t t t t t t
3rd Edition t
By Karin C. VanMeter, Robert J. Hubert
t t t t t t t
| Verified Chapter's 1 - 25 | Complete Newest Version
t t t t t t t t t
,Table of content t t
1. Scope of microbiology
t t t t
2. Chemistry of life
t t t t
3. Cell structure and function
t t t t t
4. Bacteria and archaea
t t t t
5. Viruses
t t
6. Eukaryotic microorganisms
t t t
7. Physical and chemical methods of control
t t t t t t t
8. Microbiological laboratory techniques
t t t t
9. Microbiological laboratory safety issues
t t t t t
10. Pharmacology
t t
11. Antimicrobial drugs
t t t
12. Infection and disease
t t t t
13. The immune response and lymphatic system
t t t t t t t
14. Infections of the integumentary system, soft tissue, and musculoskeletal system
t t t t t t t t t t t
15. Infections of the respiratory system
t t t t t t
16. Infections of the gastrointestinal system
t t t t t t
17. Infections of the nervous system and sensory structures
t t t t t t t t t t
18. Infections of the cardiovascular and circulatory systems
t t t t t t t t t
19. Infections of the urinary system
t t t t t t t
20. Infections of the reproductive system
t t t t t t
21. Sexually transmitted infections and diseases
t t t t t t t
22. Human age and microorganisms
t t t t t
23. Microorganisms in the environment and effects on human health
t t t t t t t t t t t
24. Emerging infectious diseases
t t t t
25. Biotechnology
t t
,Chapter 01: Scope of Microbiology
t t t t
VanMeter: Microbiology for the Healthcare Professional, 3rd Edition
t t t t t t t
MULTIPLE tCHOICE
1. In tthe tsixteenth tcentury ta tfather-and-son tteam, tby tthe tname tof , tproduced
atcompound tmicroscope tconsisting tof ta tsimple ttube twith tlenses tat teach tend.
t
a. van tLeeuwenhoek
b. Semmelweis
c. Janssen
d. Hooke
ANS: t C REF: t p. t3
2. “Animalcules” twere tfirst tdescribed tby
a. Robert tHooke.
b. Antony tvan tLeeuwenhoek.
c. Hans tJanssen.
d. John tNeedham.
ANS: t B REF: t p. t3
3. Micrographia, ta tpublication tillustrating tinsects, tsponges, tas twell tas tplant tcells, twas
publishedtby
t
a. Robert tHooke.
b. Antony tvan tLeeuwenhoek.
c. Hans tJanssen.
d. John tNeedham.
ANS: t A REF: t p. t3
4. Low-power tmicroscopes tdesigned tfor tobserving tfairly tlarge tobjects tsuch tas tinsects tor
wormstare
t
a.electron tmicroscopes.
b.dark-field tmicroscopes.
c.fluorescence tmicroscopes.
d.stereomicroscopes.
ANS: t D REF: t p. t5
5. A tmicroscope tthat tprovides ta tthree-dimensional timage tof ta tspecimen tis ta
a. dark-field tmicroscope.
b. transmission telectron tmicroscope.
c. bright-field tmicroscope.
d. scanning telectron tmicroscope.
ANS: t D REF: t p. t7
6. The ttool tof tchoice tto tobserve tliving tmicroorganisms tis tthe
a. bright-field tmicroscope.
b. phase-contrast tmicroscope.
, c. fluorescence tmicroscope.
d. electron tmicroscope.
ANS: t B REF: t p. t6
7. Which tscientist tis tmost tresponsible tfor tending tthe tcontroversy tabout tspontaneous tgeneration?
a. John tNeedham
b. Joseph tLister
c. Louis tPasteur
d. Robert tKoch
ANS: t C REF: t p. t8
8. Fossils tof tprokaryotes tgo tback billion tyears.
a. 4.0 tto t5.0
b. t t t 3.5 tto t4.0
c. 2.5 tto t3.0
d. t t t 2.2 tto t2.7
ANS: t B REF: t p. t9
9. Molds tbelong tto twhich tof tthe tfollowing tgroups tof teukaryotic torganisms?
a. Protozoans
b. Archaea
c. Fungi
d. Algae
ANS: t C REF: t p. t11
10. The tcorrect tdescending torder tof ttaxonomic tcategories tis
a. species, tdomain, tphylum, tkingdom, torder, tdivision, tclass, tgenus.
b. domain, tkingdom, tphylum, tclass, tfamily, torder, tgenus, tspecies.
c. domain, tkingdom, tphylum, tclass, torder, tfamily, tgenus, tspecies.
d. kingdom, tdomain, tphylum, torder, tclass, tfamily, tgenus, tspecies.
ANS: t C REF: t p. t10
11. Complex tcommunities tof tmicroorganisms ton tsurfaces tare tcalled
a. colonies.
b. biofilms.
c. biospheres.
d. flora.
ANS: t B REF: t p. t12
12. A trelationship tbetween torganisms tin twhich tthe twaste tproduct tof tone tprovides
nutrients tfortanother tis tcalled
t
a. mutualism.
b. competition.
c. synergism.
d. commensalism.
ANS: t D REF: t p. t12