Complete Questions with Correct Verified
Solutions Upgraded to 2025/2026 Latest
Version||A+ GRADED!!!
1. How many hours must an item be submersed in glutaraldehyde to
sterilze?
a. 7
b. 8
c. 9
d. 10 - ANSWER ✓ Answer: D
"Cidex" - takes 20 mins to disinfect; 10 hours to sterilize
2. Use of an intraluminal (circular) stapler (EEA) would be indicated
for which of the following surgical procedures?
a. pancreatectomy
b. cholecystectomy
c. polypectomy
d. sigmoidectomy - ANSWER ✓ Answer: D
3. Satinsky, Herrick, and Mayo clamps may be specifically used on
which of the following structures?
a. Kidney pedicle
b. seminal vesicle
c. bladder neck
d. prostate gland - ANSWER ✓ Answer: A
4. Which type of hematoma is a result of torn bridging meningeal
veins?
a. subdural
b. epidural
, c. intracerebral
d. intraventricular - ANSWER ✓ Answer: A
5. What is the name of the condition in which a loop of bowel
herniates into the Douglas's cul-de-sac?
a. cystocele
b. rectocele
c. enterocele
d. omphalocele - ANSWER ✓ Answer: C
"entero"- bowel
6. Which of these condition is characterized by a fleshy
encroachment of conjunctiva onto the cornea?
a. chalazion
b. pterygium
c. strabismus
d. ecchymosis - ANSWER ✓ Answer: B
7. Which procedure would be listed in the OR schedule for a patient
undergoing surgical treatment of uterine fibroids?
a. pelvic exenteration
b. cerval cerclage
c. colporrhaphy
d. myomomectomy - ANSWER ✓ Answer: D
8. Where is a Baker's cyst located?
A. Olecranon process
B. Greater tubercle
C. Popliteal fossa
D. Carpal tunnel - ANSWER ✓ Answer: C
9. Which of the following is a method of high-level disinfection?
a. peracetic acid for 30 minutes
b. 2% gluteraldelhyde for 20 minutes
, c. steam under pressure for 10 minutes
d. hydrogen peroxide gas plasma for 75 minutes - ANSWER ✓
Answer: B
10. What is the burn degree classification that involves the
epidermis and subcutaneous tissue?
a. first
b. second
c. third
d. fourth - ANSWER ✓ Answer: C
11. Which portion of the ear is affected by Meniere's syndrome?
a. inner
b. middle
c. eustachian tube
d. auditory ossciles - ANSWER ✓ Answer: A
12. The cartilaginous nasal septum is anterior to which bone?
a. hyoid
b. vomer
c. mandible
d. palatine - ANSWER ✓ Answer: B
13. Which neurosurgical pathology would a myelogram
diagnose?
a. subdural hematoma
b. creutzfeldt-jakob
c. spinal stenosis
d. myelomenigocele - ANSWER ✓ Answer: C
"myelo"- spine
14. Which of the following terms means a prolapsed bladder
causing a bulge in the anterior vaginal wall?
a. rectocele
, b. cystocele
c. enterocele
d. herniation - ANSWER ✓ Answer: B
"cysto"- bladder
15. The nasal sinus located between the nose and the orbits is
the:
a. frontal
b. sphenoid
c. ethmoid
d. maxillary - ANSWER ✓ Answer: C
16. What is the definition of otosclerosis?
a. earache
b. tinnitus
c. tearing of tympanic membrane
d. bony overgrowth of stapes - ANSWER ✓ Answer: D
17. What degrees Celsius is the steam sterilization biological
indicator incubated?
a. 43-48
b. 49-54
c. 55-60
d. 61-66 - ANSWER ✓ Answer: C
18. Which of the following methods removes small organic
particles and soil from the box locks and ratchets of instruments?
a. ultrasonic washer
b. manual cleaning
c. washer-sterilizer
d. enzymatic soak - ANSWER ✓ Answer: A
19. What is the medical term for nosebleed?
a. rhinitis