t t t t
t Project Management 9th Edition
t t t t
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
t t t
Page t1 tof t
510
,True t/ tFalse
1. Until tthe t1980s, tproject tmanagement tprimarily tfocused ton tproviding tschedule tand tresource tdata tto
ttop tmanagement tin tthe tmilitary, tcomputer, tand tconstruction tindustries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: tUntil tthe t1980s, tproject tmanagement tprimarily tfocused ton
tproviding tschedule tand tresource tdata tto ttop tmanagement tin tthe tmilitary,
tcomputer, tand tconstruction tindustries. tToday’s tproject tmanagement tinvolves
tmuch tmore, tand tpeople tin tevery tindustry tand tevery tcountry tmanage
tprojects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tEasy
REFERENCES: p.2
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 t- tLO: t1-1
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tTechnology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: tKnowledge
2. A tdifference tbetween toperations tand tprojects tis tthat toperations tend twhen ttheir tobjectives thave
tbeen treached, twhereas tprojects tdo tnot.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: tProjects tare tdifferent tfrom toperations tin tthat tthey tend twhen
their tobjectives thave tbeen treached tor tthe tproject thas tbeen tterminated.
t
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tModerate
REFERENCES: p.4
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tComprehension
3. Every tproject tshould thave ta twell-defined tobjective.
a. True
Page t2 tof t
510
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: tA tproject thas ta tunique tpurpose. tEvery tproject tshould thave ta twell-
defined tobjective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tEasy
REFERENCES: p.6
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tKnowledge
4. Projects tshould tbe tdeveloped tin tincrements.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: tA tproject tis tdeveloped tusing tprogressive telaboration. tProjects tare
toften tdefined tbroadly twhen tthey tbegin, tand tas ttime tpasses, tthe tspecific tdetails
tof tthe tproject tbecome tclearer. tTherefore, tprojects tshould tbe tdeveloped tin
tincrements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tModerate
REFERENCES: p.6
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tComprehension
5. Resources tin ta tproject tshould tbe tused teffectively tbecause tthey tare tlimited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: tA tproject trequires tresources, toften tfrom tvarious tareas.
Resources, thowever, tare tlimited tand tmust tbe tused teffectively tto tmeet
t
project tand tother tcorporate tgoals.
t
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tModerate
REFERENCES: p. t7
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tComprehension
Page t3 tof t
510
, 3
6. A tproject tmanager’s tprimary trole tis tto tprovide tthe tfunding tfor ta tproject.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: tA tproject tsponsor tusually tprovides tthe tdirection tand tfunding tfor ta
tproject.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tEasy
REFERENCES: p.7
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tKnowledge
7. One tof tthe tmain treasons twhy tproject tmanagement tis tchallenging tis tbecause tof tthe tfactor tof tuncertainty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: tA tproject tinvolves tuncertainty. tEvery tproject tis tunique tand tthus tit tis
tsometimes tdifficult tto tdefine tits tobjectives tclearly, testimate thow tlong tit twill ttake
tto tcomplete, tor tdetermine thow tmuch tit twill tcost. tThis tuncertainty tis tone tof tthe
tmain treasons tproject tmanagement tis tso tchallenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tModerate
REFERENCES: p.7
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tAnalytic
TOPICS: What tis ta tProject?
KEYWORDS: Bloom's: tComprehension
8. Questions tabout thow ta tteam twill ttrack tschedule tperformance tis trelated tto ta tproject’s tscope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: tProject tscope tdeals twith tquestions tsuch tas, t“What twork twill tbe
tdone tas tpart tof tthe tproject?”, t“What tunique tproduct, tservice, tor tresult tdoes tthe
tcustomer tor tsponsor texpect tfrom tthe tproject?”, tor t“How twill tthe tscope tbe
tverified?”
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: tModerate
REFERENCES: p.7
LEARNING tOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 t- tLO: t1-2
NATIONAL tSTANDARDS: United tStates t- tBUSPROG: tTechnology
Page t3 tof t
510