Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
Psychological Science Seventh Edition by
ni ni ni ni
ElizabethA.Phelps,ElliotBerkman,Michael
ni ni ni ni ni ni ni ni
Gazzaniga ni
Test BankAll ni ni
Chapters
Distribution of thisdocument is illegal
ni ni ni ni ni
,https://www.stuvia.com/
Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
CHAPTER1 i
n The Scienceof Psychology ni ni ni
LEARNINGOBJECTIVES i
n
1.A What Is Psychological Science?
ni ni ni 2. Define the nature/nurture debate and the mind/
ni ni ni ni ni ni
1. Define psychological science.
ni ni body problem.
ni ni
2. Definecriticalthinking, and describe what it
ni ni ni ni ni ni 3. Identifythemajorschoolsofthoughtthathave
ni ni ni ni ni ni ni
means to be a critical thinker.
ni ni ni ni ni ni characterized the history of experimental
ni ni ni ni ni
3. Identify major biases in thinking, and explain
ni ni ni ni ni ni psychology.
ni
why these biases result in faulty thinking.
ni ni ni ni ni ni ni 1.C WhatAretheLatestDevelopmentsinPsychology?
ni ni ni ni ni ni
1.B WhatAretheScientificFoundationsofPsychology?
ni ni ni ni ni ni 1. Identifyrecentdevelopmentsinpsychological
ni ni ni ni
1. Tracethedevelopmentofpsychologysinceits
ni ni ni ni ni ni science.
ni
formal inception in 1879.
ni ni ni ni 2. Distinguish between subfields ofpsychology. ni ni ni ni
1
Downloadedby:eddah| Distribution
ni ni ni ni ni
of this document is illegal
ni ni ni ni ni
,https://www.stuvia.com/
Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
2 | Chapter 1
n i n i ni
MULTIPLE CHOICE ni
1. Whichofthefollowingisthebestdefinitionof psychologicalscience?
ni ni ni ni ni ni ni ni n i ni
a. thestudyofthe brainandits function ni ni ni ni ni ni ni
b. thestudyofthemind,thebrain,andthoughtprocesses ni ni ni ni ni ni ni ni ni
c. thestudyofthemind,thebrain, andbehavior ni ni ni ni ni ni ni ni
d. thestudyofthe mind, thepsyche, and behavior ni ni ni ni ni ni ni ni
ANS: C DIF: Easy
n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
n1.A1i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Remembering
ni n i
2. Psychological science is the studyof ni ni ni ni ni
a. themind. ni
b. thebrain. ni
c. behavior.
d. Alloftheansweroptionsarecorrect. ni ni ni ni ni ni
ANS: D DIF: Easy
n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
n1.A1i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Remembering
ni n i
3. Therelationshipbetweentheactionsofneuronsand athoughtisanexampleoftheconnection
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
between
ni
a. thebrainandthe mind. c. genesandthemind.
ni ni ni ni ni ni ni
b. natureandnurture. d. thebrainandemotion. ni ni ni ni ni
ANS: A DIF: Moderate
n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
n1.A1i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Applying
ni n i
4. Basedonthetextbook’sdefinitionof psychology, whichstatementbestreflectstherelationship
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
between the mind and the brain?
ni ni ni ni ni ni
a. Thebrainisthesame thingasthe mind. ni ni ni ni ni ni ni ni
b. Thebraininfluencesthe mind. ni ni ni ni
c. Thebrainisunrelated tothe mind. ni ni ni ni ni ni
d. Thebrainreflectsthe mind. ni ni ni ni
ANS: B n i DIF: Moderate REF: 1.AWhatIsPsychologicalScience? n i n i ni ni ni ni
OBJ: 1.A1
ni n i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Applying n i
Downloadedby:eddah| Distribution ni ni ni ni ni
of this document is illegal
ni ni ni ni ni
,https://www.stuvia.com/
Stuvia.com - The Marketplace to Buy and Sell your Study Material ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
The Science of Psychology | 3
ni ni ni n i n i
5. Barry and Candace are disagreeing. Barry states that psychology is the study of the mind. Candace
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
believes instead that psychology is the science of behavior. Given your knowledge of psychology, how
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
would you resolve this argument?
ni ni ni ni ni
a. Barryiscorrect.Psychologyonlystudiesthemind. ni ni ni ni ni ni ni
b. Candaceiscorrect.Psychologyonlystudiesbehavior. ni ni ni ni ni ni
c. Botharecorrect.Psychologystudiesboththemindandbehavior. ni ni ni ni ni ni ni ni ni
d. Bothareincorrect.Psychologyonlystudiesemotions. ni ni ni ni ni ni
ANS: C DIF: Difficult
n REF: 1.AWhatIsPsychologicalScience?
i n i n i ni ni ni ni
OBJ: 1.A1
ni NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology
n i ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Understanding n i
6. Allanahisapsychologymajor.WhichofthefollowingbestdescribeswhatAllanahwilllearnabout?
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
a. thestructureandfunctionofthebrain ni ni ni ni ni ni
b. mentaldisordersandtheirtreatments ni ni ni ni
c. feelingsandothersubjectivestates ni ni ni ni
d. themind,thebrain,andbehavior ni ni ni ni ni
ANS: D DIF: Easy n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
n1.A1 i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Understanding
ni n i
7. Formuchofitshistory,psychologistsfocusedmostlyon
ni ni ni ni ni ni ni ni
a. thebrain. c. behaviors. ni
b. disorders. d. themind. ni
ANS: C DIF: Moderate n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
n1.A1 i NAT: APA Goal 1, Knowledge Base in Psychology ni ni ni ni ni ni ni
MSC: Remembering
ni n i
8. Whichofthefollowingisanexampleofapsychologist whoisstudyingthe mind?
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
a. Dr.Chu, whostudieshowweatherinfluenceschildren’sactionsontheplayground
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
b. Dr.Well,whostudiesneuralactivityduringsleepcyclesofelderlyadultsni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
c. Dr.Mann, whostudiestheaccuracyoftraumaticmemoriesovertime ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
d. Dr.East, whostudiesthefacialexpressionsofrelationshippartnersduringafight
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
ANS: C DIF: Difficult n i n i
REF: 1.1 Psychological Science Is the StudyofMind, Brain, and Behavior OBJ:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
1.A1
ni
NAT: APAGoal 1, Knowledge Base in Psychology | APAGoal 5, Professional Development MSC:
ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni ni
nApplying
i
Downloadedby:eddah| Distribution ni ni ni ni ni
of this document is illegal
ni ni ni ni ni