ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
1 |P a ge
ki ki ki ki ki
, Test Bank - Critical Care Nursing-Diagnosis and Management, 9th Edition (Urden, 2022)
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
Chapter 01: Critical Care Nursing Practice
ki ki ki ki ki
Urden: Critical Care Nursing, 9th Edition
ki ki ki ki ki ki
MULTIPLE CHOICE ki
1. DuringWorld War II, what types of wards were developed to care for criticallyinjured
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
patients?
ki
a. Intensive care ki
b. Triage
c. Shock
d. Postoperative
ANS: C k i
During World War II, shock wards were established to care for critically injured patients.
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
Triage wards establish the order in which a patient is seen or treated upon arrival to a hospital.
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
Postoperative wards were developed in 1900 and later evolved into intensive care units.
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 2 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
2. What type of practitioner has abroad depth of specialtyknowledge and expertise and
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
manages complex clinical and system issues?
ki ki ki ki ki ki
a. Registered nurses ki
b. Advanced practicenurses WWW.TBSM.WS ki
c. Clinical nurse leaders ki ki
d. Intensivists
ANS: B
Advanced practice nurses (APNs) have a broad depth of knowledge and expertise in their
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
specialty area and manage complex clinical and systems issues. Intensivists are medical
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
practitioners who managethe critical ill patient. Registered nurses (RNs) are generallydirect care
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
providers. Clinical nurse leaders (CNLs) generally do not manage system issues.
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 5 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
3. What type of practitioner is instrumental in ensuringcarethat is evidence based and that
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
safety programs are in place?
ki ki ki ki ki
a. Clinical nurse specialist ki ki
b. Advanced practice nurse ki ki
c. Registered nurses ki
d. Nursepractitioners
ANS: A
ki k i
1 |P ag e
ki ki ki ki ki
, Test Bank - Critical Care Nursing-Diagnosis and Management, 9th Edition (Urden, 2022)
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
Clinical nurse specialists (CNSs) serve in specialty roles that use their clinical, teaching,
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
research, leadership, and consultative abilities. They are instrumental in ensuring that care is
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
evidence based and that safety programs are in place. Advanced practice nurses (APNs) have a
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
broad depth of knowledge and expertise in their specialty area and manage complex clinical and
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
systems issues. Registered nurses are generally direct care providers. Nurse practitioners (NPs)
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
manage direct clinical care of groups of patients.
ki ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 6 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
4. Whichprofessional organizationadministers critical carecertification exams forregistered
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
nurses?
ki
a. State Board of Registered Nurses ki ki ki ki
b. National Association of Clinical Nurse Specialist ki ki ki ki ki
c. Societyof Critical Care Medicine ki ki ki
d. American Association of Critical-Care Nurses ki ki ki ki
ANS: D k i
American Association of Critical-CareNurses (AACN)administers certificationexams for
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
registered nurses. The State Board of Registered Nurses (SBON) does not administer
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
certification exams. National Association of Clinical Nurse Specialists (NACNS) does not
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
administer certification exams. Society of Critical Care Medicine (SCCM) does not
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
administer nursing certification exams for registered nurses.
ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 7 ki ki ki
W W
OBJ: Nursing Process Step: N / A
ki W . T B S M . W S
T O P : CriticalCareNursingPractice ki ki ki i
k k i r
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
5. Emphasis is on human integrityand stresses the theorythat the body, mind, and spirit are
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
interdependent and inseparable. This statement describes which methodology of care?
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Holistic care ki
b. Individualized care ki
c. Cultural care ki
d. Interdisciplinary care ki
ANS: A k i
Holistic care focuses on human integrity and stresses that the body, mind, and spirit are
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
interdependent and inseparable. Individualized care recognizes the uniqueness of each
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
patient’s preferences, condition, and physiologic and psychosocial status. Cultural diversity
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
in health care is not a new topic, but it is gaining emphasis and importance as the world
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
becomes more accessible to all as the result of increasing technologies and interfaces with
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
places and peoples. Interdisciplinary care is care among a variety of health care professionals
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
with the patient’s health as the common goal.
