g 11700591
Test Bank:
Introduction to Critical
Care Nursing, 8th
Edition, Mary Lou
Sole, Deborah Klein,
Marthe Moseley
, lOMoAR g cPSD|
g 11700591
Chapter 01: Overview of Critical Care Nursing
g g g g g g
Sole: Introduction to Critical Care Nursing, 8th Edition
g g g g g g g
MULTIPLE CHOICE g
1. Which of the following professional organizations best supports critical care nursing practice?
g g g g g g g g g g g
a. American Association of Critical-Care Nurses g g g g
b. American Heart Association g g
c. American Nurses Association g g
d. Society of Critical Care Medicine g g g g
ANS: A g
The American Association of Critical-Care Nurses is the Organization that supports and represents
g g g g g g g g g g g g
critical care nurses. The American Heart Association supports cardiovascular initiatives. The American
g g g g g g g g g g g g
Nurses Association supports all nurses. The Society of Critical Care Medicine represents the multi
g g g g g g g g g g g g g g
professional critical care team under the direction of an
g g g g g g g g g
DIF: Cognitive Level: Knowledge g g
OBJ: Discuss the purposes and functions of the professional Orgnization that support critical
g g g g g g g g g g g g
care practice. TOP: Nursing Process Step: N/A
g g g g g g
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g
2. A nurse has been working as a staff nurse in the surgical inabteirbn.scoivme/tecsat re unit for 2
g g g g g g g g g g g g g g g g
years and is interested in certification. Which credential would be most applicable for her to seek?
g g g g g g g g g g g g g g g g
a. ACNPC
b. CCNS
c. CCRN
d. PCCN
ANS: C g
The CCRN certification is appropriate for nurses in bedside practice who care for critically ill patients.
g g g g g g g g g g g g g g g
The ACNPC certification is for acute care nurse practitioners. The CCNS certification is for critical
g g g g g g g g g g g g g g g
care clinical nurse specialists. The PCCN certification is for staff nurses working in progressive care,
g g g g g g g g g g g g g g g
intermediate care, or satbeiprb-.cdoomw/tenstunit settings.
g g g g g
DIF: Cognitive Level: Application g g
OBJ: Explain certification options for critical care nurses. TOP: Nursing Process Step: N/A
g g g g g g g g g g g g
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g g
3. What is the main purpose of certification for critical care nursing?
g g g g g g g g g g
a. To assure the consumer that critical nurses will not maakbeirba.commi/tsetsatke.
g g g g g g g g g
b. To help prepare the critical care nurse for graduate school.
g g g g g g g g g
c. To assist in promoting magnet status for a facility.
g g g g g g g g
d. To validate a nurse’s knowledge of critical care nursing.
g g g g g g g g
ANS: D g
Certification assists in validating knowledge of the field, promotes excellence in the profession, and
g g g g g g g g g g g g g
helps nurses to maintain their knowledge of critical care nursing. Certification helps to assure the
g g g g g g g g g g g g g g g
consumer that the nurse has a minimumablirebv.ceolmo/tefskt nowledge; however, it does not ensure
g g g g g g g g g g g g g
that care will be mistake-free. Certification does not prepare one for graduate school; however,
g g g g g g g g g g g g g g
achieving certification demonstrates motivation for achievement and professionalism. Magnet facilities
g g g g g g g g g g
are rated on the number of certified nurses; however, that is not the purpose of certification.
g g g g g g g g g g g g g g g g
DIF: Cognitive Level: Analysis g g
OBJ: Explain certification options for critical care nurses. MSC: NCLEX: Safe and Effective Care
g g g g g g g g g g g g g
Environment
g
4. What is the focus of the synergy model of practice?
g g g g g g g g g
a. Allowing unrestricted visiting for the patient 24 hours aebaircbh.codma/tyes.t
g g g g g g g g
b. Providing holistic and alternative therapies. g g g g
, lOMoAR g cPSD|
g 11700591
c. Considering the needs of patients and their families, which drives nursing g g g g g g g g g g
competency.
