Medical Assisting Administrative & Clinical Competencies (MindTap Course List) 9th
th th th th th
Edition
Chapter 1 th
1. Medical assisting is probably right for you if you:
th th th th th th th th
a. like to work alone, completing tasks independently.
th th th th th th
b. are more comfortable completing a consistent task daily.
th th th th th th th
c. do not like variety in your job.
th th th th th th
d. are interested in a career in an expanding field.
th th th th th th th th
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
th th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB02 -
th th
Describe the role of the medical assistant MASS.BLES.22.01.KB03 - th th th th th th th th th
List the general responsibilities and skills of the medical assistant th th th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.d - List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 5:31 AM th th
2. Which category of skills includes those that keep medical assistants practicing within their scope of practice?
th th th th th th th th th th th th th th th
a. communication
b. legal and ethical concepts th th th
c. instruction
d. operational functions th
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
REFERENCES: Figure 1-4 th
QUESTION TYPE: Multiple Choice
th th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB02 -
th th
Describe the role of the medical assistant MASS.BLES.22.01.KB03 - th th th th th th th th th
List the general responsibilities and skills of the medical assistant th th th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.d - List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 5:46 AM th th
3. Which of these is an example of an administrative skill?
th th th th th th th th th
a. collecting specimens th
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
th th th th th Page 1
th
, b. performing vital signs th th
c. administering medications th
d. preparing medical records th th
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: th Multiple Choice th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: th MASS.BLES.22.01.KB02 - th
Describe the role of the medical assistant MASS.BLES.22.01.KB03 - th th th th th th th th th
List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.d - List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 5:51 AM th th
4. Which of these is an example of a clinical skill?
th th th th th th th th th
a. performing patient screenings th th
b. performing bookkeeping and collection procedures
th th th th
c. scheduling appointments th
d. preparing submittal (―clean‖) insurance forms
th th th th
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
QUESTION TYPE: th Multiple Choice th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: th MASS.BLES.22.01.KB02 - th
Describe the role of the medical assistant MASS.BLES.22.01.KB03 - th th th th th th th th th
List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.d - List the general responsibilities and skills of the medical assistant
th th th th th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 5:55 AM th th
5. The majority of medical assistants work in which type of environment?
th th th th th th th th th th
a. surgical
b. insurance company th
c. ambulatory care th
d. laboratory
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: th Multiple Choice th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB11 - Identify the various types of medical centers
th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
th th th th th Page 2
th
,DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 5:59 AM th th
6. The expenses involved in running a business have made which of the following rare today?
th th th th th th th th th th th th th th
a. solo practices th
b. partnerships
c. multi-provider clinics th
d. hospitals
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
th th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB01 -
th th
Spell and define, using the glossary, all the Words to Know in this chapter th th th th th th th th th th th th th th
MASS.BLES.22.01.KB11 - Identify the various types of medical centers th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
7. Urgent care centers:
th th
a. originated about 10 years ago. th th th th
b. are usually open only on weekends.
th th th th th
c. typically require patients to make an appointment.
th th th th th th
d. take care of patients with acute illness or injury.
th th th th th th th th
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
th th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB11 - Identify the various types of medical centers
th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 6:01 AM th th
8. The Patient-Centered Medical Home (PCMH) is a team-based model of care led by:
th th th th th th th th th th th th
a. a surgeon.
th
b. a patient.
th
c. a personal provider.
th th
d. a health insurance company representative.
th th th th
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: Multiple Choice
th th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: MASS.BLES.22.01.KB01 -
th th
Spell and define, using the glossary, all the Words to Know in this chapter th th th th th th th th th th th th th th
MASS.BLES.22.01.KB07 - Partner with health care teams to attain optimal patient health th th th th th th th th th th th
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
th th th th th Page 3
th
, outcomes
MASS.BLES.22.01.KB12 - Describe alternatives to the traditional medical model th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.5.g - th th th
Partner with health care teams to attain optimal patient health outcomes th th th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 6:03 AM th th
9. According to the U.S. Department of Labor, for the period 2018 to 2028, the employment of medical assistants is ex
th th th th th th th th th th th th th th th th th th th
pected to th .
th
a. grow 118 percent th th
b. grow 23 percent th th
c. remain about the same th th th
d. shrink 17 percent th th
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: th Multiple Choice th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: th MASS.BLES.22.01.KB09 - th
Describe the current employment outlook for the medical assistant th th th th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.a - th th th
Describe the current employment outlook for the medical assistant th th th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 7/2/2021 4:19 AM th th
10. The primary purpose of the American Association of Medical Assistants (AAMA) was to:
th th th th th th th th th th th th
a. be the only professional organization for medical assistants.
th th th th th th th
b. raise the standards of the medical assistant profession.
th th th th th th th
c. to provide a professional membership and certification for several allied health occupations.
th th th th th th th th th th th
d. to provide pathways to lifelong learning in related health care disciplines.
th th th th th th th th th th
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Medium
QUESTION TYPE: th Multiple Choice th
HAS VARIABLES:
th False
LEARNING OBJECTIVES: th MASS.BLES.22.01.KB10 - th
Summarize licensure, accreditation, certification, and registration th th th th th th
ACCREDITING STANDARDS: ABHES: MA.A.1.1.c - th th th
Describe and comprehend medical assistant credentialing requirements, the process to th th th th th th th th th th t
obtain the credential and the importance of credentialing h th th th th th th th
DATE CREATED:
th 10/27/2020 11:54 AM th th
DATE MODIFIED:
th 10/12/2022 6:16 AM th th
11. Candidates for the CMA (AAMA) Certification Exam are allowed a
th th th th th th th th th th -day period in which to take the exam.
th th th th th th th
a. 30
b. 60
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero.
th th th th th Page 4 th