z z z
Gray Morris: Calculate with Confidence, 8th Edition
z z z z z z
,COMPLETION
1. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 7
z z z z z z z z z z z z z
z2= z z
ANS: xiv z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
2. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 29
z z z z z z z z z z z z z
–1= z z z
ANS: xxviii z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
3. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 3
z z z z z z z z z z z z z
z10 = z z
ANS: xxx z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
4. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 10
z z z z z z z z z z z z z
+2= z z z
ANS: xii z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
5. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral. 1
z z z z z z z z z z
8= z z
ANS: xviii z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
6. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral. 2
z z z z z z z z z z
1= z z
ANS: xxi z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
7. Write the following Arabic number as a lowercase Roman numeral.
z z z z z z z z z
= z
, ANS: xiss z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
8. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 6
z z z z z z z z z z z z z
z3= z z
ANS: xviii z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
9. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 30
z z z z z z z z z z z z z
–6= z z z
ANS: xxiv z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
10. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 12
z z z z z z z z z z z z z
÷2= z z z
ANS: vi z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
11. Perform the indicated operation and record the result in lowercase Roman numerals. 13
z z z z z z z z z z z z z
+7= z z z
ANS: xx z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
, Chapter 02: Fractions
z z
z
COMPLETION
1. Reduce the following fraction to lowest terms. 5
z z z z z z z
4/81 = z z
ANS: 2/3 z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
2. Reduce the following fraction to lowest terms. 1
z z z z z z z
05/135 = z z
ANS: 7/9 z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
3. Reduce the following fraction to lowest terms. 3
z z z z z z z
9/65 = z z
ANS: 3/5 z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
4. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 32
z z z z z z z z z z z
5/16 = z z
ANS: 20 5/16 z z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
5. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 1,
z z z z z z z z z z z
500/100 = z z
ANS: 15 z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
6. Change the following improper fraction to a whole or mixed number. 19
z z z z z z z z z z z
3/62 = z z
ANS: 3 7/62 z z
PTS: 1 z z MSC: Practice Problems
z z
7. Change the following mixed number to an improper fraction. 1
z z z z z z z z z
2 1/8 =
z z z