GVanMeter
Chapter 01: Introduction to Pathophysiology
FG FG FG FG
VanMeter and Hubert: Gould’s Pathophysiology for the Health Professions, 7th Edition
FG FG FG FG FG FG FG FG FG FG
MULTIPLEFGCHOICE
1. WhichFGofFGtheFGfollowingFGwouldFGbeFGtheFGmostFGlikelyFGcauseF
ofFGanFGiatrogenicFGdisease?
G
a. AnFGinheritedFGdisorder
b. AFGcombinationFGofFGspecificFGetiologicalFGfactors
c. AnFGunwantedFGeffectFGofFGaFGprescribedFGdrug
d. ProlongedFGexposureFGtoFGtoxicFGchemicalsFGinFGtheFGenvironment
ANS:F G C
2. TheFGmanifestationsFGofFGaFGdiseaseFGareFGbestFGdefinedFGasFGthe
a. subjectiveFGfeelingsFGofFGdiscomfortFGduringFGaFGchronicFGillness.
b. signsFGandFGsymptomsFGofFGaFGdisease.
c. factorsFGthatFGprecipitateFGanFGacuteFGepisodeFGofFGaFGchronicFGillness.
d. earlyFGindicatorsFGofFGtheFGprodromalFGstageFGofFGinfection.
ANS:F G B
3. TheFGbestFGdefinitionFGofFGtheFGtermFGprognosisFGisFGthe
a. precipitatingFGfactorsFGcausingFGanFGacuteFGepisode.
b. numberFGofFGremissionsFGtoFGbeFGexpectedFGduringFGtheFGcourseFGofFGaFGchronicFGillness.
c. predictedFGoutcomeFGorFGlikelihoodFGofFGrecoveryFGfromFGaFGspecificFGdisease.
d. exacerbationsFGoccurringFGduringFGchronicFGillness.
ANS:F G C
4. WhichFGofFGtheFGfollowingFGisFGconsideredFGaFGsystemicFGsignFGofFGdisease?
a. SwellingFGofFGtheFGknee
b. Fever
c. PainFGinFGtheFGneck
d. RedFGrashFGonFGtheFGface
ANS:F G B
5. EtiologyFGisFGdefinedFGasFGtheFGstudyFGofFGthe
a. causesFGofFGaFGdisease.
b. courseFGofFGaFGdisease.
c. expectedFGcomplicationsFGofFGaFGdisease.
d. manifestationsFGofFGaFGdisease.
ANS:F G A
6. AFGtypeFGofFGcellularFGadaptationFGinFGwhichFGthereFGisFGaFGdecreaseFGinFGcellFGsizeFGisFGreferredFGtoFGas
a. hypertrophy.
b. metaplasia.
c. anaplasia.
d. atrophy.
ANS:F G D
7. AFGchangeFGinFGaFGtissueFGmarkedFGbyFGcellsFGthatFGvaryFGinFGsizeFGandFGshapeFGandFGshowFGincreas
edFGmitoticFGfiguresFGwouldFGbeFGcalled
,TestFGBankFGForFGGould'sFGPathophysiologyFGforFGtheFGHealthFGProfessionsFG7thFGEditionF 2
GVanMeter
a. metaplasia.
b. atrophy.
c. dysplasia.
d. hypertrophy.
ANS:F G C
8. AFGdeficitFGofFGoxygenFGinFGtheFGcellsFGusuallyFGdueFGtoFGrespiratoryFGorFGcirculatoryFGproblemsFGisFGcalled
a. apoptosis.
b. ischemia.
c. hypertrophy.
d. necrosis.
ANS:F G B
9. WhenFGaFGgroupFGofFGcellsFGinFGtheFGbodyFGdies,FGtheFGchangeFGisFGcalled
a. ischemia.
b. gangrene.
c. hypoxia.
d. necrosis.
ANS:F G D
10. RigorousFGweightlifting/bodyFGbuildingFGregimensFGmayFGresultFGinFGtheFGskeletalFGmuscle
cellsFGundergoing
FG
a. hypertrophy.
b. dysplasia.
c. atrophy.
d. regeneration.
