ST
Biological Chemistry – 13th Edition
UV
TEST BANK
IA
_A
Karen C. Timberlake
PP
RO
Comprehensive Test Bank for Instructors and
VE
Students
© Karen C. Timberlake
D?
All rights reserved. Reproduction or distribution without permission is prohibited.
??
©STUDYSTREAM
, An Introduction to General, Organic, and Biological Chemistry, 13e (Timberlake)
Chapter 1 Chemistry in Our Lives
ST
1.1 Multiple-Choice Questions
1) Water, H2O, is an example of a(n) ________.
A) chemical
B) solid
UV
C) wave
D) electric charge
E) element
Answer: A
Page Ref: 1.1
IA
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
_A
2) In this list, which substance can be classified as a chemical?
A) salt
B) sleep
C) cold
D) heat
PP
E) temperature
Answer: A
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
RO
chemistry.
3) One example of a chemical used in toothpaste is ________.
A) chlorine
B) sulfur
C) carbon dioxide
VE
D) calcium carbonate
E) sugar
Answer: D
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
D?
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
??
1
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.
, 4) Which of the following is not a chemical?
A) salt
B) water
ST
C) light
D) carbon dioxide
E) sugar
Answer: C
Page Ref: 1.1
UV
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
5) Sodium fluorophosphate is a chemical used in toothpaste to ________.
A) make the paste white
IA
B) disinfect the toothbrush
C) keep the paste from spoiling
D) remove plaque
E) strengthen tooth enamel
_A
Answer: E
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
PP
6) When a part of the body is injured, substances called ________ are released.
A) aspirins
B) pain relievers
C) nitrogen oxides
RO
D) chlorofluorocarbons
E) prostaglandins
Answer: E
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
VE
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
7) Titanium dioxide is a chemical used in toothpaste to ________.
A) make the paste white
D?
B) disinfect the toothbrush
C) keep the paste from spoiling
D) remove plaque
E) strengthen tooth enamel
Answer: A
??
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
2
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.
, 8) Which of the following is a chemical?
A) sugar
ST
B) heat
C) light
D) noise
E) a wave
Answer: A
UV
Page Ref: 1.1
Learning Obj.: 1.1
Global Outcomes: G7 Demonstrate the ability to make connections between concepts across
chemistry.
9) You notice that there is more traffic between 8 and 9 in the morning. This would be a(n)
IA
________.
A) observation
B) hypothesis
C) experiment
_A
D) theory
E) all the above
Answer: A
Page Ref: 1.2
Learning Obj.: 1.2
PP
Global Outcomes: G1 Demonstrate an understanding of the principles of scientific inquiry.
10) There is more traffic between 8 and 9 in the morning because most people start work at 9.
This would be a(n) ________.
A) observation
RO
B) hypothesis
C) experiment
D) theory
E) all the above
Answer: B
VE
Page Ref: 1.2
Learning Obj.: 1.2
Global Outcomes: G1 Demonstrate an understanding of the principles of scientific inquiry.
D?
??
3
Copyright © 2018 Pearson Education, Inc.