CY CY CY CY CY CY
andManagement of Clinical Problems 12th Edition By Harding &
CY C
Y CY CY CY CY CY CY CY CY
Kwong
CY
Chapter01:Professional Nursing C
Y io
Harding: Lewis’s Medical-Surgical
C Y C Y C Y Nursing, C Y 12th C Y Edition
MULTIPLECHOICE C
Y
1. The nurse completes an admission database and explains that the plan
CY of care and
CY CY CY CY CY CY CY CY CY C Y C Y C Y
dischargegoals will be developed with the patient‗s input. The patient asks, ―How is this
CY C
Y CY C
Y C Y C Y CY C
Y C Y C Y C Y C Y C Y C Y CY C
Y C Y C Y
differentfrom what the physician does?‖ Which response would the nurse provide?
CY C
Y CY CY CY CY CY CY CY C Y CY CY
a. ―Theroleofthenurseistoadministermedicationsandothertreatmentsprescribed by C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY
your physician.‖
CY CY
b. ―Inadditiontocaring foryouwhile youaresick,the nurseswillhelp youplanto
CY CY CY io CY CY C Y CY CY C
Y C
Y C Y C
Y C
Y
maintain your health.‖
CY C Y CY
c. ―Thenurse‗sjob isto collectinformationand communicate anyproblemsthat C
Y io C
Y io C
Y io io C
Y
occur to the physician.‖
CY CY CY CY
d. ―Nursesperformmanyofthe same proceduresasthephysician,butnurses are C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY
with the patients for a longer time than the physician.‖
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
ANS: B C Y
The American Nurses Association (ANA) definition of nursing describes the role of nurses
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
inpromoting health. The other responses describe dependent and collaborative functions of the
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
nursing role but do not accurately describe the nurse‗s unique role in the health care system.
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
DIF: CY CY CY CY C Y CognitiveLevel:Analyze(Analysis) C
Y C
Y
TOP: CY CY CY CY C Y Nursing Process: Implementation MSC: NCLEX:SafeandEffectiveCareEnvironment
io CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY C Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
2. Whichstatement bythe nurseaccuratelydescribes the useof evidence-based practice (EBP)?
C
Y CY CY C
Y C Y CY C
Y CY C Y CY
a. ―Patientcareisbasedonclinicaljudgment,experience,andtraditions.‖ C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
b. ―Dataareanalyzedlatertoshowthatthepatientoutcomesareconsistentlymet.‖ C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
c. ―Researchfromallpublishedarticlesareused as aguideforplanningpatientcare.‖ C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y C
Y
d. ―Recommendationsarebased on research,clinicalexpertise,and patient C
Y C
Y C
Y C
Y io
CY preferences.‖
ANS: D C Y
Evidence-based practice (EBP) is the use of the best research-based evidence combined CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
withclinician expertise and consideration of patient preferences. Clinical judgment based onthe
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY C
Y
nurse‗s clinical experience is part of EBP, but clinical decision making should also incorporate
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
current research and research-based guidelines. Evaluation of patient outcomes isimportant,
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
but data analysis is not required to use EBP. All published articles do not provide research
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
evidence; interventions should be based on credible research, preferably randomizedcontrolled
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
studies with a large numberof subjects.
CY CY CY CY CY C
Y CY
DIF: Cognitive Level: Understand(Comprehension) TOP: CY CY C
Y
NursingProcess:PlanningMSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
C Y C
Y io CY CY C Y CY CY CY CY CY
3. Which statement bythe nurseprovides a clear explanation ofthe nursingprocess?
CY CY CY C
Y CY CY CY CY C
Y CY C
Y
a. ―Thenursingprocessisaresearchmethodofdiagnosing thepatient‗shealthcare C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y io C
Y C
Y C
Y
CY problems.‖
?
,b. ―Thenursing processis usedprimarilytoexplain nursing interventionstoother
io C
Y C
Y C
Y io io C
Y C
Y
health care professionals.‖
CY CY CY
c. ―Thenursing processisaproblem-solving toolused toidentifyandmanagethe
io C
Y C
Y C
Y io C
Y C
Y C
Y C
Y
?
