MANIFESTATIONS AND
ASSESSMENT OF RESPIRATORY
DISEASE 8TH EDITION BY DES
JARDINS
,Chapter 01: The Patient Interview
Des Jardins: Clinical Manifestations and Assessment of Respiratory Disease, 8th
Edition
MULTIPLE CHOICE
1. The respiratory care practitioner is conducting a patient interview. The main purpose of this
interview is to:
a. review data with the patient.
b. gather subjective data from the patient.
c. gather objective data from the patient.
d. fill out the history form or checklist.
ANS: B
The interview is a meeting between the respiratory care practitioner and the patient. It allows the
collection of subjective data about the patient’s feelings regarding his/her
condition. The history should be done before the interview. Although data can be reviewed,
that is not the primary purpose of the interview.
2. For there to be a successful interview, the respiratory therapist must:
a. provide leading questions to guide the patient.
b. reassure the patient.
c. be an active listener.
d. use medical terminology to show knowledge of the subject matter.
ANS: C
N R I G B.C M
The personal qualities that a respiratoryUtherapist
S N must
T haveOto conduct a successful interview include
being an active listener, having a genuine concern for the patient, and having empathy. Leading
questions must be avoided. Reassurance may provide a false sense of comfort to the patient. Medical
jargon can sound exclusionary and paternalistic to a patient.
3. Which of the following would be found on a history form?
1. Age
2. Chief complaint
3. Present health
4. Family history
5. Health insurance provider
a. 1, 4
b. 2, 3
c. 3, 4, 5
d. 1, 2, 3, 4
ANS: D
Age, chief complaint, present health, and family history are typically found on a health history
form because each can impact the patient’s health. Health insurance provider information, while
needed for billing purposes, would not be found on the history form.
, 4. External Xfactors Xthe Xrespiratory Xcare Xpractitioner Xshould Xmake Xefforts Xto Xprovide
Xduring Xan Xinterview Xinclude Xwhich Xof Xthe Xfollowing?
1. Minimize Xor Xprevent Xinterruptions.
2. Ensure Xprivacy Xduring Xdiscussions.
3. Interviewer Xis Xthe Xsame Xsex Xas Xthe Xpatient Xto Xprevent Xbias.
4. Be Xcomfortable Xfor Xthe Xpatient Xand Xinterviewer.
a. 1, X 4
b. 2, X3
c. 1, X2, X 4
d. 2, X3, X4
ANS: X X C
External Xfactors, Xsuch Xas Xa Xgood Xphysical Xsetting, Xenhance Xthe Xinterviewing Xprocess. XRegardless
Xof Xthe Xinterview Xsetting X(the Xpatient’s Xbedside, Xa Xcrowded Xemergency Xroom, Xan Xoffice Xin Xthe
Xhospital Xor Xclinic, Xor Xthe Xpatient’s Xhome), Xefforts Xshould Xbe Xmade Xto X(1) Xensure Xprivacy, X(2)
Xprevent Xinterruptions, Xand X(3) Xsecure Xa Xcomfortable Xphysical Xenvironment X(e.g., Xcomfortable
Xroom Xtemperature, Xsufficient Xlighting, Xabsence Xof Xnoise). XAn Xinterviewer Xof Xeither Xgender, Xwho
Xacts Xprofessionally, Xshould Xbe Xable Xto Xinterview Xa Xpatient Xof Xeither Xgender.
5. The Xrespiratory Xtherapist Xis Xconducting Xa Xpatient Xinterview. XThe Xtherapist Xchooses Xto
Xuse Xopen-ended Xquestions. XOpen-ended Xquestions Xallow Xthe Xtherapist Xto Xdo Xwhich
Xof Xthe Xfollowing?
1. Gather Xinformation Xwhen Xa Xpatient Xintroduces Xa Xnew Xtopic.
2. Introduce Xa Xnew Xsubject Xarea.
3. Begin Xthe Xinterview Xprocess.
4. Gather Xspecific Xinformation.
a. 4 NURSINGTB.COM
b. 1, X3
c. 1, X2,
X3
d. 2, X3,
X4
ANS: X X C
An Xopen-ended Xquestion Xshould Xbe Xused Xto Xstart Xthe Xinterview, Xintroduce Xa Xnew Xsection Xof
Xquestions, Xand Xgather Xmore Xinformation Xfrom Xa Xpatient’s Xtopic. XClosed Xor Xdirect Xquestions Xare
Xused Xto Xgather Xspecific Xinformation.