ki ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 12 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
2 |P ag e ki ki ki ki ki
, Test Bank - Critical Care Nursing-Diagnosis and Management, 9th Edition (Urden, 2022)
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
6. TheAmerican Association of Critical-Care Nurses (AACN)has developed short directives
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
that can be used as quick references for clinical use that are known as
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Critical Care Protocol. ki ki
b. Practice Policies. ki
c. Evidence-Based Research. ki
d. Practice Alerts. ki
ANS: D k i
The American Association of Critical-Care Nurses (AACN) has promulgated several
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
evidence-based practice summaries in the form of ―Practice Alerts.‖ Evidence-based nursing
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
practice considers the best research evidence on the care topic along with clinical expertise of the
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
nurse and patient preferences. Critical care protocol and practice policies are established by
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
individual institutions.
ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 9 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
7. What type of therapyis an option to conventional treatment?
ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Alternative
b. Holistic
c. Complementary
d. Individualized
ANS: A k i
Theterm alternative denotes that a specific therapyis an option or alternative to what is
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
consideredconventionaltreatmWenWt Wo .f aTcBoSnM di.
tioWnSor state.Thetermcomplementarywas ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
proposed to describe therapies that can be used to complement or support conventional
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
treatments. Holistic care focuses on human integrityand stresses that thebody, mind, and
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
spiritareinterdependent andinseparable. Individualizedcarerecognizes the uniqueness of
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
each patient’s preferences, condition, and physiologic and psychosocial status.
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: p. 16 ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
8. Prayer, guided imagery, and massage are all examples of what type of treatment?
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Alternative therapy ki
b. Holistic care ki
c. Complementary care ki
d. Individualizedcare
ki ANS: C k i
3 |P ag e
ki ki ki ki ki
, Test Bank - Critical Care Nursing-Diagnosis and Management, 9th Edition (Urden, 2022)
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
The term complementary was proposed to describe therapies that can be used to complement or
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
support conventional treatments. Spirituality, prayer, guided imagery, massage, and
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
animal-assisted therapy are all examples of complementary care. The term alternative
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
denotes that a specific therapy is an option or alternative to what is considered conventional
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
treatment of a condition or state. Holistic care focuses on human integrity and stresses that
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
the body, mind, and spirit are interdependent and inseparable. Individualized care recognizes
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
the uniqueness of each patient’s preferences, condition, and physiologic and psychosocial
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
status.
ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Understanding REF: p.16|p.17 ki ki ki ki ki
OBJ: Nursing Process Step: N/A
ki TOP: Critical Care Nursing Practice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
9. What is the systematic decision-makingmodel used bynursestermed?
ki ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Nursing diagnosis ki
b. Nursing interventions ki
c. Nursing evaluations ki
d. Nursing process ki
ANS: D k i
The nursing process is a systematic decision-making model that is cyclic, not linear. An
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
essential and distinguishing feature of any nursing diagnosis is that it describes a health
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
condition.Nursinginterventionsconstitute thetreatmentapproach to an identifiedhealth
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
alteration. Evaluation of attainment of the expected patient outcomes occurs formally at
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
intervals designated in the outcome criteria.
ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: CWoW gnWit.ivTeBLSevMe.l:WUSnderst andin g REF: n/a ki
OBJ: Nursing Process Step: General
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
10. What is a health condition primarilyresolved bynursing interventions or therapiescalled?
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
a. Nursing diagnosis ki
b. Nursing interventions ki
c. Nursing outcomes ki
d. Nursing process ki
ANS: A k i
An essential and distinguishingfeature of anynursing diagnosis is that it describes a health
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
condition. Nursing interventions constitute the treatment approach to an identified health
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
alteration. Evaluation of attainment of the expected patient outcomes occurs formally at
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
intervals designated in the outcome criteria. The nursing process is a systematic
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
decision-making model that is cyclic, not linear. ki ki ki ki ki ki
PTS: 1 DIF: Cognitive Level: Remembering REF: n/a ki ki
OBJ: Nursing Process Step: General
ki TOP: CriticalCareNursingPractice ki ki ki ki ki
MSC: NCLEX: Safe and Effective CareEnvironment
ki ki ki ki ki ki
11. Designingtherapeutic activities that move a patient from one state ofhealth to another is an
ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki ki
example of which of the following?
ki ki ki ki ki ki
a. Nursing diagnosis ki
4 |P ag e
ki ki ki ki ki