TEST BANK For, Information Technology Project
gj gj gj gj gj
Management 8th Edition Kathy Schwalbe
gj gj gj gj gj
True gj/ gjFalse
1. Until gjthe gj1980s, gjproject gjmanagement gjprimarily gjfocused gjon gjproviding gjschedule gjand gjresource gjdata
gjto gjtop gjmanagement gjin gjthe gjmilitary, gjcomputer, gjand gjconstruction gjindustries.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: gjUntil gjthe gj1980s, gjproject gjmanagement gjprimarily gjfocused gjon
providing gjschedule gjand gjresource gjdata gjto gjtop gjmanagement gjin gjthe gjmilitary,
gj
gjcomputer, gjand gjconstruction gjindustries. gjToday’s gjproject gjmanagement
gjinvolves gjmuch gjmore, gjand gjpeople gjin gjevery gjindustry gjand gjevery gjcountry
gjmanage gjprojects.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjEasy
REFERENCES: p.2
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.1 gj- gjLO: gj1-1
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjTechnology
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: gjKnowledge
2. A gjdifference gjbetween gjoperations gjand gjprojects gjis gjthat gjoperations gjend gjwhen gjtheir gjobjectives
gjhave gjbeen gjreached, gjwhereas gjprojects gjdo gjnot.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: gjProjects gjare gjdifferent gjfrom gjoperations gjin gjthat gjthey gjend gjwhen
their gjobjectives gjhave gjbeen gjreached gjor gjthe gjproject gjhas gjbeen
gj
terminated.
gj
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjModerate
REFERENCES: p.4
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjComprehension
3. Every gjproject gjshould gjhave gja gjwell-defined gjobjective.
Page gj1 gjof
674
,a. True
Page gj2 gjof
674
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: gjA gjproject gjhas gja gjunique gjpurpose. gjEvery gjproject gjshould gjhave gja gjwell-
defined gjobjective.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjEasy
REFERENCES: p.6
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjKnowledge
4. Projects gjshould gjbe gjdeveloped gjin gjincrements.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: gjA gjproject gjis gjdeveloped gjusing gjprogressive gjelaboration. gjProjects gjare
gjoften gjdefined gjbroadly gjwhen gjthey gjbegin, gjand gjas gjtime gjpasses, gjthe gjspecific
gjdetails gjof gjthe gjproject gjbecome gjclearer. gjTherefore, gjprojects gjshould gjbe
gjdeveloped gjin gjincrements.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjModerate
REFERENCES: p.6
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjComprehension
5. Resources gjin gja gjproject gjshould gjbe gjused gjeffectively gjbecause gjthey gjare gjlimited.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: gjA gjproject gjrequires gjresources, gjoften gjfrom gjvarious gjareas.
Resources, gjhowever, gjare gjlimited gjand gjmust gjbe gjused gjeffectively gjto gjmeet
gj
project gjand gjother gjcorporate gjgoals.
gj
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjModerate
REFERENCES: p. gj7
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjComprehension
Page gj3 gjof
674
, 3
6. A gjproject gjmanager’s gjprimary gjrole gjis gjto gjprovide gjthe gjfunding gjfor gja gjproject.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: gjA gjproject gjsponsor gjusually gjprovides gjthe gjdirection gjand gjfunding gjfor gja
project.
gj
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjEasy
REFERENCES: p.7
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjKnowledge
7. One gjof gjthe gjmain gjreasons gjwhy gjproject gjmanagement gjis gjchallenging gjis gjbecause gjof gjthe gjfactor gjof
gjuncertainty.
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: gjA gjproject gjinvolves gjuncertainty. gjEvery gjproject gjis gjunique gjand gjthus
gjit gjis gjsometimes gjdifficult gjto gjdefine gjits gjobjectives gjclearly, gjestimate gjhow gjlong gjit
gjwill gjtake gjto gjcomplete, gjor gjdetermine gjhow gjmuch gjit gjwill gjcost. gjThis gjuncertainty
gjis gjone gjof gjthe gjmain gjreasons gjproject gjmanagement gjis gjso gjchallenging.
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjModerate
REFERENCES: p.7
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
NATIONAL gjSTANDARDS: United gjStates gj- gjBUSPROG: gjAnalytic
TOPICS: What gjis gja gjProject?
KEYWORDS: Bloom's: gjComprehension
8. Questions gjabout gjhow gja gjteam gjwill gjtrack gjschedule gjperformance gjis gjrelated gjto gja gjproject’s gjscope.
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: gjProject gjscope gjdeals gjwith gjquestions gjsuch gjas, gj―What gjwork gjwill gjbe
gjdone gjas gjpart gjof gjthe gjproject?‖, gj―What gjunique gjproduct, gjservice, gjor gjresult gjdoes
gjthe gjcustomer gjor gjsponsor gjexpect gjfrom gjthe gjproject?‖, gjor gj―How gjwill gjthe
gjscope gjbe gjverified?‖
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: gjModerate
REFERENCES: p.7
LEARNING gjOBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 gj- gjLO: gj1-2
Page gj3 gjof
674