Ethics and Issues in Contemporary Nursing 3rd Edition
ki ki ki ki ki ki
ki
by Margaret A. Burkhardt, Nancy Walton, All Chapters 1 - 20
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
,TABLE OF CONTENTS ki ki ki
Part I: Guides for Principled Behavior
ki ki ki ki ki
1. Social, Philosophical, and Other Historical Forces Influencing the Development of Nursing
ki ki ki ki ki ki ki ki ki k i
2. Ethical Theory ki
3. Ethical Principles ki
Part II: Developing Principled Behavior
ki ki ki ki
4. Values Clarification ki
5. Values Development ki
6. Ethics and Professional Nursing
ki ki ki
7. Ethical Decision Making
ki ki
Part III: Principled Behavior in the Professional Domain
ki ki ki ki ki ki ki
8. Legal Issues ki
9. Professional Relationship Issues ki ki
10. Practice Issues Related to Technology ki ki ki ki
11. Practice Issues Related to Patient Self-Determination
ki ki ki ki ki
12. Scholarship Issues ki
Part IV: Global Issues that Interface with Nursing Practice
ki ki ki ki ki ki ki ki
13. Global Consciousness in the Twenty-First Century
ki ki ki ki ki
14. Health Policy Issues ki ki
15. Economic Issues ki
16. Social Issues ki
17. Gender Issues ki
18. Transcultural and Spiritual Issues ki ki ki
Part V: The Power to Make a Difference
ki ki ki ki ki ki ki
19. Empowerment for Nurses ki ki
20. Facilitating Patient Empowerment ki ki
,1. Social, Philosophical, and Other Historical Forces Influencing the Development of Nursing
ki ki ki ki ki ki ki ki ki k i
MultiplekiChoice
1. Forkiwhichkiofkithekifollowingkiiskiempathykiakimotive?
a. meetingkithekineedskiofkiothers
b. moralkireasoningkiandkiaction
c. becomingkiakinurse
d. determiningkirightkifromkiwrong
ANSWER:k i b
2. Whichkiofkithekifollowingkiiskiankiexamplekiofkisocialkineedkiaskiankiethicalkifoundationkiforkinursing?
a. Nurseskimustkideterminekithekihealthkiandkisocialkineedskiofkisociety.
b. Nursingkifindskiitskiorigin,kipurpose,kiandkimeaningkiwithinkithekicontextkiofkiperceivedkisocialkineed.
c. Theorieskiofkisocialkineedkiinkisociologykiarekiutilizedkibykinursingkischolars,kimanykiofkiwhomkiviewkithemkias
k iconceptualkiframeworkskiforkinursingkipractice.
d. Socialkineedkidetermineskithekiboundarieskiofkithekiethicalkiprincipleskiofkidistributivekijustice,kibeneficence,kiand
k i non-maleficence.
ANSWER:k i b
3. Whatkiiskithekimostkicriticalkifactorkithatkiinfluenceskinursingkipractice?
a. thekitraditionalkirolekiofkihealers
b. thekirolekiofkiwomenkiinkisociety
c. thekireligiouskiandkispiritualkiaspectskiofkihealthkicare
d. thekiintroductionkiofkimalekinurseskiintokithekiprofession
ANSWER:k i b
4. Whykidoeskithekisocialkistatuskiofkiwomenkiaffectkithekistatuskiofkithekinursingkiprofession?
a. Nursingkihaskitraditionallykibeenkiakiprofessionkiofkiwomen.
b. Throughoutkihistory,kinurseskihavekibeenkiaffordedkihigherkisocialkistatus.
c. Womenkiofkihigherkisocialkistatuskirarelykibecomekinurses.
d. Womenkiarekimorekiskilledkithankimenkiatkinurturingkiothers.
ANSWER:k i a
5. Whatkihistoricalkiinfluenceskiaffectedkinursingkiaskiakimoralkidiscipline?
a. technology
b. society
c. spirituality
d. oppression
ANSWER:k i c
6. Whatkiiskithekitermkithatkirelateskitokiknowledgekigainedkithroughkiobservationkiandkiexperience?
a. empirical
b. Cartesiankiphilosophy
, c. values
d. moralkithought
ANSWER:kikia
7. WhichkiofkithekifollowingkiiskiankiexamplekiofkithekisignificancekiofkiNursingkiduringkithekiMiddlekiAgeski?
a. Religiouskinursingkiorderskiandkichurch-
sanctionedkisecularkinursingkiorderskiofferedkithekionlykilegitimatek i avenueskiforkiwomenkiwishingkitokibec
omekinurses.
b. Increasingkirespectkiwaskigivenkitokinursingkiandkimidwifery,kiaskinurseskibegankitokipractisekiautonomously.
c. HealingkiartskiinkiDenmarkkiandkiGreecekiwerekiperformedkiinkisacredkiceremonieskibykipriests,kipriestesses,kio
rk i shamans.
d. Mostkinurseskiwerekiwomenkiofkihighkisocialkistatuskiseekingkiwayskitokilegitimizekitheirkipositionkiandkistatus.
ANSWER:kikia
8. Whatkidoeskithekitermkiempiricalkirelatekito?
a. servingkiGodkiandkithykineighbourkithekibestkiwaykionekican
b. knowledgekigainedkithroughkiobservationkiandkiexperience
c. healingkithroughkireligiouskiintervention,kichanting,kiandkipraying
d. thekienforcementkiofkireligiouskidoctrinekirelatedkitokithekistatuskiofkiwomenkiinkisociety
ANSWER:k i b
9. Whenkiwaskitheki“DarkkiPeriodkiofkiNursing,”kiwhenkiconvalescentkipatients,kiprostitutes,kiprisoners,kiandkidrunkardsk
i providedkihospitalkinursingkicare?
a. duringkithekiReformation
b. duringkithekiCrusades
c. duringkithekiMiddlekiAges
d. duringkithekiearlykiChristiankiera
ANSWER:kikia
10. WhichkiofkithekifollowingkihadkithekigreatestkiinfluencekionkinursingkitraditionskiinkiCanada?
a. Britain
b. indigenouskipersons
c. France
d. Germany
ANSWER:k i c
11. WhichkiofkithekifollowingkihadkithekigreatestkiinfluencekionkiestablishingkithekifirstkihospitalkiinkithekiNewkiWorld?
a. MariekiRolletkiHebert
b. Margueritekid’Youville
c. JeannekiMance
d. ReneekiDescartes
ANSWER:k i c