ANS:F G A
11. TheFGtermFGcancerFGrefersFGto
a. dysplasia.
b. hyperplasia.
c. metaplasia.
d. malignantFGneoplasm.
ANS:F G D
12. ToFGwhichFGofFGtheFGfollowingFGdoesFGtheFGtermFGapoptosisFGrefer?
a. IncreasedFGrateFGofFGmitosisFGbyFGcertainFGcells
b. IschemicFGdamageFGtoFGcells
c. LiquefactionFGofFGnecroticFGtissue
d. PreprogrammedFGcellFGself-destruction
ANS:F G D
13. WhichFGofFGtheFGfollowingFGstatementsFGisFGTRUE?
a. AlterationFGofFGDNAFGdoesFGnotFGchangeFGcellFGfunction.
b. DamagedFGcellsFGmayFGbeFGableFGtoFGrepairFGthemselves.
c. AllFGtypesFGofFGcellsFGdieFGatFGtheFGsameFGrate.
d. MildFGischemiaFGcausesFGimmediateFGcellFGdeath.
ANS:F G B
14. CaseationFGnecrosisFGrefersFGtoFGanFGareaFGwhere
a. cellFGproteinsFGhaveFGbeenFGdenatured.
,TestFGBankFGForFGGould'sFGPathophysiologyFGforFGtheFGHealthFGProfessionsFG7thFGEditionF 3
GVanMeter
b. cellsFGareFGliquefiedFGbyFGenzymes.
c. deadFGcellsFGformFGaFGthickFGcheesyFGsubstance.
d. bacterialFGinvasionFGhasFGoccurred.
ANS:F G C
15. RoutineFGapplicationFGofFGsunFGblockFGtoFGskinFGwouldFGbeFGanFGexampleFGof
a. anFGiatrogenicFGcauseFGofFGcancer.
b. aFGpreventiveFGmeasure.
c. aFGprecipitatingFGfactor.
d. aFGpredisposingFGcondition.
ANS:F G B
16. AFGcircumstanceFGthatFGcausesFGaFGsuddenFGacuteFGepisodeFGofFGaFGchronicFGdiseaseFGtoFGoccurFGisFGtermed
a. latentFGstage.
b. predisposingFGfactor.
c. incidence.
d. precipitatingFGfactor.
ANS:F G D
17. TheFGtermFGhomeostasisFGrefersFGto
a. theFGcausativeFGfactorsFGinFGaFGparticularFGdisease.
b. maintenanceFGofFGaFGstableFGinternalFGenvironment.
c. aFGconditionFGthatFGtriggersFGanFGacuteFGepisode.
d. aFGcollectionFGofFGsignsFGandFGsymptoms.
ANS:F G B
18. WhichFGtermFGisFGusedFGtoFGdescribeFGaFGnewFGandFGsecondaryFGorFGadditionalFGproblemFGthatFGarises
afterFGtheFGoriginalFGdiseaseFGhasFGbeenFGestablished?
FG
a. Symptoms
b. Occurrence
c. Manifestations
d. Complication
ANS:F G D
19. PathophysiologyFGinvolvesFGtheFGstudyFGof
a. theFGstructureFGofFGtheFGhumanFGbody.
b. theFGfunctionsFGofFGvariousFGorgansFGinFGtheFGbody.
c. functionalFGorFGstructuralFGchangesFGresultingFGfromFGdiseaseFGprocesses.
d. variousFGcellFGstructuresFGandFGrelatedFGfunctions.
ANS:F G C
20. WhichFGofFGtheFGfollowingFGisFGtheFGbestFGdefinitionFGofFGepidemiology?
a. TheFGscienceFGofFGtrackingFGtheFGoccurrenceFGandFGdistributionFGofFGdiseases
b. TheFGrelativeFGnumberFGofFGdeathsFGresultingFGfromFGaFGparticularFGdisease
c. IdentificationFGofFGaFGspecificFGdiseaseFGthroughFGevaluationFGofFGsignsFGandFGsymptoms
d. TheFGglobalFGsearchFGforFGemergingFGdiseases
ANS:F G A
, TestFGBankFGForFGGould'sFGPathophysiologyFGforFGtheFGHealthFGProfessionsFG7thFGEditionF 4
