10th Edition
By Robert A. NovackBrian GibsonYoshinori Suzuki
Chapter 1-13
TEST BANK
Page 1
,Chapter V01: VGlobal VSupply VChains: VThe VRole Vand VImportance Vof VTransportation
1. Transportation Vhas Vbeen Vdescribed Vas:
a. The Vglue Vthat Vholds Vthe Vsupply Vchain Vtogether
b. Challenging Vand Vunnecessary
c. A Vgamechanger
d. Expensive Vservice
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.1 V- VAppreciate Vwhy Vefficient Vtransportation Vsystems Vare Vso Vcritical Vto Vadvance
Vthe V growth Vand Vdevelopment Vof Vregions Vand Vcountries, Vand Vhow Vthey Vcontribute
Vto Vsocial Vand V political Vsystems Vas Vwell Vas Vnational Vdefense.
2. Which Vof Vthe Vfollowing Vcountries Vhas Vthe Vlargest Vexport Vtrade Vflow Vof Vmerchandise?
a. China
b. United VStates
c. Germany
d. Japan
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.1 V- VAppreciate Vwhy Vefficient Vtransportation Vsystems Vare Vso Vcritical Vto
Vadvance Vthe V growth Vand Vdevelopment Vof Vregions Vand Vcountries, Vand Vhow Vthey
Vcontribute Vto Vsocial Vand V political Vsystems Vas Vwell Vas Vnational V defense.
3. Which Vof Vthe Vfollowing Vcountries Vhas Vthe Vlargest Vimport Vtrade Vflow Vof Vmerchandise?
a. China
b. United VStates
c. Germany
d. Japan
ANSWER: b
POINTS: 1
Page 2
,DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.1 V- VAppreciate Vwhy Vefficient Vtransportation Vsystems Vare Vso Vcritical Vto
Vadvance Vthe V growth Vand Vdevelopment Vof Vregions Vand Vcountries, Vand Vhow Vthey
Vcontribute Vto Vsocial Vand V political Vsystems Vas Vwell Vas Vnational V defense.
4. In V2020, Vthe Vtop V30 Vexporting Vcountries Vaccount Vfor Vwhat Vpercentage Vof Vthe Vworld‘s Vexport Vof
Vmerchandise Vtrade? V a. V31.7%
b. V85.3%
c. V86.9%
d. V90%
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.1 V- VAppreciate Vwhy Vefficient Vtransportation Vsystems Vare Vso Vcritical Vto
Vadvance Vthe V growth Vand Vdevelopment Vof Vregions Vand Vcountries, Vand Vhow Vthey
Vcontribute Vto Vsocial Vand V political Vsystems Vas Vwell Vas Vnational V defense.
5. Insight Vinto Vthe Vhealth Vof Va Vsupply Vchain Vcan Vbe Vgained Vby Vreview Vof Vthe Vvolume Vof Vglobal Vtrade Vand:
a. gross Vdomestic Vpartner
b. gross Vdomestic Vproduct
c. global Vimports Vonly
d. global Vexports Vonly
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.2 V- VDiscuss Vthe Vimportance Vof Vtransportation Vto Vglobalization Vand Vhow Vit
Vcontributes Vto V the Veffective Vflow Vof Vcommerce Vamong Vclose Vand Vdistant Vregions.
6. Which Vof Vthe Vfollowing Vled Vto Vthe Vspectacular Vgrowth Vin Vglobal Vtrade Vbetween Vthe Vyear V2000 Vand Vthe Vpresent?
a. Greater Vacceptance Vof Vproducts Vmanufactured Vin Vother Vcountries
b. Elimination Vof Vtrade Vagreements
c. Higher Vtariffs
d. The Vrecent Vpandemic
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
Page 3
, REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.1 V- VAppreciate Vwhy Vefficient Vtransportation Vsystems Vare Vso Vcritical Vto
Vadvance Vthe V growth Vand Vdevelopment Vof Vregions Vand Vcountries, Vand Vhow Vthey
Vcontribute Vto Vsocial Vand V political Vsystems Vas Vwell Vas Vnational Vdefense.
7. Which Vcountry Vis Vranked Vthird Vin Vboth Vimport Vand Vexport Vflows Vof Vmerchandise?
a. China
b. Germany
c. Japan
d. United VStates
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Global VSupply VChain VFlows
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V V LO V1.2 V- VDiscuss Vthe Vimportance Vof Vtransportation Vto Vglobalization Vand Vhow Vit
Vcontributes Vto V the Veffective Vflow Vof Vcommerce Vamong Vclose Vand Vdistant Vregions.
8. Which Vof Vthe Vfollowing Vcountries Vhad Vthe Vlargest Vpopulation Vin V2022?
a. United VStates
b. China
c. India
d. Indonesia
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The VEconomic VBasis Vand VLogic Vof VImproved VGlobal VTrade
QUESTION VTYPE: Multiple VChoice
HAS VVARIABLES: False
LEARNING VOBJECTIVES: V LO V1.6 V- VDiscuss Vthe Vsize Vand Vage Vdistribution Vof Vthe Vpopulation Vand Vthe Vgrowth
Vrate Vof Vthe V major Vcountries Vof Vthe Vworld Vand Vunderstand Vhow Vthe Vsize Vof Vthe
Vpopulation Vcan Vimpact Va V country Vpositively Vor Vnegatively.
9. Which Vof Vthe Vfollowing Vcountries Vis Vexpected Vto Vhave Vthe Vlargest Vpopulation Vby V2050?
a. United VStates
b. China
c. India
d. Indonesia
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: The VEconomic VBasis Vand VLogic Vof VImproved VGlobal VTrade
Page 4