, or community.
15. What is a health promotion diagnosis?
Correct Answer: Identifies a person's, family, or
community's motivation and desire to increase well-
being using health behaviors such as nutrition and
exercise.
16. What is a nursing diagnosis format?
Correct Answer: P = label; E = related to; S =
evidenced by.
17. What are examples of P in the nursing diagnosis?
Correct Answer: Impaired Physical Mobility,
Constipation, Acute Pain, Impaired Gas Exchange,
Decreased Cardiac Output, and Urinary Retention.
18. What is E in the nursing diagnosis related to?
Correct Answer: The etiology.