5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% level.
, a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: 5 % C REF: 3 5 %
2. What type of tissue covers internal and external surfaces of the body?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS: 5 % D REF: 5 % 3
3. How many individual body systems comprise the human body?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: 5 % C REF: 3 5 %
4. How many separate bones are found in the adult human body?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: 5 % C REF: 4 5 %
5. Which system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS: 5 % D REF: 4 5 %
6. Which of the following systems of the human body includes all ductless glands of the body
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
?
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: 5 % A REF: 6 5 %
7. Which of the following body systems helps to regulate body temperature?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: 5 % A REF: 7 5 %
8. Which of the following bones is part of the axial skeleton?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Radius
b. Hip bone 5%
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: 5 % D REF: 7 5 %
9. How many bones are there in the adult axial skeleton?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. 206 NURSINGTB.COM
b. 80
c. 54
d. 126
ANS: 5 % B
REF: 5 %
7
10. What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS: 5 % D REF: 8 5 %
11. Which of the following bones is classified as a long bone?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Carpal bone 5%
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS: 5 % D REF: 8 5 %
12. What is the name of the dense fibrous membrane that covers bone?
5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5% 5%
a. Cancellous portion 5%