Chemistry 6th Edition by Julia Burdge
Chapter 1-25 Answers are at the of Each Chapter
ChapterJ1
Student name:
J
1) WhatJisJaJunifyingJprincipleJthatJexplainsJaJbodyJofJexperimentalJobservations?
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS:JC
2) WhichJofJtheJfollowingJisJaJtentativeJexplanationJforJaJsetJofJobservations?
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS:JB
3) WhatJisJtheJtermJusedJforJfindingsJthatJareJsummarizedJbasedJonJaJpatternJorJtrend?
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS:JA
4) WhichJofJtheJfollowingJactivitiesJisJnotJaJpartJofJgoodJscience?
A) ProposingJaJtheory
B) DevelopingJaJhypothesis
C) MakingJquantitativeJobservations
D) DesigningJexperiments
E) IndulgingJinJspeculation
ANS:JE
PlusBay.Plus
,5) WhichJofJtheJfollowingJisJaJ‘substance’JaccordingJtoJtheJdefinitionJgivenJinJyourJtextbook?
A) Air
B) TapJwater
C) SeaJwater
D) Water
E) Toothpaste
ANS:JD
6) WhichJofJtheJfollowingJcannotJbeJseparatedJintoJsimplerJsubstancesJbyJchemicalJmeans?
A) Element
B) Emulsion
C) Compound
D) HomogeneousJmixture
E) HeterogeneousJmixture
ANS:JA
7) IfJaJliquidJcontainsJ60%JsugarJandJ40%JwaterJthroughoutJitsJcompositionJthenJwhatJisJitJcal
led?
A) Solute
B) Compound
C) HomogeneousJmixture
D) HeterogeneousJmixture
E) Solvent
ANS:JC
8) WhichJofJtheJfollowingJdoesJnotJhaveJaJuniformJcompositionJthroughout?
A) Element
B) Compound
C) HomogeneousJmixture
D) HeterogeneousJmixture
E) Solvent
ANS:JD
9) WhichJofJtheJfollowingJisJnotJanJSIJbaseJunit?
A) Meter
B) Ampere
C) Second
D) Gram
E) Kelvin
ANS:JD
PlusBay.Plus
,10) TheJSIJbaseJunitJofJmassJis
A) mg.
B) g.
C) kg.
D) metricJton.
E) lb.
ANS:JC
11) TheJSIJprefixJmega-J(M)Jmeans
A) 10–6.
B) 10–3.
C) 103.
D) 106.
E) 109.
ANS:JD
12) TheJSIJprefixesJmilli-JandJmega-Jrepresent,Jrespectively:
A) 106JandJ10–6
B) 10–3JandJ106
C) 103JandJ10–6
D) 10–3JandJ109
E) 10–6JandJ10–3
ANS:JB
13) HowJmanyJmicrogramsJareJinJ65.3Jkg?
A) 0.653Jμg
B) 6.53J×J107Jμg
C) 6.53J×J104Jμg
D) 6.53J×J10–8Jμg
E) 6.53J×J1010Jμg
ANS:JE
PlusBay.Plus
, 14) AJdoseJofJmedicationJwasJprescribedJtoJbeJ35Jmicroliters.JWhichJofJtheJfollowingJexpressesJtha
tJvolumeJinJcentiliters?
A) 3.5J×J105JcL
B) 3.5J×J104JcL
C) 3.5JcL
D) 3.5J×J10–4JcL
E) 3.5J×J10–3JcL
ANS:JE
15) HowJmanyJmillilitersJisJ0.0055JL?
A) 0.55JmL
B) 5.5JmL
C) 0.5JmL
D) 0.0000055JmL
E) 182JmL
ANS:JB
16) HowJmanyJhertzJisJ600.11JMHz?
A) 6.0011J×J10–4JHz
B) 60.011JHz
C) 6.0011J×J106JHz
D) 6.0011J×J10–2JHz
E) 6.0011J×J108JHz
ANS:JE
17) TheJdistanceJbetweenJcarbonJatomsJinJethyleneJisJ134Jpicometers.JWhichJofJtheJfollowingJex
pressesJthatJdistanceJinJmeters?
A) 1.34J×J10–13Jm
B) 1.34J×J10–12Jm
C) 1.34J×J10–10Jm
D) 1.34J×J10–7Jm
E) 1.34J×J10–6Jm
ANS:JC
PlusBay.Plus