Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
1. A nurse is creating a plan of care for a toddler who has minimal
change nephrotic syndrome mcns and 3 + pitting edema Which
of the following interventions should the nurse include in the
plan?
Answer: D- administer corticosteroids to the toddler; The nurse should recognize that
corticosteroids are the treatment of choice for providers caring for children who have
MCNS Therefore, the nurse shouldD- administer corticosteroids to the toddler- place
include administration of prescribed corticosteroids in the plan of care for this toddler
2. A nurse is providing discharge teaching to the parent of a
school-age child who has moderate persistent asthma Which of
the following instructions should the nurse include?
Answer: C- pulmonary function test will be performed every 12 to 24 months toC-
pulmonary function test will be performed every 12 to 24 months to evaluate how your
child is responding to therapy evaluate how your child is responding to therapy; The nurse
should inform the parent that her child will need pulmonary function tests every 12to 24
months tC- pulmonary function test will be performed every 12 to 24 months to evaluate
how your child is responding to therapy evaluate the presence of lung disease and how the
child is responding to the current treatment regimen As children grow, sometimes their
symptoms can improve or decline and treatment needs to change accordingly
3. The nurse is caring for a 15 year old client following a head
injury Which of the following findings should the nurse identify
as an indication that the child is developing syndrome of inap-
propriate antidiuretic hormone secretion SIADH?
Answer: C- mental confusion; A child who has a head injury can develop SIADH as
a result of altered pituitary function, leadingto an oversecretion of antidiuretic hormone
Oversecretion of antidiuretic hormone leads to a decrease in urine output, hyponatremia,
and hypoosmolality due to overhydration
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
,PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
4. A school nurse is assessing a child who has been stung by a bee
The child’s hand is swelling and the nurse notes that the child
is allergic to insect stings Which of the following findings should
the nurse expect if the child develops anaphylaxis? (SATA)
Answer: B) Nausea D) Urticaria E) Stridor
5. A nurse is caring for a client who is unconscious Which of the
following actions should the nurse take when providing oral care
for the client?
Answer: A) Test for the presence of the clients gag reflex
6. A nurse is planning care for a client who has acute myeloge-
nous leukemia and a platelet count of 48,000/mm3
Which of the following terventions should the nurse include?
Answer: A) Avoid IM injection
7. A nurse is preparing to assess the function of the clients
trigeminal nerve (cranial nerve V Which of the following items
should the nurse gather for the test?
Answer: C) Cotton wisps
8. A nurse is caring for a client with alcohol use disorder who
has undergone detoxification Which of the following medications
should the nurse expect the provider to prescribe to assist the
client with maintaining sobriety
Answer: D) Disulfiram
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
,PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
9. A newly admitted client who has major depressive disorder
states to the nurse, ”I’m a failure, I can’t even cope with the
little things anymore” Which of the following responses should
the nurse provide?
Answer: C) ”Do you feel like you don’t deserve to feel good about yourself ?”
10. A nurse is caring for a middle-aged adult client The nurse
should identify which of the following statements as an indication
that the client has completed Eriksons developmental task for her
age group?
Answer: B) ”I think I have done a good job with my children since they are all indepen-
dent now”
11. A nurse is conducting an admission interview with a client
Which of the following pieces of assessment information should
the nurse collect during the introductory phase of the inter-
view?”
Answer: A) Clients level of comfort and ability to participate in the interview
12. A nurse is planning to assess the abdomen of a client who
reports feeling bloated for several weeks Which of the following
methods of assessment should the nurse use first?
Answer: A) Inspection
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.
, PEDS ATI Proctored Exam
Real Exam Questions & 100% Correct Answers (Verified) — A+ Grade
13. A nurse is performing a comprehensive physical assessment
of a client The nurse should use inspection to assess which of the
following?
Answer: D) Gait
14. A nurse is caring for a client who is immobile The nurse
should recognize that immobility places the client at risk of which
of the following health alterations?
Answer: C) Decreased cardiac output
15. A nurse is preparing to perform mouth care for an unrespon-
sive client Which of the following actions should the nurse plan
to take?
Answer: C) Raise the level of the bed
16. A nurse is preparing to administer an afternoon dose of
ampicillin to a client The client appears upset and refuses to
take the medication before throwing the pill on the floor Which
of the following entries should the nurse enter into the clients
medical record?
Answer: D) The client threw the medication on the floor
17. A nurse is a rehabilitation facility is observing an assistive
personal (AP) help a client transfer from a bed to a wheelchair
Which of the following actions indicates to the nurse that the
AP understands how to perform this task
Answer: A) Locking the brakes on the bed and the wheelchair before moving the client
SuccessShelf2 © 2025 SuccessShelf2. For Personal Use Only. All rights reserved.