,VX
Cost Accounting, 14e (Horngren/Datar/Rajan)
VX VX VX
Chapter 1 The Accountant's Role in the Organizatio
VX V X VX VX VX VX VX
n
Objective 1.1 VX
1) Management accounting:
VX VX
A) focuses on estimating future revenues, costs, and other measures to forecast activities and th
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
eir
results
B) provides information about the company as a whole
VX VX VX VX VX VX VX VX
C) reports information that has occurred in the past that is verifiable and reliable
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
D) provides information that is generally available only on a quarterly or annual basis
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
Answer: A V X
Diff: 2 VX
Terms: treasury
V X
Objective: Reflective
AACSB: 1 thinking
V XV X VX
2) Managers use management accounting information to ________ strategy.
VX VX VX VX VX VX VX VX
A) choose
VX
B) communicate
VX
C) implement
VX
D) All of these answers are correct.
VX VX VX VX VX VX
Answer: D V X
Diff: 1 VX
Terms: total quality management (TQM)
V X VX VX VX
Objective: 1 V X
AACSB: Analytical skills
V X VX
3) Financial accounting:
VX VX
A) focuses on the future and includes activities such as preparing next year's operating budget
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
B) must comply with GAAP (generally accepted accounting principles)
VX VX VX VX VX VX VX VX
C) reports include detailed information on the various operating segments of the business such
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
as
product lines or departments
VX VX VX
D) is prepared for the use of department heads and other employees
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
Answer: B V X
Diff: 2 VX
Terms: financial accounting
V X VX
Objective: 1 V X
AACSB: Reflective thinking
V X VX
1
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc.
VX VX VX VX VX
,VX
4) The person most likely to use ONLY financial accounting information is
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
a: factory shift supervisor
A) VX VX VX
B) vice president of operations
VX VX VX VX
C) current shareholder
VX VX
D) department manager
VX VX
Answer: C V X
Diff: 1 VX
Terms: financial accounting
V X VX
Objective: 1 V X
AACSB: Analytical skills V X VX
5) Which of the following people is LEAST likely to use management accounting informatio
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
n?the controller
A) VX VX
B) a shareholder evaluating a stock investment
VX VX VX VX VX VX
C) the treasurer
VX VX
D) an assembly department supervisor
VX VX VX VX
Answer: B V X
Diff: 1 VX
Terms: treasury
V X
Objective: 1 V X
AACSB: Analytical skills V X VX
6) Financial accounting provides the primary source of information for
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
: decision making in the finishing department
A) VX VX VX VX VX VX
B) improving customer service
VX VX VX
C) preparing the income statement for shareholders
VX VX VX VX VX VX
D) planning next year's operating budget
VX VX VX VX VX
Answer: C V X
Diff: 2 VX
Terms: financial accounting
V X VX
Objective: 1 V X
AACSB: Reflective thinking
V X VX
7) Which of the following descriptors refers to management accounting information
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
? It is verifiable and reliable.
A) VX VX VX VX VX
B) It is driven by rules.
VX VX VX VX VX
C) It is prepared for shareholders.
VX VX VX VX VX
D) It provides reasonable and timely estimates.
VX VX VX VX VX VX
Answer: D V X
Diff: 2 VX
Terms: treasury
V X
Objective: 1 V X
AACSB: Reflective thinking
V X VX
2
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc.
VX VX VX VX VX
,VX
8) Which of the following statements refers to management accounting information
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
A)? There are no regulations governing the reports.
VX VX VX VX VX VX VX
B) The reports are generally delayed and historical.
VX VX VX VX VX VX VX
C) The audience tends to be stockholders, creditors, and tax authorities
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
.
D) It primarily measures and records business transactions.
VX VX VX VX VX VX VX
Answer: A V X
Diff: 2 VX
Terms: treasury V X
Objective: 1 V X
AACSB: Reflective thinking
V X VX
9) Which of the following groups would be LEAST likely to receive detailed management accounti
VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX VX
ng
reports?
A) stockholders
VX
B) sales representatives
VX VX
C) production supervisors
VX VX
D) managers
VX
Answer: A V X
Diff: 1 VX
Terms: treasury V X
Objective: 1 V X
AACSB: Analytical skillsV X VX
10) Management accounting information includes:
VX VX VX VX
A) tabulated results of customer satisfaction surveys
VX VX VX VX VX VX
B) the cost of producing a product
VX VX VX VX VX VX
C) the percentage of units produced that are defective
VX VX VX VX VX VX VX VX
D) All of these answers are correct.
VX VX VX VX VX VX
Answer: D V X
Diff: 1 VX
Terms: treasury V X
Objective: 1 V X
AACSB: Reflective thinking
V X VX
11) Cost accounting:
VX VX
A) provides information on the efficiency of factory labor
VX VX VX VX VX VX VX VX
B) provides information on the cost of servicing commercial customer
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
s
C) provides information on the performance of an operating division
VX VX VX VX VX VX VX VX VX
D) All of these answers are correct.
VX VX VX VX VX VX
Answer: D V X
Diff: 1 VX
Terms: cost accounting
V X VX
Objective: Reflective
AACSB: 1 thinking
V XV X VX
3
Copyright © 2012 Pearson Education, Inc.
VX VX VX VX VX