TEEX Final Questions with Detailed
Verified Answers
Question: 5. what type of charges can be brought against a FF who transmits
personal messages over a designed fire department radio?
A. None
B. Local
C.State
D.Federal
Ans: D. Federal
Question: 7. what building material is frequently replacing plywood and
planking in newer construction?
A. Finger Jointed timber
B. Synthetic wood
C.Laminated wood
D. Oriented strand Board (OBS)
Ans: Oriented Strand Board (OBS)
Question: 9. which style of roof involves rafters or trusses that run from the
ridge line to the top of the outer walls at eaves level?
A. Butterfly
B. Pitched
C. Arched.
, Page | 2
D. Flat
Ans: Pitched
Question: 10. why will fuel not burn if it is above the upper explosive
(flammable) limit (UEL)
A. there is too much fuel compared to the amount of oxygen
B. there is too much oxygen compared to the amount of fuel
C. vaporization is occurring below the rate required for ignition
D. combustion requires an. outside ignition source
Ans: There is too much fuel compared to the amount of oxygen
Question: 13. Which term refers to the temperature at which a liquid fuel
produces sufficient vapors to support combustion once the fuel is ignited?
A. Flash point
B. Fire point
C. Autoignition Temp.
D. Combustion range
Ans: Flash Point
Question: 16. When working on a roadway, in what situation should a DOT-
approved vest not be worn?
A. Once an accident has been cleared
B. if the incident has been moved in excess of 25 ft from travel lanes
C. While actively fighting a vehicle fire
D. If barriers have been erected that halt the flow of traffic
, Page | 3
Ans: while actively fighting a vehicle fire
Question: 17. which safety precaution prevents SCBA from overheating while
it is being refilled?
A. Filling cylinder slowly
B. Visually inspecting the cylinder for damage
C. donning eye and hearing protection
D. Ensuring the cylinder is full but not over-pressurized
Ans: Filling the cylinder slowly
Question: 18. which portable fire extinguisher rating is based on the
approximate square foot area of flammable liquid a non expert operator
extinguish?
A. Class A
B. Class B
C. Class K
D.Multiple markings
Ans: Class B
Question: 19. What is the range of ratings for a Class B portable fire
extinguisher?
A. 1-B to 780-B
B. 1-B to 640-B
C. 10-B to 64-B
D. 100-B to 110-B
, Page | 4
Ans: 1-B to 640-B
Question: 21. which term refers to removing the slack in a rope after tying a
knot?
A. Dressing
B. Working
C. Running
D. Standing
Ans: Dressing
Question: 22. which type of rope has the same care and maintenance
guidelines as webbing?
A. Natural rope
B. Synthetic Rope
C. Life safety rope
D. Utility rope
Ans: Synthetic rope
Question: 23. what is a guideline for hoisting a hoseline
A. Never hoist a charged hoseline
B Never hoist an uncharged hoseline
C Remove the nozzle and hoist is separately
D Avoid causing damage to the nozzle or couplings
Ans: Avoid causing damage to the nole or couplingszz