b b b
Test Bank for Accounting Information Systems 1st Edition by
b b b b b b b b
b Savage Test Bank A+ b b b
Chapter 1: b Accounting as Information b b
1) Accounting communicates to stakeholders b b b
A) minimally required public financial data. b b b b
B) the financial outcomes of operating, investing, and financing activities.
b b b b b b b b
C) the sales strategy for the operating, marketing, and sales activities.
b b b b b b b b b
D) black and white details about the economics of operating activities. Answer: B
b b b b b b b b b b b
Diff: 1
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Communication
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension AICPA: AC: Reporting
b b b b b
2) Accounting communicates the financial outcomes of a business's activities for
b b b b b b b b b
A) operating.
B) investing.
C) financing.
D) All of these answer choices are correct. Answer: D
b b b b b b b b
Diff: 1
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Communication
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension AICPA: AC: Reporting
b b b b b
3) In what way do management teams use accounting data?
b b b b b b b b
A) Management teams use accounting data to make business decisions.
b b b b b b b b
B) Management teams use accounting data to make and execute plans.
b b b b b b b b b
A+ Page 1 b
,Created By: A Solution
b b b
C) Management teams use economic and accounting data together to make decisions.
b b b b b b b b b b
D) All of these answer choices are correct. Answer: D
b b b b b b b b
Diff: 1
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension
b b
AICPA: AC: Risk Assessment, Analysis, and Management
b b b b b b
4) Which statement is TRUE?b b b
A) Accounting consists of rigid black and white rules.
b b b b b b b
B) Accountants crunch numbers, not make decisions. b b b b b
C) Accounting helps support a prosperous society.
b b b b b
D) Accountants focus on debits and credits, not business activities. Answer: C
b b b b b b b b b b
Diff: 1
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension AICPA: N/A
b b b b
5) Which of the following is NOT a component of an information system?
b b b b b b b b b b b
A) Hardware
B) Software
C) Input
D) Network Answer: C Diff: 1 b b b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Knowledge
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b b
A+ Page 2
b
,Created By: A Solution
b b b
6) Input to an information system consists of
b b b b b b
A) raw and unorganized data.
b b b
B) hardware and software. b b
C) reported information. b
D) processed data. Answer: A b b b
Diff: 1
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Knowledge
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b
7) Which of the following is a definition of output from an information system?
b b b b b b b b b b b b
A) Output is raw and unorganized data.
b b b b b
B) Output is information produced by processing data.
b b b b b b
C) Output is database facts and figures.
b b b b b
D) Output is information collected from users. Answer: B
b b b b b b b
Diff: 1
b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b
8) Which statement concerning data is TRUE?
b b b b b
A) Data is useless to a business until transformed into information.
b b b b b b b b b
B) Data is the output from an information system.
b b b b b b b
C) Data is organized into understandable formats.
b b b b b
D) Data is processed before being input into the information system. Answer: A
b b b b b b b b b b b
Diff: 1
b b
A+ Page 3
b
, Created By: A Solution
b b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Comprehension
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b
9) Which of the following activities would NOT result in a transaction in an accounting
b b b b b b b b b b b b b
information system?
b b
A) Sell goods to a customer on account
b b b b b b
B) Purchase supplies on credit b b b
C) Prepay for six months of insurance
b b b b b
D) Receive a customer order Answer: D
b b b b b
Diff: 2
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Application
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b
10) Which of the following activities results in a transaction an accounting information
b b b b b b b b b b b
system?
b
A) Sell goods to a customer
b b b b
B) Submit an order to a vendor b b b b b
C) Create estimates for a customer
b b b b
D) Receive a customer order Answer: A
b b b b b
Diff: 2
b b
Learning Objective: 1.1 Explain how accounting affects both the demand for and supply of
b b b b b b b b b b b b b
information.
b
Section Reference: Why is Accounting Information Important? AACSB: Analytic
b b b b b b b b
Bloom's: Application
b b
AICPA: AC: Systems and Process Management
b b b b b
A+ Page 4
b