Bontragers Textbook of
Radiographic Positioning and Related Anatomy
10th Edition by Lampignano All chapters 1 to 20
, 1. Terminology, Imaging, and Positioning Principles 2. Chest 3. Abdomen 4. Upper Limb
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
. Humerus and Shoulder Girdle 6. Lower Limb 7. Femur and Pelvic Girdle 8. Cervical an
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
Thoracic Spine 9. Lumbar Spine, Sacrum, and Coccyx 10. Bony Thorax—Sternum and Ri
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
11. Cranium, Facial Bones, and Paranasal Sinuses 12. Biliary Tract and Upper Gastrointes
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
nal System 13. Lower Gastrointestinal System 14. Urinary System and Venipuncture 15. T
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
auma, Mobile, and Surgical Radiography 16. Pediatric Radiography 17. Angiography and In
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
erventional Procedures 18. Computed Tomography 19. Special Radiographic Procedures 2
wn wn wn wn wn wn wn wn wn
 Diagnostic and Therapeutic Modalities
wn wn wn wn
,Chapter 01: Terminology, Positioning, and Imaging Principles
wn wn wn wn wn wn
Lampignano: Bontrager’s Textbook of Radiographic Positioning and Related Anatom
wn wn wn wn wn wn wn wn
y, 10th Edition
wn wn
MULTIPLE CHOICE wn
1. The lowest level of structural organization in the human body is the
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn level.
a. molecular
b. cellular
c. chemical
d. atomic
ANS: C w n REF: 3 wn
2. What type of tissue binds together and supports the various structures of the body?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Epithelial
b. Connective
c. Muscular
d. Nervous
ANS: B w n REF: 3 wn
3. What type of tissue covers internal and external surfaces of the body?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Muscular
b. Connective
c. Nervous
d. Epithelial ,
ANS: D w n REF: 3 w n
4. How many individual body systems comprise the human body?
wn wn wn wn wn wn wn wn
a. 22
b. 13
c. 10
d. 8
ANS: C w n REF: 3 wn
5. How many separate bones are found in the adult human body?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. 181
b. 215
c. 206
d. 236
ANS: C w n REF: 4 wn
6. Which system of the human body is responsible for the elimination of solid waste?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Circulatory
b. Respiratory
c. Urinary
d. Digestive
, ANS: D w n REF: 4 wn
7. Which of the following systems of the human body includes all ductless glands of the body?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Endocrine
b. Integumentary
c. Muscular
d. Glandular
ANS: w n A REF: 6 wn
8. Which of the following body systems helps to regulate body temperature?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Circulatory
b. Urinary
c. Endocrine
d. Nervous
ANS: w n A REF: 7 wn
9. Which of the following bones is part of the axial skeleton?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Radius
b. Hip bone wn
c. Clavicle
d. Sternum
ANS: D w n REF: 7 wn
10. How many bones are there in the adult axial skeleton?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. 206 ,
b. 80
c. 54
d. 126
ANS: B w n REF: w n 7
11. What is the name of the small oval-shaped bone found in tendons?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Wormian
b. Tendinous
c. Irregular
d. Sesamoid
ANS: D w n REF: 8 wn
12. Which of the following bones is classified as a long bone?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Carpal bone wn
b. Scapula
c. Cranium
d. Humerus
ANS: D w n REF: 8 wn
13. What is the name of the dense fibrous membrane that covers bone?
wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn wn
a. Cancellous portion wn