, patients‗healthcareneeds.‖ C
Y C
Y C
Y
d. ―Thenursing processis basedonnursingtheorythat incorporates the io C
Y io C
Y C
Y
CY biopsychosocial nature of humans.‖ CY CY CY
ANS: C C Y
The nursing process is a problem-solving approach to the identification and treatment of
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
patients‗ problems. Nursing process does not require research methods for diagnosis.
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
Theprimaryuse of the nursing process is in patient care, not to establish nursing theoryor
CY C
Y CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
explainnursinginterventions to other health care professionals.
CY io C
Y CY CY CY CY CY
DIF: Cognitive Level: Understand(Comprehension) TOP: CY CY C
Y
NursingProcess:EvaluationMSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
C Y C
Y C
Y io CY CY C Y CY CY CY CY CY
4. A patient admitted to the hospital for surgery tells the nurse, ―I do not feel
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
comfortableleaving my children with my parents.‖ Which action would the nursetake
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
next?
C Y
a. Reassurethepatient that thesefeelings arecommon forparents. C
Y CY CY C
Y CY C
Y CY C
Y
b. Havethe patient call the children to ensurethat theyaredoingwell.
C
Y C
Y CY CY CY CY CY C
Y CY C
Y C
Y
c. Gatherinformationonthepatient‗sconcernsaboutthechildcarearrangements. C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
d. Callthepatient‗sparents C
Y C
Y C
Y
todeterminewhetheradequatechildcareisbeingprovided.
CY C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y io
ANS: C C Y
Because a complete assessment is necessary in order to identify a problem and choose an
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
appropriate intervention, the nurse‗s first action should be to obtain more information.
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
Theother actions maybe appropriate, but more assessment is needed before the best
CY C
Y CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
interventioncan be chosen.
CY io CY CY
DIF: CognitiveLevel:Analyze(Analysis) C
Y C
Y C
Y
TOP: NursingProcess: Assessment C
Y CY MSC: NCLEX:PsychosocialIntegrity C Y C
Y C
Y
5. Apatient withabacterial infectionishypovolemic duetoafeverand
C
Y CY C
Y C
Y C Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y C
Y C
Y
excessivediaphoresis.Which expected outcome would the nurseselect for this
CY C
Y C
Y CY CY CY CY C
Y CY CY
patient?
CY
a. Patienthasabalanced intakeand output. C
Y C
Y CY C
Y CY
b. Patient‗sbeddingiskeptclean andfreeofmoisture. C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y
c. Patientunderstands theneedforincreased fluidintake. C
Y C
Y C
Y C
Y CY C
Y
d. Patient‗s skin remains cool and dry throughout hospitalization. C Y C Y C Y C Y C Y CY C Y
ANS: A C Y
Balanced intake and output gives measurable data showingresolution of the problem ofdeficient
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
fluid volume. The other statements would not indicate that the problem ofhypovolemia was
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY C
Y CY
resolved.
C Y
DIF: Cognitive Level: Apply(Application) CY CY C
Y TOP: Nursing Process: CY CYC
Y io
PlanningMSC: NCLEX: Physiological Integrity
CY io CY CY C Y CY C Y
6. Whichstatement describes the purposeoftheevaluation phase ofthe nursingprocess?
C
Y CY CY CY C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y CY C
Y
a. Todocumentthe nursingcareplanin theprogress notes ofthehealth record
C
Y C
Y CY C
Y C
Y C
Y CY C
Y C Y CY C
Y C
Y CY
b. Todetermineifinterventions havebeen effective inmeetingpatient outcomes
C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y CY C
Y CY
c. Todecidewhetherthepatient‗shealthproblems havebeen completelyresolved
C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y
d. Toestablish ifthepatient agrees thatthenursingcareprovided was satisfactory
C
Y CY C
Y C
Y CY CY C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY
ANS: B C Y
?
