I I I I
TEST BANK
Radiographic Pathology for Technologists I
8th Edition by Kowalczyk
All Chapters 1 - 12 / Full Complete
, Radiographic Pathology for Technologists
I I I I
TABLE OF CONTENTS
I I
1. Introduction to Pathology I I
2. The Skeletal System
I I
3. The Respiratory System
I I
4. The Cardiovascular System
I I
5. The Abdomen and Gastrointestinal System
I I I I
6. The Hepatobiliary System
I I
7. The Urinary System
I I
8. The Central Nervous System
I I I
9. The Hemopoietic System
I I
10. The Reproductive System
I I
11. The Endocrine System
I I
12. Traumatic Disease
I
, Radiographic Pathology for Technologists
I I I I
Chapter 1: Introduction to Pathology T
I I I I I
est Bank
I
MULTIPLEICHOICE
1. TheIsequenceIofIeventsIproducingIcellularIchangesIfollowingIinjuryIbestIdefines:
a. manifestations.
b. pathogenesis.
c. sign.
d. symptom.
ANSWER:II B REF:II p.I2
2. AnIabnormalIdisturbanceIofItheIfunctionIandIstructureIofItheIhumanIbodyIfollowingIinjuryI
refersIto:
a. disease.
b. etiology.
c. manifestations.
d. pathogenesis.
ANSWER:II A REF:II p.I2
3. TheIstudyIofItheIcauseIofIdiseaseIisItermed:
a. disease.
b. etiology.
c. pathogenesis.
d. prognosis.
ANSWER:II B REF:II p.I2
4. CommonIagentsIthatIcauseIdiseaseIinclude:
1. bacteria.
2. chemicals.
3. heat.
a. 1IandI2Ionly
b. 1IandI3Ionly
c. 2IandI3Ionly
d. 1,I2,IandI3
ANSWER:II D REF:II p.I2
5. AIsyndromeIisIbestIdefinedIas:
a. aIgeneticIabnormalityIofIaIsingleIprotein.
b. anIadverseIresponseItoImedicalItreatment.
c. theIpatient’sIperceptionIofItheIdisease.
d. signsIandIsymptomsIthatIcharacterizeIaIspecificIabnormalIdisturbance.
ANSWER:II D REF:II p.I2
6. AnIadverseIresponseItoImedicalItreatmentIitselfIisItermed:
a. autoimmune.
, Radiographic Pathology for Technologists
I I I I
b. iatrogenic.
c. idiopathic.
d. nosocomial.
ANSWER:II B REF:II p.I3
7. PrognosisIrefersIto:
a. diseasesIusuallyIhavingIaIquickIonset.
b. theInameIofItheIparticularIdisease.
c. theIpredictedIcourseIandIoutcomeIofItheIdisease.
d. theIstructureIofIcellsIorItissue.
ANSWER:II C REF:II p.I3
8. DiseasesIthatIgenerallyIrequireIaIdecreaseIinItheIexposureItechniqueIareIconsidered:
a. destructive.
b. lytic.
c. subtractive.
d. allIofItheIabove.
ANSWER:II D REF:II p.I3
9. TheIinvestigationIofIdiseaseIoccurringIinIlargeIgroupsIbestIdefines:
a. epidemiology.
b. incidence.
c. prevalence.
d. allIofItheIabove.
ANSWER:II A REF:II p.I3
10. DataIregardingItheInumberIofIdeathsIcausedIbyIaIparticularIdiseaseIaveragedIoverIaIpopulationI areI
collectedIandIreportedIbyIthe:
a. AmericanICollegeIofIRadiology.
b. CentersIforIDiseaseIControl.
c. FoodIandIDrugIAdministration.
d. NationalICenterIforIHealthIStatistics.
ANSWER:II D REF:II p.I2
11. WhichIofItheIfollowingIareIleadingIcausesIofIdeathIinItheIUnitedIStatesIforIadultsIagedI45I yea
rsIandIgreater?
1. HeartIdisease
2. MalignantIneoplasm
3. PolycysticIkidneyIdisease
a. 1IandI2Ionly
b. 1IandI3Ionly
c. 2IandI3Ionly
d. 1,I2,IandI3
ANSWER:II A REF:II p.I4
12. InI2010,IhealthIspendingIaccountedIforIapproximately
%IofItheIU.S.IgrossIdomesticI product.