GVanMeter
21. WhichFGofFGtheFGfollowingFGcanFGcauseFGcellFGinjuryFGorFGdeath?
1. Hypoxia
2. ExposureFGtoFGexcessiveFGcold
3. ExcessiveFGpressureFGonFGaFGtissue
4. ChemicalFGtoxins
a. 1,FG2
b. 2,FG4
c. 1,FG3,FG4
d. 1,FG2,FG3,FG4
ANS:F G D
22. AllFGofFGtheFGfollowingFGareFGpartFGofFGtheFGSevenFGStepsFGtoFGHealthFGEXCEPT:
a. FollowFGcancerFGscreeningFGguidelines.
b. UseFGsunFGblockFGagentsFGwheneverFGexposed.
c. ParticipateFGinFGstrenuousFGexerciseFGonFGaFGregularFGdailyFGbasis.
d. ChooseFGhighFGfiber,FGlowerFGfatFGfoods.
ANS:F G C
23. TheFGtermFGdiseaseFGrefersFGto
a. theFGperiodFGofFGrecoveryFGandFGreturnFGtoFGaFGnormalFGhealthyFGstate.
b. aFGdeviationFGfromFGtheFGnormalFGstateFGofFGhealthFGandFGfunction.
c. theFGtreatmentFGmeasuresFGusedFGtoFGpromoteFGrecovery.
d. aFGbasicFGcollectionFGofFGsignsFGandFGsymptoms.
ANS:F G B
24. AFGcollectionFGofFGsignsFGandFGsymptoms,FGoftenFGaffectingFGmoreFGthanFGoneFGorganFGorFGsyst
em,FGthatFGusuallyFGoccurFGtogetherFGinFGresponseFGtoFGaFGcertainFGconditionFGisFGreferredFGtoF
GasFGa(an)
a. acuteFGdisease.
b. multiorganFGdisorder.
c. syndrome.
d. manifestation.
ANS:F G C
25. AllFGofFGtheFGfollowingFGstatementsFGareFGcorrectFGaboutFGcellFGdamageFGEXCEPT:
a. TheFGinitialFGstageFGofFGcellFGdamageFGoftenFGcausesFGanFGalterationFGinFGmetabolicFGreactions.
b. IfFGtheFGfactorFGcausingFGtheFGdamageFGisFGremovedFGquickly,FGtheFGcellFGmayFGb
eFGableFGtoFGrecoverFGandFGreturnFGtoFGitsFGnormalFGstate.
c. IfFGtheFGnoxiousFGfactorFGremainsFGforFGanFGextendedFGperiodFGofFGtime,FGtheFGdamageFG
becomesFGirreversibleFGandFGtheFGcellFGdies.
d. Initially,FGcellFGdamageFGdoesFGnotFGchangeFGcellFGmetabolism,FGstructure,FGorFGfunction.
ANS:F G D
26. WhichFGofFGtheFGfollowingFGconditionsFGdistinguishesFGdoubleFGblindFGstudiesFGusedFGinFGhealthFGresearch?
a. NeitherFGtheFGmembersFGofFGtheFGcontrolFGgroupFGorFGtheFGexperimentalFGgroupFGnorFGthe
personFGadministeringFGtheFGtreatmentFGknowsFGwhoFGisFGreceivingFGtheFGexperiment
FG
alFGtherapy.
b. BothFGgroupsFGofFGresearchFGsubjectsFGandFGtheFGpersonFGadministeringFGtheFGtreatmentFGkno
wFGwhoFGisFGreceivingFGtheFGexperimentalFGtherapy.
c. TheFGresearchFGsubjectsFGdoFGnotFGknow,FGbutFGtheFGpersonFGadministeringFGtheFGtre
atmentFGknowsFGwhoFGisFGreceivingFGplaceboFGorFGstandardFGtherapy.
d. OnlyFGmembersFGofFGtheFGcontrolFGgroupFGknowFGtheyFGareFGreceivingFGstandardFGtherapy.