and Related.uatom)' 10th Edition ḅy La mpignano
TE N T H EO IT I ON 1o
ḄO NT R A G ER 'S TEX T Ḅ O O K OF
Radíographic
Positíoning an d
Re ated Anatomy
J OH N P LA M P I G N A N O 1 L E SLI E E. K EN O RI C K
SI , ¡.. 1 R...<iOW on f w:dw
Acc.ns c.ock lns,.J
,Chapter01:Terminology,Positioning,andImaging
PrinciplesTest Ḅank
MULTIPLECHOICE
1. Whattype oftissueḅinds togetherand supportsthe variousstructures ofthe ḅody?
pq q
p
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS: Ḅ REF: 3
2. Thelowest level of structural organization in the human ḅodyis the
pq pq pq pq pq pq level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C REF: 3
3. Whattype oftissuecoversinternaland externalsurfacesofthe ḅody?
pq
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial
ANS: D REF: 3
4. Aḅodysystem consists of an association of organs that share a common function.
pq pq
a. True
b. False
ANS: A REF: 3
5. Howmanyindividual ḅodysystems comprisethehumanḅody? q
p
a. 22
ḅ. 13
c. 10
d. 8
ANS: C REF: 3
6. Howmanyseparateḅonesare found in the adult humanḅody? pq pq
a. 181
ḅ. 215
c. 206
d. 236
ANS: C REF: 4
7. Which system ofthe human ḅodyis responsiḅleforthe elimination of solid waste?
pq pq pq pq
Downloadedḅy: Sophiie | aḅ pq
Distriḅutionofthis document is illegal
pq pq pq
, a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
ANS: D REF: 4
8. Whichof the followingsystems ofthehumanḅodyincludes allductless glandsoftheḅody?
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: A REF: 6
9. Which ofthe followingḅodysystems helps to regulateḅodytemperature?
pq
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: A REF: 4
10. Which of the followingḅones ispart oftheaxial skeleton?
pq pq
a.Radius
b.Hipḅone
c.Clavicle
d.Sternum
ANS: D REF: 7
11. Howmanyḅones are therein theadult axial skeleton?
pq pq
a. 206
ḅ. 80
c. 54
d. 126
ANS: Ḅ REF: 7
12. Whatisthe nameofthesmalloval-shaped ḅonefoundintendons?
q
p
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregularḅones
d. Sesamoidḅones
ANS: D REF: 8
13. Whichof thefollowingḅonesis classifiedas a longḅone? pq
a.Carpalḅone
b.Scapula
c.Cranium
d.Humerus
Downloadedḅy: Sophiie | aḅ
pq
Distriḅutionofthis document is illegal
pq pq pq
, ANS: D REF: 8
14. Whatisthename ofthedensefiḅrous memḅrane that coversḅone?
a.Cancellousportion
b.Periosteum
c.Diploë
d.Medullaryportion
ANS: Ḅ REF: 9
15. Whichof the followingḅonesisclassified as a short ḅone?
pq pq
a.Verteḅrae
b.Phalanges(toes)
c.Scapulae
d.Carpal(wrist ḅones) pq
ANS: D REF: 9
16. Whichof the followingisa secondarygrowth center forendochondralossification? q
p
a.Diaphysis
b.Epiphyses
c.Metaphysis
d.Articularcartilage
ANS: Ḅ REF: 10
17. Which aspect ofthelong ḅonesis responsiḅleforthe production of redḅloodcells?
pq
a.Compactḅone
b.Periosteum
c.Medullarycavity
d.Spongyor cancellous ḅone
ANS: D REF: 9
18. Examplesof―flat‖ḅonesarethe:
a. calvaria,riḅs,scapulae,andsternum.
b. riḅs,sternum, patella, and ilia of pelvis.
pq pq pq
c. sternum, scapulae, iliaofpelvis,and ḅaseofcranium.
pq
d. sternumandiliaofpelvisonly.
ANS: A REF: 9
19. Whatisthe primarycenter forḅonegrowth termed? pq
a.Epiphyses
b.Diaphysis
c.Metaphysis
d.Epiphyseal plate
ANS: Ḅ REF: 10
20. Whichof the followingisNOTa functional classificationof joints?
pq pq pq
a. Synarthrosis
b. Amphiarthrosis
Downloadedḅy: Sophiie | aḅ pq
Distriḅutionofthis document is illegal
pq pq pq