ACLS POST TEST 1 ACTUAL EXAM 2026
COMPLETE QUESTIONS AND ANSWERS
GRADED A+
◉ 2. Your patient is in cardiac arrest and has been intubated. To
assess CPR quality, which should you do? Answer: A) Monitor the
patient's PETCO2
◉ 3. Which facility is the most appropriate EMS destination for a
patient with sudden cardiac who achieved return of spontaneous
circulation in the field? Answer: D) Coronary reperfusion-capable
medical center
◉ 4. Which of the following signs is a likely indicator of cardiac
arrest in an unresponsive patient? Answer: C) Agonal gasps
◉ 5. Which type of atrioventricular block best describes this
rhythm? Answer: B) Second-degree atrioventricular block type I
◉ 6. To properly ventilate a patient with a perfusing rhythm, how
often do you squeeze the bag? Answer: B) Once every 5 to 6 seconds.
, ◉ 7. In addition to clinical assessment, which is the most reliable
method to confirm and monitor correct placement of an
endotracheal tube? Answer: C) Continuous waveform capnography
◉ 8. You are caring for a patient with a suspected stroke whose
symptoms started 2 hours ago. The CT scan was normal, with no
signs of hemorrhage. The patient does not have any
contraindications to fibrinolytic therapy. Which treatment is the best
for this patient? Answer: B) Start fibrinolytic therapy as soon as
possible.
◉ 9. Which best describes this rhythm? Answer: D) Third-degree
atrioventricular block.
◉ 10. What is the recommended range from which a temperature
should be selected and maintained constantly to achieve targeted
temperature management after cardiac arrest? Answer: C) 32 to 36
Degrees Celsius
◉ 11. Which is the recommended first intravenous dose of
amiodarone for a patient with refractory ventricular fibrillation?
Answer: D) 300 mg
◉ 12. What is the primary of a medical emergency team or rapid
response team? Answer: B) Improving patient outcomes by
identifying and treating early clinical deterioration.
COMPLETE QUESTIONS AND ANSWERS
GRADED A+
◉ 2. Your patient is in cardiac arrest and has been intubated. To
assess CPR quality, which should you do? Answer: A) Monitor the
patient's PETCO2
◉ 3. Which facility is the most appropriate EMS destination for a
patient with sudden cardiac who achieved return of spontaneous
circulation in the field? Answer: D) Coronary reperfusion-capable
medical center
◉ 4. Which of the following signs is a likely indicator of cardiac
arrest in an unresponsive patient? Answer: C) Agonal gasps
◉ 5. Which type of atrioventricular block best describes this
rhythm? Answer: B) Second-degree atrioventricular block type I
◉ 6. To properly ventilate a patient with a perfusing rhythm, how
often do you squeeze the bag? Answer: B) Once every 5 to 6 seconds.
, ◉ 7. In addition to clinical assessment, which is the most reliable
method to confirm and monitor correct placement of an
endotracheal tube? Answer: C) Continuous waveform capnography
◉ 8. You are caring for a patient with a suspected stroke whose
symptoms started 2 hours ago. The CT scan was normal, with no
signs of hemorrhage. The patient does not have any
contraindications to fibrinolytic therapy. Which treatment is the best
for this patient? Answer: B) Start fibrinolytic therapy as soon as
possible.
◉ 9. Which best describes this rhythm? Answer: D) Third-degree
atrioventricular block.
◉ 10. What is the recommended range from which a temperature
should be selected and maintained constantly to achieve targeted
temperature management after cardiac arrest? Answer: C) 32 to 36
Degrees Celsius
◉ 11. Which is the recommended first intravenous dose of
amiodarone for a patient with refractory ventricular fibrillation?
Answer: D) 300 mg
◉ 12. What is the primary of a medical emergency team or rapid
response team? Answer: B) Improving patient outcomes by
identifying and treating early clinical deterioration.