Project Management 9th Edition
Kathy Schwalbe, Verified Chapters
Page 1 of 480
gy gy gy
,True / False
gy gy
1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
management in the military, computer, and construction industries.
gy gy gy gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on providing gy gy gy gy gy gy gy gy gy g
schedule and resource data to top management in the military, computer, and
y gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
construction industries. Today’s project management involves much more, and
gy gy gy gy gy gy gy gy
people in every industry and every country manage projects.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy gy
REFERENCES: p.2
LEARNING OBJECTIVES: gy INFO.SCHW.14.1 - LO: 1-1 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS: gy United States - BUSPROG: Technology
gy gy gy gy
TOPICS: Introduction
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge gy
2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have been
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
reached, whereas projects do not.
gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Projects are different from operations in that they end when their gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy g
y objectives have been reached or the project has been terminated.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate gy
REFERENCES: p.4
LEARNING OBJECTIVES: gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS: gy United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project?
gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension gy
3. Every project should have a well-defined objective.
gy gy gy gy gy gy
a. True
Page 2 of 480 gy gy gy
,2
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project has a unique purpose. Every project should have a well-
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
defined objective. gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy gy
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS:
gy United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project?
gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge gy
4. Projects should be developed in increments.
gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are often
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy g
defined broadly when they begin, and as time passes, the specific details of the p
y gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
roject become clearer. Therefore, projects should be developed in increments.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate gy
REFERENCES: p.6
LEARNING OBJECTIVES:
gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS:
gy United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project?
gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension gy
5. Resources in a project should be used effectively because they are limited.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project requires resources, often from various areas. Resources,
gy gy gy gy gy gy gy gy gy g
however, are limited and must be used effectively to meet project and other
y gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
corporate goals.
gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate gy
REFERENCES: p. 7 gy
LEARNING OBJECTIVES:
gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS:
gy United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project?
gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension gy
Page 3 of 480 gy gy gy
, 3
6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a project.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Easy gy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES: INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2
gy gy gy gy
NATIONAL STANDARDS: United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project? gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Knowledge gy
7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of uncertainty.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: True
RATIONALE: Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it is so
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
metimes difficult to define its objectives clearly, estimate how long it will take to c
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
omplete, or determine how much it will cost. This uncertainty is one of the main r
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
easons project management is so challenging.
gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate gy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES:gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS:gy United States - BUSPROG: Analytic
gy gy gy gy
TOPICS: What is a Project?
gy gy gy
KEYWORDS: Bloom's: Comprehension gy
8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope.
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
a. True
b. False
ANSWER: False
RATIONALE: Feedback: Project scope deals with questions such as, “What work will be done a
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
s part of the project?”, “What unique product, service, or result does the customer
gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy g
or sponsor expect from the project?”, or “How will the scope be verified?”
y gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy gy
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficulty: Moderate gy
REFERENCES: p.7
LEARNING OBJECTIVES:gy INFO.SCHW.14.2 - LO: 1-2 gy gy gy
NATIONAL STANDARDS:gy United States - BUSPROG: Technology
gy gy gy gy
Page 3 of 480 gy gy gy