2026/2027 ACCURATE QUESTIONS WITH
CORRECT DETAILED ANSWERS || 100%
GUARANTEED PASS NEWEST VERSION
1. What are the consequences of stress?
Correct Answer: Morbidity and mortality; alcohol as self-
medication; suicide; marital tensions.
2. What is meant by morbidity and mortality among law
enforcement officers (LEOs)?
Correct Answer: LEOs have a shorter life span than civilians
and have higher death rates from cancer and heart disease.
3. How does stress affect suicide rates among LEOs?
Correct Answer: LEOs are 2.5 times more likely to die by
suicide than to be killed by criminals.
4. What factors contribute to marital tensions among
LEOs?
,Correct Answer: Shift work, disturbed sleep patterns, and
authoritarianism.
5. What is the professionalization strategy?
Correct Answer: Emphasis on personal dedication and
sacrifice, expression management, elevating professional
stature, and winning public empathy.
6. When is Peace Officers Memorial Day observed?
Correct Answer: May 15.
7. What strategies can be used to eliminate stressors
among police officers?
Correct Answer: Change from rotating to fixed shifts, provide
witness management for court appearances, offer ride-along
sessions for police spouses, and address fatigue.
8. What is a major goal of 21st-century policing?
Correct Answer: Repairing the lack of trust between police
and the community.
9. Why are policing guidelines needed?
Correct Answer: The bottom rung of the agency may be
making de facto policy, resulting in inconsistency within
officers and lack of uniformity between officers.
,10. Why should policing guidelines cover areas not
addressed by the courts?
Correct Answer: To address issues arising from court
decisions, such as the Miranda decision and the Garner
decision and subsequent use-of-force policy developments.
11. What areas not addressed by legislation may policing
guidelines cover?
Correct Answer: Take-home vehicles, secondary deployment,
response procedures for natural disasters, evacuations, bomb-
dispersal situations, and false-alarm responses.
12. What is deliberate indifference?
Correct Answer: Customs and practices that become
approved directives, potentially causing courts to impose
greater liability on the agency.
13. What does a specialized body of knowledge involve in
professionalization?
Correct Answer: Theoretical versus practical orientation, the
scientific method, and intellectual versus manual skills.
14. What does licensing involve?
Correct Answer: Entrance restrictions and self-regulation
, involving public versus practicing members and associates
versus groups/unions.
15. What is meant by authority and autonomy?
Correct Answer: Distinguishing between clients and
customers and between private and public enterprises.
16. What is altruism in professionalization?
Correct Answer: Required pro bono work, such as 20 hours
per year.
17. What constitutes a code of ethics for law enforcement?
Correct Answer: An oath of office and a code of ethics.
18. What is the oath of office?
Correct Answer: The same type of oath of office used by
public officials.
19. What is meant by "dirty work" in policing?
Correct Answer: Police officers may sometimes handle
unpleasant duties, including handling dead bodies.
20. What is unionization among local law enforcement
officers?
Correct Answer: Approximately two-thirds of local law
enforcement officers belong to a union; in Florida, about 60%