Exam Latest 2026 | Questions
with Correct Answers & Detailed
Rationales | Grade A| Nursing
Fundamentals & NCLEX-RN® Prep
1. The nurse is planning discharge teaching for a client with three
finger and thumb joint deformities. What should the nurse
include in the discharge teaching about the client's functional
ability?
CORRECT ANSWER : The ability to dress and feed
themselves may be difficult.
2. The nurse is preparing to insert an NG tube into a client. Which
method should the nurse identify as the best method for
estimating the NG insertion length?
, CORRECT ANSWER : Measure the distance from the tip of
the nose to the earlobe to the xiphoid process.
3. The nurse is developing a bladder training plan for clients in a
long-term care facility. Which client should the nurse identify as
a candidate for bladder training?
CORRECT ANSWER : A client with urge incontinence.
4. Which Braden Scale risk assessment score indicates that a client
is at low risk for developing a pressure ulcer?
CORRECT ANSWER : A score of 23.
5. A nurse in a clinic assesses a client with increased thirst, hunger,
and urination. The client's vital signs are within normal limits.
Which urine specimen should the nurse request from the
primary healthcare provider?
CORRECT ANSWER : Urinalysis.
6. What urinary symptom is consistent with dehydration?
CORRECT ANSWER : Dark amber urine.
7. A nurse is educating the family of a client who will be receiving
enteral feedings. Which statement by the family member
indicates that further education is needed?
, CORRECT ANSWER : “Enteral feedings are started when the
gastrointestinal tract stops working.”
8. The nurse is caring for a client with dysphagia and multiple
missing teeth. Which diet order should the nurse request for the
safety of the client?
CORRECT ANSWER : Regular easy-to-chew diet with
liquids.
9. A nurse is administering an enema when the client reports
sudden, severe abdominal cramping that is not relieved by
slowing the infusion. What should the nurse do next?
CORRECT ANSWER : Stop the infusion.
10. Which is a function of the skin?
CORRECT ANSWER : Synthesizes vitamin D.
11. A nurse is caring for a group of clients. Which client has
the lowest risk of aspiration?
CORRECT ANSWER : A client who has a strong gag reflex.
12. A client has had diarrhea for four days due to a foodborne
illness. The client has dry mucous membranes and skin tenting
and is receiving IV fluids and antibiotics. Which finding