Nancy Caroline’s Emergency Care in the Streets – 8th edition Test
f f f f f f f f f f
Bank f
CHAPTER1 f
1. EMS stands for: f f
a. Evolve Medical Service f f
b. Emergency Medical Services f f
c. Emergency Medical School f f
d. EuropeanMedical Services f f
ANS: B f DIF: Easy f REF: Pg. 4 f f
2. The first recorded use of an ambulance was by the military during the Siege of Malaga in:
f f f f f f f f f f f f f f f f
a. At the beginning of 1400
f f f f
b. In the mid of 1400
f f f f
c. At the start of 1500
f f f f
d. At the end of 1400
f f f f
ANS: D f DIF: Moderate f REF: pg. 4 f f
3. (CoAEMSP) is the only accrediting body for paramedic programs which stands for:
f f f f f f f f f f f
a. Committee on Accreditation of Educational Programs for the EMS Professions
f f f f f f f f f
b. Committee on Association of Educational Programs for the EMS Professions
f f f f f f f f f
c. Conference on Accreditation of Educational Programs for the EMS Professions
f f f f f f f f f
d. Committee on Accreditation of Educational Programs for the EMS People f f f f f f f f f
ANS: A
f f DIF: Hard f REF: Pg. 10 f f
4. A registry system which is used to test and establish licensure is:
f f f f f f f f f f f
a. NREMT
b. NREMS
c. NREMP
d. NREMR
ANS: A f DIF: Moderate REF: Pg. 9 f f f f
5. What is Reciprocity? f f
,Emergency care
f
a. Granting certification to a provider from same state or agency
f f f f f f f f f
b. Granting certification to a provider from another state or agency
f f f f f f f f f
c. Granting certification to a provider both from same or another state
f f f f f f f f f f
d. No need of granting certification from any state
f f f f f f f
ANS: B
f f DIF: Easy REF: Pg. 10 f f f f
6. Select the correct ranking: f f f
a. The Dispatcher, EMT, Paramedic, Advanced EMT, Emergency Medical Responder
f f f f f f f f
b. Emergency Medical Responder, Paramedic, EMT, Advanced EMT, The Dispatcher
f f f f f f f f
c. Paramedic, Advanced EMT, EMT, Emergency Medical Responder, The Dispatcher
f f f f f f f f
d. The Dispatcher, Emergency Medical Responder, EMT, Advanced EMT, Paramedic
f f f f f f f f
ANS: D
f f DIF: Moderate f REF: Pg. 12, 13 f f f
7. Who launched the first rescue squad called Roanoke Life Saving in 1928?
f f f f f f f f f f f
a. Nancy Lee Caroline f f
b. Baron Dominique-Jean Larrey f f
c. Julian Stanley Wise f f
d. Dr. David Boyde
f f
ANS: C f DIF: Easy f REF: Pg. 6 f f
8. The first National Standard Curriculum for paramedics was developed by:
f f f f f f f f f
a. NHTSA
b. US DOT f
c. AHRQ
d. EMS
ANS: B f DIF: Easy f REF: Pg. 8 f f
9. At the emergency scene, what would be the initial assessment of patient?
f f f f f f f f f f f
a. Respiration, Pulse, Blood pressure f f f
b. Pulse, Skin, Blood test f f f
c. Pupil, Respiration, Temperature f f
d. Blood pressure, Allergen test, Pulse
f f f f
, Emergency care
f
ANS: A DIF: Easy REF: Pg. 15
f f f f f
10. If a patient is facing diminished breath sounds and distented necks veins and his radial pulses are
f f f f f f f f f f f f f f f f
weakening and increasing in rate and you insert an oral airway and starts ventilating him with bag-mask
f f f f f f f f f f f f f f f f f
device and 100% oxygen but still the patient is feeling difficult to breath. So with further findings, you
f f f f f f f f f f f f f f f f f f
assessed that he is facing tension pneumothorax, what would you do?
f f f f f f f f f f f
a. Rushed him to hospital f f f
b. Perform chest compressions f f
c. Perform needle thoracotomy f f
d. Mouth to mouth breathing f f f
ANS: C f DIF: Hard REF: Pg. 15 f f f f
11. Choose the correct sequence of procedures for each emergency call?
f f f f f f f f f
a. Preparation, Response, Scene Management, Patient Assessment f f f f f
b. Response, Preparation, Scene Management, Patient Assessment
f f f f f
c. Scene Management, Preparation, Response, Patient Assessment
f f f f f
d. Patient Assessment, Scene Management, Response, Preparation
f f f f f
ANS: A
f f DIF: Easy f REF: Pg. 19 f f
12. A treatment plan for specific illness or injury:
f f f f f f f
a. Direct Medical Control f f
b. Standing order f
c. Protocol
d. Indirect Medical Control f f
ANS: C f DIF: EASY f REF: Pg. 21 f f
13. CQI stands for: f f
a. Control Quality Improvement f f
b. Continuous Quality Improvement f f
c. Control Quantity Improvement f f
d. Continuous Quantity Improvement f f
ANS: B
f f DIF: EASY f REF: Pg. 22 f f
14. How many points are there for good CQI process?
f f f f f f f f
a. 5