Complete Questions and Guide Answers
100% Verified Graded A+
1. 1. Write the Sphinxman prayer.
Answer. Oh father, may we as oncoming Alphamen, make full development, so that we may uphold the high standard of
Alpha Phi Alpha; manly deeds, scholarship, and love for all mankind. Throughout eternity. Amen.
2. 2. Write the Sphinxman credo.
Answer. As a Sphinxman, I will uphold high scholastic standards, high moral
character, brotherly love, personal progress, loyalty, and the respect of womanhood to the best of my ability.
3. 3. What are the lyrics to the Sphinxman hymn?
Answer. The Mystic Sphinx, for us the name does signify. We love and guard its customs and ideals. Our task is hard, our
vigil long and dutiful. Our hears are ever mindful of our task. And should we cross those burning sands that guard our aims. We pledge
ourselves it mandates to obey. To this one goal our concentrated ettorts be. To be a worthy part of noble A Phi A.
4. 4. What is the title of Chapter 6 of the History Book?
Answer. ExpansionandInternalDevelopment
, 5. 5. What is the title of Chapter 7 of the History Book?
Answer. The Leaven of Self Examination
6. 6. Name an Alpha in each of the following 9 fields
Answer. Politics/Government; Congressman Bobby Scott
Arts/Entertainment; Duke Ellington / Lionel Richie Law; Greg
Mathis / Thurgood Marshall
Civil Rights; Dr. Martin Luther King Jr. / W.E.B. DuBois
Sports/Athletics; Jesse Owens / Art Shell
Education; Cornel West / Dr. Henry Ponder Business;
Joshua Smith / Robert F. Smith
Medicine; LaSalle D. Lettall Jr. / Leon Walker Herndon
Science/Technology Levi Watkins / Marcus Martin / Dr. Willis L Lonzer
7. 7. What is the official Fraternity flower?
Answer. Yellow Rose
8. 8. Who is the present General President of Alpha Phi Alpha, Inc.?
Answer. Lucien J. Metellus Jr.