, Evaluation consists of determining whether the desired patient outcomes have C Y C Y C Y C Y C Y C Y C Y C Y C Y
been met and whether the nursing interventions were appropriate. The other responses do
C Y C Y C
Y CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
not describe theevaluation phase.
C Y CY CY CY
DIF: Cognitive Level: Understand(Comprehension)
CY CY CY CY C Y TOP: CY CY C
Y Nursing
Process:EvaluationMSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
CY C
Y C Y CY CY CY CY CY
7. Whichstatement describes thepurposeoftheassessment phaseofthenursingprocess?
C
Y CY CY C
Y C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y C
Y C
Y
a. Toteachinterventionsthatrelievehealthproblems
C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
b. Tousepatient datato evaluatepatient careoutcomes
C
Y C
Y CY C
Y CY C
Y CY C
Y
c. Toobtaindatatodiagnosepatient strengths andproblems
C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY CY C
Y
d. Tohelp thepatient identifyrealisticoutcomes for healthproblems
C
Y CY C
Y CY C
Y CY CY C
Y
ANS: C C Y
During theassessment phase,thenurse gathersinformation about thepatient to diagnosepatient
io C
Y CY C
Y C
Y CY C
Y CY CY C
Y CY CY
strengths and problems. The other responses are examples of the planning,intervention, and
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY C
Y CY
evaluation phases of the nursing process.
CY CY CY CY CY CY
DIF: CognitiveLevel:Understand(Comprehension) C
Y C
Y C
Y
TOP: NursingProcess: Assessment MSC: NCLEX:SafeandEffectiveCareEnvironment C
Y CY C Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y
8. Whendevelopingtheplanofcare,which components wouldthenurseincludein
C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY CY C
Y C
Y C
Y C
Y
theclinicalproblem statement?
CY C
Y CY
a. Theproblem andthesuggested patient goals oroutcomes CY C
Y C
Y CY CY C
Y C
Y
b. Theproblem,itscauses, andthesigns andsymptoms oftheproblem
C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y CY C
Y CY C
Y C
Y
c. Theproblemwith thepossible etiologyand theplanned interventions
C
Y C
Y CY C
Y CY CY C
Y CY
d. Theproblem, itspathophysiology, and theexpected outcome C
Y C
Y CY C
Y C
Y CY
ANS: B C Y
When writing clinical problems or nursing diagnoses, the subjective as well as objective data to
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
support the problem‗s existence should be included. Goals, outcomes, and interventions arenot
CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY CY
included in the problem statement.
CY CY CY CY CY
DIF: Cognitive Level: Understand(Comprehension) TOP: Nursing Process: CY CY C
Y CY C Y io
DiagnosisMSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
CY io CY CY C Y CY CY CY CY CY
9. Whichpatient caretask wouldthenursedelegate to experienced assistivepersonnel(AP)?
C
Y CY C
Y CY C
Y C
Y C
Y CY CY CY C
Y C
Y
a. Instruct thepatient about the need to alternate activityand rest. CY C
Y CY C Y CY CY CY CY CY
b. Monitorlevel ofshortnessofbreath orfatigueafterambulation. C
Y CY C
Y C
Y C
Y CY C
Y C
Y C
Y
c. Obtainthepatient‗sbloodpressureandpulserate afterambulation. C
Y C
Y C
Y C
Y C
Y CY C
Y
d. Determinewhetherthe patient is readytoincrease theactivitylevel. C
Y C
Y CY CY CY C
Y CY C
Y
ANS: C C Y
AP education includes accurate vital sign measurement. Assessment and patient
CY CY CY CY CY CY CY CY CY
teachingrequireregistered nurse education and scopeof practice and cannot be delegated.
CY C
Y CY CY CY CY C
Y CY CY CY C Y CY
DIF: Cognitive Level: Apply(Application) CY CY C
Y TOP: Nursing Process: CY CYC
Y io
PlanningMSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment
CY io CY CY C Y CY CY CY CY CY
?