6. The Xdirect Xquestion Xinterview Xformat Xis Xused Xto:
1. speed Xup Xthe Xinterview.
2. let Xthe Xpatient Xfully Xexplain Xhis/her Xsituation.
3. help Xthe Xrespiratory Xtherapist Xshow Xempathy.
4. gather Xspecific Xinformation.
a. 1, X 4
b. 2, X3
c. 3, X 4
d. 1, X2, X3
ANS: X X A
Direct Xor Xclosed Xquestions Xare Xbest Xto Xgather Xspecific Xinformation Xand Xspeed Xup Xthe Xinterview.
XOpen- Xended Xquestions Xare Xbest Xsuited Xto Xlet Xthe Xpatient Xfully Xexplain Xhis/her Xsituation Xand
Xpossibly Xhelp Xthe Xrespiratory Xtherapist Xshow Xempathy.
, 7. During Xthe Xinterview Xthe Xpatient Xstates, X―Every Xtime XI Xclimb Xthe Xstairs XI Xhave Xto Xstop Xto
Xcatch Xmy Xbreath.‖ XHearing Xthis, Xthe Xrespiratory Xtherapist Xreplies, X―So, Xit Xsounds Xlike
Xyou Xget Xshort Xof Xbreath Xclimbing Xstairs.‖ XThis Xinterviewing Xtechnique Xis Xcalled:
a. clarification.
b. modeling.
c. empathy.
d. reflection.
ANS: X D
With Xreflection, Xpart Xof Xthe Xpatient’s Xstatement Xis Xrepeated. XThis Xlets Xthe Xpatient Xknow Xthat
Xwhat Xhe/she Xsaid Xwas Xheard. XIt Xalso Xencourages Xthe Xpatient Xto Xelaborate Xon Xthe Xtopic.
Clarification, Xmodeling, Xand Xempathy Xare Xother Xcommunication Xtechniques.
8. The Xrespiratory Xtherapist Xmay Xchoose Xto Xuse Xthe Xpatient Xinterview Xtechnique Xof
Xsilence Xin Xwhich Xof Xthe Xfollowing Xsituations?
a. To Xprompt Xthe Xpatient Xto Xask Xa Xquestion
b. After Xa Xdirect Xquestion
c. After Xan Xopen-ended Xquestion
d. To Xallow Xthe Xpatient Xto Xreview Xhis/her Xhistory
ANS: X C
After Xa Xpatient Xhas Xanswered Xan Xopen-ended Xquestion, Xthe Xrespiratory Xtherapist Xshould Xpause X(use
Xsilence) Xbefore Xasking Xthe Xnext Xquestion. XThis Xpause Xallows Xthe Xpatient Xto Xadd Xsomething Xelse
Xbefore Xmoving Xon. XThe Xpatient Xmay Xalso Xchoose Xto Xask Xa Xquestion.
9. To Xhave Xthe Xmost Xproductive Xinterviewing Xsession, Xwhich Xof Xthe Xfollowing Xtypes Xof
N XR XI XG XB.
Xresponses Xto Xassist Xin Xthe Xinterview XshouUld XtShe XrNespTiratory XtOherapist Xavoid?
a. Confrontation
b. Reflection
c. Facilitation
d. Distancing
ANS: X D
With Xconfrontation, Xthe Xrespiratory Xtherapist Xfocuses Xthe Xpatient’s Xattention Xon Xan Xaction, Xfeeling,
Xor Xstatement Xmade Xby Xthe Xpatient. XThis Xmay Xprompt Xa Xfurther Xdiscussion. XReflection Xhelps Xthe
Xpatient Xfocus Xon Xspecific Xareas Xand Xcontinues Xin Xhis/her Xown Xway. XFacilitation Xencourages
Xpatients Xto Xsay Xmore, Xto Xcontinue Xwith Xthe Xstory. XThe Xrespiratory Xtherapist Xshould Xavoid Xgiving
Xadvice, Xusing Xavoidance Xlanguage, Xand Xusing Xdistancing Xlanguage.
10. When Xclosing Xthe Xinterview, Xthe Xrespiratory Xtherapist Xshould Xdo Xwhich Xof Xthe Xfollowing?
1. Recheck Xthe Xpatient’s Xvital Xsigns.
2. Thank Xthe Xpatient.
3. Ask Xif Xthe Xpatient Xhas Xany Xquestions.
4. Close Xthe Xdoor Xbehind Xhimself/herself Xfor Xpatient Xprivacy.
a. 2
b. 2, X3
c. 1, X3, X4
d. 1, X2, X4 XANS: X B