ii ii ii ii ii ii ii
7th Edition by Strasinger
ii ii ii
| Verified Chapter's 1 - 17 | Complete Newest Version
ii ii ii ii ii ii ii ii ii ii
,Chapter ii1: iiSafety iiand iiQuality iiManagement
Multiple iiChoice
1. An iiexample iiof iia iichemical iihazard iiis:
A. Carcinogen iiexposure
B. Strained iiback
C. Viral iiinfection
D. Shock
ANS: iiA
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-1
TOP: iiSafety iihazards
2. Centrifuging iian iiuncapped iitube iiof iiurine iiis iimost iilikely iito iiproduce iia/an:
A. Electrical iishock
B. Broken iitube
C. Unbalancing
D. Aerosol
ANS: iiD
DIF: iiLevel ii2
OBJ: ii1-1
TOP: iiSafety iihazards
3. Laboratory iiequipment iiand iiother iiinanimate iiobjects iiserve iias iiwhat iiin iithe iichain iiof iiinfection?
A. Host
B. Reservoir
C. Point iiof iientry
D. Point iiof iiexit
ANS: iiB
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-2
TOP: iiChain iiof iiinfection
,4. The iichain iiof iiinfection iiincludes iiall iiof iithe iifollowing iiexcept iia:
A. Source
B. Host
C. Disinfectant
D. Transmission iimethod
ANS: iiC
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-2
TOP: iiChain iiof iiinfection
5. You iiarrive iito iiwork iiin iithe iiclinical iilaboratory iiwith iia iismall iicut iion iiyour iihand. iiYour
iisupervisor iiremoves iiyou iifrom iispecimen iicollection ii(phlebotomy) iiduties iifor iithe iiday, iiciting
iichain iiof iiinfectioniprotocols. iiWhy iiis iiyour iisupervisor iiconcerned iiabout iithe iicut iion iiyour
iihand?
A. Because iiyou iiwill iinot iihave iithe iimobility iiin iiyour iihand iito iiproperly iicollect iiblood.
B. Because iiyou iiare iigoing iito iihave iito iiwear iia iibandage iiall iiday iilong.
C. Because iiyou iihave iia iipoint iiof iientry iithat iicould iiexpose iiyou iito iiinfectious iiagents.
D. Because iiyou iiare iigoing iito iibe iian iiactive iitransmitter iiof iiinfection iionto iigeneral iisurfaces.
ANS: iiC
DIF: iiLevel ii3
OBJ: ii1-2
TOP: iiChain iiof iiinfection
6. Which iiof iithe iifollowing iiguidelines iistates iithat iilaboratory iipersonnel iishould iiconsider iiall
iipatientsias iipossible iicarriers iiof iiblood-borne iipathogens?
A. Urinalysis iiprecautions
B. Blood-borne iipathogen iiprecautions
C. Standard iiprecautions
D. Body iifluid iiprecautions
ANS: iiC
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-3
TOP: iiStandard iiprecautions
7. The iiCenters iifor iiDisease iiControl iiand iiPrevention ii(CDC) iirecommends iithat
iiuniversaliprecautions iibe iifollowed iiwhen iiencountering:
A. Specimens iicontaining iivisible iiblood
B. Patients iiwho iiare iiinfected iiwith iiblood-borne iipathogens
, C. All iibody iifluid iispecimens
D. Specimens iithat iimay iiproduce iiaerosols
ANS: iiA
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-3
TOP: iiStandard iiprecautions
8. Which iiof iithe iifollowing iiCDC iiguidelines iiconsiders iiall iimoist iibody iisubstances iito iibe
iipotentiallyiinfectious iiand iistresses iihand iiwashing?
A. Universal iiprecautions
B. Body iifluid iiprecautions
C. Standard iiprecautions
D. Health-care iipersonnel iistandards
ANS: iiC
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-4
TOP: iiBlood-borne iipathogens
9. The iiOccupational iiExposure iito iiBlood-Borne iiPathogens iiStandard iiis:
A. A iiguideline iideveloped iiby iithe iiFood iiand iiDrug iiAdministration ii(FDA)
B. Guidelines iirecommended iiby iithe iiClinical iiand iiLaboratory iiStandards iiInstitute ii(CLSI)
C. A iiguideline iirecommended iiby iithe iiCenters iifor iiDisease iiControl iiand iiPrevention ii(CDC)
D. A iilaw iienforced iiby iithe iiOccupational iiSafety iiand iiHealth iiAdministration ii(OSHA)
ANS: iiD
DIF: iiLevel ii1
OBJ: ii1-4
TOP: iiBlood-borne iipathogens
10. A iilaboratory iiworker iiwho iiobserves iia iired iihand iirash iiafter iiremoving iigloves iishould:
A. Avoid iiwearing iigloves iifor ii2 iidays
B. Wash iithe iihands iiwith iiantimicrobial iisoap
C. Apply iicortisone iicream iito iithe iihands
D. Avoid iiwearing iilatex iigloves iiin iithe iifuture
ANS: iiD
DIF: iiLevel ii2
OBJ: ii5