Human Development: A Life-Span View 9th Edition
By Kail; John C. Chapters 1 - 16 Complete
,Table Of Contents
g g
1. ThegStudygofgHumangDevelopment.
PartgI:gPRENATALgDEVELOPMENT,gINFANCY,gANDgEARLYgCHILDHOOD.
2. BiologicalgFoundations:gHeredity,gPrenatalgDevelopment,gandgBirth.
3. ToolsgforgExploringgthegWorld:gPhysical,gPerceptual,gandgMotorgDevelopment.
4. ThegEmergencegofgThoughtgandgLanguage:gCognitivegDevelopmentgingInfancygandgEarlygChildhood.
5. EnteringgthegSocialgWorld:gSocioemotionalgDevelopmentgingInfancygandgEarlygChildhood.
PartgII:gSCHOOL-AGEgCHILDRENgANDgADOLESCENTS.
6. OffgtogSchool:gCognitivegandgPhysicalgDevelopmentgingMiddlegChildhood.
7. ExpandinggSocialgHorizons:gSocioemotionalgDevelopmentgingMiddlegChildhood.
8. RitesgofgPassage:gPhysicalgandgCognitivegDevelopmentgingAdolescence.
9. MovinggIntogthegAdultgSocialgWorld:gSocioemotionalgDevelopmentgingAdolescence.
PartgIII:gYOUNGgANDgMIDDLEgADULTHOOD.
10. BecominggangAdult:gPhysical,gCognitive,gandgPersonalitygDevelopmentgingYounggAdulthood.
11. BeinggWithgOthers:gForminggRelationshipsgingYounggandgMiddlegAdulthood.
12. Work,gLeisure,gandgRetirement.
13. MakinggItgingMidlife:gThegBiopsychosocialgChallengesgofgMiddlegAdulthood.
PartgIV:gLATEgADULTHOOD.
14. ThegPersonalgContextgofgLatergLife:gPhysical,gCognitive,gandgMentalgHealthgIssues.
15. SocialgAspectsgofgLatergLife:gPsychosocial,gRetirement,gRelationship,gandgSocietalgIssues.
16. ThegFinalgPassage:gDyinggandgBereavement.
, 1. The Study of Human Development.
g g g g
Thegscientificgstudygofghumangdevelopmentgcangbestgbegdescribedgas
ANSWER:a.gmultidisciplinary
b. focusedgonggroupsgrathergthangindividuals
c. non-theoretical
d. emphasizingg stabilityg overg change
2. Whichgtermgdoesgnotgbelonggingthisggroup?
a. experiential
b. nurture
c. environmental
ANSWER:d.ghereditary
3. Dr.g Kimg takesgag strongg natureg positiong withg regardg tog theg originsg ofgintellectualgdisabi
lities.gTherefore,gshegwouldgmostglikelyghypothesizegthatghergson’sgintellectugalgdisabilityg(
formallygknowngasgmentalgretardation)gisgduegto
a.g herg parentingg style
ANSWER:b.ghisggenes
c.g hisgexposureg toga gtoxicg chemicalg priorg tog birth
d.g hisg exposureg tog Rubellag priorg tog birth
4. Thegnotiongthatgdevelopmentgisgbestgdescribedgingtermsgofgagseriesgofgabruptgsghiftsgin
behaviorgbestgfitsgwithgtheg approach.
g
a. nature
b. nurture
c. continuity
ANSWER:d.g discontinuity
5. Cleo,gagdirectorgofgagdaycare,gusesgtermsglikeg“pre-K,”g“K-3,”gandgtheg“upper-
elegmentary.”gThesegideasgaregmostgcompatiblegwithgag view.
a. context-specificity
b. hereditary
, c. continuity
ANSWER:d.g discontinuity
6. Dr.gFletchergisgattemptinggtogdeterminegwhethergadultgcriminalsgweregrule-
breakge rsg throughoutgtheirg childhoodg org whetherg theyg suddenlyg turnedg togaglifeg ofg crime.g
Hergresearchgisgmostgconcernedgwithgwhichgissuegofghumangdevelopment?
a. natureg versusg nurture
b. universalg versusg context-specificg development
c. biologicalg versusg socioculturalg forces
ANSWER:d.g continuityg versusg discontinuity
7. Mustafag isg interestedg ing determining g whetherg childreng developg virtuallyg theg sagmeg w
aygingAlgeriagasgtheygdogingothergpartsgofgthegworld.gMustafa’sgresearchgdealsgprimarilyg wi
thg the issuegofghumangdevelopment.
a.gpsychologicalgversusgbiologicalgforces
ANSWER:b.g universalg versusg context-specificg development
c.gnaturegversusgnurture
d.g continuityg versusg discontinuity
8. WhengClarissegsays,g“Itgdoesn’tgmattergifgtheygaregFrench,gSwedish,gorgChinese,gkidsgar
egkids,”gshegisgespousingga positiong concerningg humang development.
a.gdiscontinuous
ANSWER:b.guniversal
c.gnurture
d.gcontext-specific
9. Viviana g noticesg thatg childreng seemg tog matureg sociallyg muchg fasterg ing Costag Ricgagtha
ngingthegCanada.gVivianagisgmostglikelygtogsupportgagpositiongregardingghgumangdevelo
pment.
a. nature
b. discontinuous
ANSWER:c.gcontext-specific