Technology Project Management 9th
Edition Kathy Schwalbe, Verified
Chapters
Pager 1r of
,Truer /r False
1. Untilr ther 1980s,r projectr managementr primarilyr focusedr onr providingr scheduler andr resourcer datar tror t
opr managementr inr ther military,r computer,r andr constructionr industries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:r Untilr ther 1980s,r projectr managementr primarilyr focusedr onr providrin
gr scheduler andr resourcer datar tor topr managementr inr ther military,r computerr,r an
dr constructionr industries.r Today’sr projectr managementr involvesr muchrmore,r a
ndr peopler inr everyr industryr andr everyr countryr manager projects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Easy
REFERENCES: p.2
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1r -r LO:r 1-1
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Technology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's:r Knowledge
2. Ar differencer betweenr operationsr andr projectsr isr thatr operationsr endr whenr theirr objectivesr haverbe
enr reached,r whereasr projectsr dor not.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:r Projectsr arer differentr fromr operationsr inr thatr theyr endr whenr trhe
irr objectivesr haver beenr reachedr orr ther projectr hasr beenr terminated.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Moderate
REFERENCES: p.4
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Comprehension
3. Everyr projectr shouldr haver ar well-definedr objective.
a. True
Pager 2r of
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:r Ar projectr hasr ar uniquer purpose.r Everyr projectr shouldr haver ar well-
rdefinedr objective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Easy
REFERENCES: p.6
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Knowledge
4. Projectsr shouldr ber developedr inr increments.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:rArprojectrisrdevelopedrusingrprogressiverelaboration.rProjectsrareror ftenr
definedr broadlyr whenr theyr begin,r andr asr timer passes,r ther specificr detailsrofrtherp
rojectrbecomerclearer.rTherefore,rprojectsrshouldrberdevelopedrinrinrcrements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Moderate
REFERENCES: p.6
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Comprehension
5. Resourcesr inr ar projectr shouldr ber usedr effectivelyr becauser theyr arer limited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:r Ar projectr requiresr resources,r oftenr fromr variousr areas.r Resourrce
s,r however,r arer limitedr andr mustr ber usedr effectivelyr tor meetr projectr arndr ot
herr corporater goals.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Moderate
REFERENCES: p.r 7
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Comprehension
Pager 3r of
, 3
6. Ar projectr manager’sr primaryr roler isr tor provider ther fundingr forr ar project.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:r Ar projectr sponsorGusuallyr providesr ther directionr andr fundingr forr ar prorjec
t.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Easy
REFERENCES: p.7
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Knowledge
7. Oner ofr ther mainr reasonsr whyr projectr managementr isr challengingr isr becauser ofr ther factorr ofr uncertainrty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback:r Ar projectr involvesr uncertainty.r Everyr projectr isr uniquer andr thusr itr irsr
sometimesr difficultr tor definer itsr objectivesr clearly,r estimater howr longr itr willrtake
r tor complete,r orr determiner howr muchr itr willr cost.r Thisr uncertaintyr isr onerofr ther
mainr reasonsr projectr managementr isr sor challenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
NATIONALr STANDARDS: Unitedr Statesr -r BUSPROG:r Analytic
TOPICS: Whatr isr ar Project?
KEYWORDS: Bloom's:r Comprehension
8. Questionsr aboutr howr ar teamr willr trackr scheduler performancer isr relatedr tor ar project’sr scope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback:r Projectr scoper dealsr withr questionsr suchr as,r “Whatr workr willr ber dorne
rasr partr ofr ther project?”,r “Whatr uniquer product,r service,r orr resultr doesr thercusto
merr orr sponsorr expectr fromr ther project?”,r orr “Howr willr ther scoper ber ve
rified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty:r Moderate
REFERENCES: p.7
LEARNINGr OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2r -r LO:r 1-2
Pager 3r of