g
d. Addressing the patients’ needs for energy and support. g g g g g g g
ANS: C g
The synergy model of practice states that the needs of patiaebnirtbs.caomnd/tefsat milies influence and
g g g g g g g g g g g g g
drive competencies of nurses. Nursing practice based on the synergy model would involve tailored
g g g g g g g g g g g g g g
visiting to meet the patient’s and family’s needs and application of alternative therapies if desired by
g g g g g g g g g g g g g g g g
the patient, but that is not the primary focus of the model.
g g g g g g g g g g g g
DIF: Cognitive Level: Application g g
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
g g g g g g g g g
TOP: Nursing Process Step: N/A
g MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g g g g
5. The family of your critically ill patient tells you that they have not spoken with the physician in
g g g g g g g g g g g g g g g g g
over 24 hours and they have some questions that they want clarified. During morning rounds, you
g g g g g g g g g g g g g g g g
convey this concern to the attending intensivisatbiarbn.cdoma/rtersatnge for her to meet with the family
g g g g g g g g g g g g g g
at 4:00 PM in the conference room. Which competency of critical care nursing does this represent?
g g g g g g g g g g g g g g g g
a. Advocacy and moral agency in solving ethical issues g g g g g g g
b. Clinical judgment and clinical reasoning skills g g g g g
c. Collaboration with patients, families, and team members g g g g g g
d. Facilitation of learning for patients, families, and team members g g g g g g g g
ANS: C g
Although one might consider that all of these competencies are being addressed, communication and
g g g g g g g g g g g g g
collaboration with the family and physician best exemplify the competency of collaboration.
g g g g g g g g g g g g
DIF: Cognitive Level: Analysis g g
OBJ: Describe standards of professional practice for critical care nursing.
g g g g g g g g g
TOP: Nursing Process Step: N/A MSC: NCLEX: Saafbeirba.ncodmE/teffset ctive Care
g g g g g g g g
Environment
g
6. The AACN Standards for Acute and Critical Care Nursing Practice uses what framework to
g g g g g g g g g g g g g
guide critical care nursing practice?
g g g g g
a. Evidence-based practice g
b. Healthy work environment g g
c. National Patient Safety Goals g g g
d. Nursing process g
ANS: D g
The AACN Standards for Acute and Critical Care Nursing Practice delineate the nursing process as
g g g g g g g g g g g g g g
applied to critically ill patients: collect data, detaebrirmb.cionme/tdesiat gnoses, identify expected
g g g g g g g g g g g
outcomes, develop a plan of care, implement interventions, and evaluate care. AACN promotes a
g g g g g g g g g g g g g g
healthy work environment, but this is not included in the Standards. The Joint Commission has
g g g g g g g g g g g g g g g
established National Patient Safety Goals, but these are not the AACN
g g g g g g g g g g g
Standards.
DIF: Cognitive Level: Understand g g
OBJ: Describe standards of professional practice for critical caarbeirbn.cuormsi/tnegst.
g g g g g g g g
TOP: Nursing Process Step: N/A
g g MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g g g g
7. The charge nurse is responsible for making the patient assignments on the critical care unit. She
g g g g g g g g g g g g g g g
assigns the experienced, certified nurse to care for theaabicrbu.cteomly/teisltl patient diagnosed with
g g g g g g g g g g g g
sepsis who also requires continuous renal replacement therapy and mechanical ventilation. She assigns
g g g g g g g g g g g g g
the nurse with less than 1 year of experience to two patients who are more stable. This assignment
g g g g g g g g g g g g g g g g g g
reflects implementation of what guiding farbairmb.ceowm/oterskt ?
g g g g g g g
a. Crew resource management model g g g
b. National Patient Safety Goals g g g
c. Quality and Safety Education for Nurses (QSEN) model g g g g g g g
d. Synergy model of practice g g g
ANS: D g
This assignment demonstrates nursing care to meet the needs of the patient. The synergy model notes
g g g g g g g g g g g g g g g
that the nurse competencies are matched to thaebiprba.ctoiemn/tet sct haracteristics. Crew resource
g g g g g g g g g g g g
, lOMoAR g cPSD|
g 11700591
management concepts related to team training, National Patient Safety Goals are specified by The Joint
g g g g g g g g g g g g g g
Commission to promote safe care but do not incorporate the synergy model. The Quality and Safety
g g g g g g g g g g g g g g g g
Education for Nurses initiaatbivirbe.cionmv/toeslvt es targeted education to undergraduate and
g g g g g g g g g g
graduate nursing students to learn quality and safety concepts.
