Chemistry 6th Edition by Julia Burdge
qk qk qk qk qk
Chapter 1-25 Answers are at the of Each Chapter
qk qk qk qk qk qk qk qk
Chapter 1qk
Student name:
qk
1) What is a unifying principle that explains a body of experimental observations?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS: C qk
2) Which of the following is a tentative explanation for a set of observations?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS: B qk
3) What is the term used for findings that are summarized based on a pattern or trend?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Law
B) Hypothesis
C) Theory
D) Phenomena
E) Prediction
ANS: A qk
4) Which of the following activities is not a part of good science?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Proposing a theory qk qk
B) Developing a hypothesis qk qk
C) Making quantitative observations qk qk
D) Designing experiments qk
E) Indulging in speculation qk qk
ANS: E qk
PlusBay.Plus
,5) Which of the following is a ‘substance’ according to the definition given in your textbook?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Air
B) Tap water qk
C) Sea water qk
D) Water
E) Toothpaste
ANS: D qk
6) Which of the following cannot be separated into simpler substances by chemical means?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Element
B) Emulsion
C) Compound
D) Homogeneous mixture qk
E) Heterogeneous mixture qk
ANS: A qk
7) If a liquid contains 60% sugar and 40% water throughout its composition then what is it
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
qkcalled?
A) Solute
B) Compound
C) Homogeneous mixture qk
D) Heterogeneous mixture qk
E) Solvent
ANS: C qk
8) Which of the following does not have a uniform composition throughout?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Element
B) Compound
C) Homogeneous mixture qk
D) Heterogeneous mixture qk
E) Solvent
ANS: D qk
9) Which of the following is not an SI base unit?
qk qk qk qk qk qk qk qk qk
A) Meter
B) Ampere
C) Second
D) Gram
E) Kelvin
ANS: D qk
PlusBay.Plus
,10) The SI base unit of mass is
qk qk qk qk qk qk
A) mg.
B) g.
C) kg.
D) metric ton. qk
E) lb.
ANS: C qk
11) The SI prefix mega- (M) means
qk qk qk qk qk
A) 10–6.
B) 10–3.
C) 103.
D) 106.
E) 109.
ANS: D qk
12) The SI prefixes milli- and mega- represent, respectively:
qk qk qk qk qk qk qk
A) 106 and 10–6 qk qk
B) and 106 10–3 qk qk
C) 103 and 10–6 qk qk
D) 10–3 and 109 qk qk
E) 10–6 and 10–3 qk qk
ANS: B qk
13) How many micrograms are in 65.3 kg?
qk qk qk qk qk qk
A) 0.653 μg qk
B) 6.53 × 107 μg qk qk qk
4
C) 6.53 × 10 μg qk qk qk
D) 6.53 × μg qk qk 10–8 qk
10
E) 6.53 × 10 μg qk qk qk
ANS: E qk
PlusBay.Plus
, 14) A dose of medication was prescribed to be 35 microliters. Which of the following expresses
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
qkthat volume in centiliters?
qk qk qk
A) 3.5 × 105 cL qk qk qk
B) 3.5 × 104 cL qk qk qk
C) 3.5 cL qk
D) 3.5 × 10–4 cL qk qk qk
E) 3.5 × 10–3 cL qk qk qk
ANS: E qk
15) How many milliliters is 0.0055 L?
qk qk qk qk qk
A) 0.55 mL qk
B) 5.5 mL qk
C) 0.5 mL qk
D) 0.0000055 mL qk
E) 182 mL qk
ANS: B qk
16) How many hertz is 600.11 MHz?
qk qk qk qk qk
A) 6.0011 × 10–4 Hz qk qk qk
B) 60.011 Hz qk
C) 6.0011 × 106 Hz qk qk qk
D) 6.0011 × Hz qk qk 10–2 qk
8
E) 6.0011 × 10 Hz qk qk qk
ANS: E qk
17) The distance between carbon atoms in ethylene is 134 picometers. Which of the following
qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk qk
qkexpresses that distance in meters?
qk qk qk qk
A) 1.34 × 10–13 m qk qk qk
B) 1.34 × 10–12 m qk qk qk
C) 1.34 × 10–10 m qk qk qk
D) 1.34 × 10–7 m qk qk qk
E) 1.34 × 10–6 m qk qk qk
ANS: C qk
PlusBay.Plus