t t t t t t
1 Medical Assisting: The Profession
t t t t t
True/False Questions t
1) A physician may never delegate tasks to a medical assistant that would be viewed as a medical
t t t t t t t t t t t t t t t t
assistant practicing medicine.
t t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 9
t t t
Objective: 1.6 t
2) The medical assistant's main responsibility is to assist the physician in providing patient care.
t t t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 6 t t
Objective: 1.5 t
3) State laws can vary on who can delegate duties to a medical assistant.
t t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 9 t t
Objective: 1.6 t
4) It is important to present a confident, professional image that helps put the patient at ease.
t t t t t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 10 t t
Objective: 1.7 t
5) More and more employers are requiring credentials as a condition for employment.
t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 10 t t
Objective: 1.8 t
6) It is your responsibility as a medical assistant to only practice within your scope of practice.
t t t t t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 6 t t
Objective: 1.5 t
7) A licensed medical assistant can perform the same duties as a licensed nurse.
t t t t t t t t t t t t
Answer: FALSE
t t
Page Ref: 7 t t
Objective: 1.5 t
8) The Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) issued a final ruling mandating that
t t t t t t t t t t t t t
EVERY medical assistant is able to enter physician orders in a computerized order entry system.
t t t t t t t t t t t t t t t
Answer: FALSE
t t
Page Ref: 10 t t
Objective: 1.8 t
1
,9) The medical assistant is uniquely qualified to perform the administrative and clinical
t t t t t t t t t t t
procedures associated with the responsibilities of a medical office assigned by the physician.
t t t t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 7
t t
Objective: 1.5 t
10) A patient navigator is the primary source of communication between the patient and their
t t t t t t t t t t t t t
health care providers.
t t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 14
t t t
Objective: 1.11 t
11) One of the goals of a patient navigator is to streamline the healthcare services that the patient
t t t t t t t t t t t t t t t t
receives.
t
Answer: TRUE t
Page Ref: 14
t t t
Objective: 1.11 t
12) A job in the medical records department would require general administrative skills,
t t t t t t t t t t t
understanding of medical terminology, and knowledge of insurance coding.
t t t t t t t t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 14
t t t
Objective: 1.10 t
13) The National Healthcareer Association (NHA) offers 3 medical assisting credentials, the
t t t t t t t t t t
Certified Clinical Medical Assistant (CCMA), the Certified Medical Administrative Assistant
t t t t t t t t t t
(CMAA), and the National Certified Medical Assistant (NCMA).
t t t t t t t t
Answer: FALSE t
Page Ref: 11, 12
t t t t
Objective: 1.9 t
14) Medical assisting requires mastery of a complex body of knowledge and specialized skills
t t t t t t t t t t t t
requiring both formal education and practical experience.
t t t t t t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 4
t t t
Objective: 1.2 t
15) A medical assistant in a diploma program should expect to be in school for 6 months to 1
t t t t t t t t t t t t t t t t t
year.
t
Answer: TRUE t
Page Ref: 5
t t t
Objective: 1.3 t
2
, 16) In addition to normal business hours, urgent care facilities have business hours at night and on
t t t t t t t t t t t t t t t
the weekends.
t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 6
t t t
Objective: 1.5 t
17) The Medical Office Assistant (NCMOA) credential is offered by the National Center for
t t t t t t t t t t t t
Competency Testing (NCCT).
t t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 12
t t t
Objective: 1.9 t
18) Potential job opportunities for medical assistants may include insurance claims coder and
t t t t t t t t t t t
multifunctional technician.
t t
Answer: TRUE t
Page Ref: 13
t t t
Objective: 1.10 t
19) A physician's office is an example of an ambulatory care setting.
t t t t t t t t t t
Answer: TRUE
t t
Page Ref: 13
t t
Objective: 1.10 t
20) A medical assistant who witnesses unsafe workplace behavior has a responsibility to notify
t t t t t t t t t t t t
OSHA.
t
Answer: TRUE t
Page Ref: 13
t t t
Objective: 1.5 t
Multiple Choice Questions
t t
1) Which of the following is NOT an administrative responsibility of a medical assistant?
t t t t t t t t t t t t
A) Greeting and receiving patients t t t
B) Giving an injection t t
C) Handling petty cash t t
D) Reconciling bank statements t t
Answer: B
t t
Page Ref: 6
t t
Objective: 1.5 t
3