g g g g g g g g g
DIF: Cognitive Level: Analysis g g
OBJ: Describe standards of professional practice for critical caarbeirbn.cuormsi/tnegst.
g g g g g g g g
TOP: Nursing Process Step: N/A
g g MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g g g g
8. The vision of the American Association of Critical-Care Nurses is a healthcare system driven
g g g g g g g g g g g g g
by achieving what goal?
g g g g
a. Maintaining a healthy work environment. g g g g
b. Providing care from a multiprofessional team under the direction of a critical care g g g g g g g g g g g g
physician.
g
c. Effectively meeting the needs of critically ill patients and families. g g g g g g g g g
d. Creating respectful, healing, and humane environments. g g g g g
ANS: C g
The AACN vision is a healthcare system driven by the needs of critically ill patients and families where
g g g g g g g g g g g g g g g g g
critical care nurses make their optimum contributions. AACN promotes initiatives to support a healthy
g g g g g g g g g g g g g g
work environment as well aasbirrbe.csopme/ctetsftul and healing environments, but that is not the
g g g g g g g g g g g g g
organization’s vision. The SCCM promotes care from a multiprofessional team under the direction of a
g g g g g g g g g g g g g g g
critical care physician.
g g g
DIF: Cognitive Level: Knowledge g g
OBJ: Discuss the purposes and functions of the professional organizations that support critical care
g g g g g g g g g g g g g
practice.
g TOP: Nursing Process Step: N/A g g g g
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g
9. What is the most important outcome of effective communication?
g g g g g g g g
a. Demonstrating caring practices to family members. g g g g g
b. Ensuring that patient teaching is provided g g g g g
c. Meeting the diversity needs of patients. g g g g g
ANS: D g
Many errors are directly attributed to faulty communication. Effective communication has been
g g g g g g g g g g g
identified as an essential strategy to reduce patient errors and resolve issues related to patient care
g g g g g g g g g g g g g g g g
delivery. Communication may demonstrate caarbiinrbg.copmra/tecsttices, be used for
g g g g g g g g
patient/family teaching, and address diversity needs; however, the main outcome of effective
g g g g g g g g g g g g
communication is patient safety.
g g g g
DIF: Cognitive Level: Analysis g g
OBJ: Describe quality and safety initiatives related to critical care nursing.
g g g g g g g g g g
TOP: Nursing Process Step: N/A
g MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
g g g g g g g g g
10. The nurse is caring for a critically ill patient whose urine oaubitrpb.ucotmh/atesstbeen low for 2
g g g g g g g g g g g g g g
consecutive hours. After a thorough patient assessment, you call the primary care provider with the
g g g g g g g g g g g g g g g
following report.
g g
Dr. Smith, I’m calling about Mrs. P., your 65-year-old pataibeirnbt.cionm/CteCst U 10. Her urine
g g g g g g g g g g g g g
output for the past 2 hours totaled only 40 mL. She arrived from surgery to repair an aortic aneurysm 4
g g g g g g g g g g g g g g g g g g g g
hours ago and remains on mechanical ventilation. In the past 2 hours, her heart rate has increased from
g g g g g g g g g g g g g g g g g g
80 to 100 beats per minute and her blood pressure has decreased from 128/82 to 100/70 mm Hg. She is
g g g g g g g g g g g g g g g g g g g g
being given an infusaiboirnb.coofmn/toesrtmal saline at 100 mL per hour. Her right atrial pressure
g g g g g g g g g g g g g g
through the subclavian central line is low at 3 mm Hg. Her urine is concentrated. Her BUN and
g g g g g g g g g g g g g g g g g g
creatinine levels have been stable and in normal range. Her abdominal dressing is dry with no
g g g g g g g g g g g g g g g g
gindication of bleedainbigrb..cMomy/teasstsessment suggests that Mrs. P. is hypovolemic and I would
g g g g g g g g g g g
like you to consider increasing her fluids or giving her a fluid challenge. Using the SBAR model for
g g g g g g g g g g g g g g g g g g
communication, the information the nurse gives about the patient’s history and vital signs is appropriate
g g g g g g g g g g g g g g g
for what part of the model?
g g g g g g
a. Situation
b. Background
c. Assessment