Pharmacotherapeutics for Advanced Practice-
hy hy hy
A Practical Approach 5th Edition Arcangelo Test Bank L
hy hy hy hy hy hy hy hy hy
ATEST hy
, lOMoAR cPSD| 32744169
Chapterhy1hyIssueshyforhythehyPractitionerhyinhyDrughyTherapy
MULTIPLEhyCHOICE
1. Nursehypractitionerhyprescriptivehyauthorityhyishyregulatedhyby:
A. ThehyNationalhyCouncilhyofhyStatehyBoardshyofhyNursing
B. ThehyU.S.hyDrughyEnforcementhyAdministration
C. ThehyStatehyBoardhyofhyNursinghyforhyeachhystate
D. ThehyStatehyBoardhyofhyPharmacy
ANS:h y C PTS:h y 1
2. PhysicianhyAssistanthy(PA)hyprescriptivehyauthorityhyishyregulatedhyby:
A. ThehyNationalhyCouncilhyofhyStatehyBoardshyofhyNursing
B. ThehyU.S.hyDrughyEnforcementhyAdministration
C. ThehyStatehyBoardhyofhyNursing
D. ThehyStatehyBoardhyofhyMedicalhyExaminers
ANS:h y D PTS:h y 1
3. Clinicalhyjudgmenthyinhyprescribinghyincludes:
A. Factoringhyinhythehycosthytohythehypatienthyofhythehymedicationhyprescribed
B. Alwayshyprescribinghythehynewesthymedicationhyavailablehyforhythehydiseasehyprocess
C. Handinghyouthydrughysampleshytohypoorhypatients
D. Prescribinghyallhygenerichymedicationshytohycuthycosts
ANS:h y A PTS:h y 1
4. Criteriahyforhychoosinghyanhyeffectivehydrughyforhyahydisorderhyinclude:
A. Askinghythehypatienthywhathydrughytheyhythinkhywouldhyworkhybesthyforhythem
B. Consultinghynationallyhyrecognizedhyguidelineshyforhydiseasehymanagement
C. Prescribinghymedicationshythathyarehyavailablehyashysampleshybeforehywritinghyahyprescription
D. FollowinghyU.S.hyDrughyEnforcementhyAdministrationhy(DEA)hyguideline
shyforhpy rescribing
ANS:h y B PTS:h y 1
5. Nursehypractitionerhypracticehymayhythrivehyunderhyhealth-carehyreformhyduehyto:
A. Thehydemonstratedhyabilityhyofhynursehypractitionershytohycontrolhycostshyandhyimproveh
ypatienthyoutcomes
B. Thehyfacthythathynursehypractitionershywillhybehyablehytohypracticehyindependently
C. Thehyfacthythathynursehypractitionershywillhyhavehyfullhyreimbursementhyunderhyhealt
h-carehyreform
D. ThehyabilityhytohyshifthyaccountabilityhyforhyMedicaidhytohythehystatehylevel
ANS:h y A PTS:h y 1
, lOMoAR cPSD| 32744169
Chapterhy2.PharmacokinetichyBasishyofhyTherapeuticshyandhyPharmacodynamic
MULTIPLEhyCHOICE
1. Ahypatient'shynutritionalhyintakehyandhylabhyworkhyreflectshyhypoalbuminemia.hyThishyishycr
iticalhytohyprescribinghybecause:
A. Distributionhyofhydrugshytohytargethytissuehymayhybehyaffected
B. Thehysolubilityhyofhythehydrughywillhynothymatchhythehysitehyofhyabsorption
C. Therehywillhybehylesshyfreehydrughyavailablehytohygeneratehyanhyeffect
D. Drugshyboundhytohyalbuminhyarehyreadilyhyexcretedhybyhythehykidney
ANS:h y A PTS:h y 1
2. Drugshythathyhavehyahysignificanthyfirst-passhyeffect:
A. Musthybehygivenhybyhythehyenteralhy(oral)hyroutehyonly
B. Bypasshythehyhepatichycirculation
C. Arehyrapidlyhymetabolizedhybyhythehyliverhyandhymayhyhavehylittlehyifhyanyhydesiredhyaction
D. Arehyconvertedhybyhythehyliverhytohymorehyactivehyandhyfat-solublehyforms
ANS:h y C PTS:h y 1
3. Thehyroutehyofhyexcretionhyofhyahyvolatilehydrughywillhylikelyhybe:
A. Thehykidneys
B. Thehylungs
C. Thehybilehyandhyfeces
D. Thehyskin
ANS:h y B PTS:h y 1
4. Medroxyprogesteronehy(DepohyProvera)hyishyprescribedhyIMhytohycreatehyahystoragehyreservoir
hyofhythehydrug.hyStoragehyreservoirs:
A. Assurehythathythehydrughywillhyreachhyitshyintendedhytargethytissue
B. Arehythehyreasonhyforhygivinghyloadinghydoses
C. Increasehythehylengthhyofhytimehyahydrughyishyavailablehyandhyactive
D. Arehymosthycommonhyinhycollagenhytissues
ANS:h y C PTS:h y 1
5. ThehyNPhychooseshytohygivehycephalexinhyeveryhy8hyhourshybasedhyonhyknowledgehyofhythehydrug's:
A. Propensityhytohygohytohythehytargethyreceptor
B. Biologicalhyhalf-life
C. Pharmacodynamics
D. Safetyhyandhysidehyeffects
ANS:h y B PTS:h y 1
6. Azithromycinhydosinghyrequireshythehyfirsthyday'shydosehybehytwicehythosehyofhythehyotherhy4hyd
ayshyofhythehyprescription.hyThishyishyconsideredhyahyloadinghydose.hyAhyloadinghydose:
A. Rapidlyhyachieveshydrughylevelshyinhythehytherapeutichyrange
B. Requireshyfourhytohyfivehyhalf-liveshytohyattain
C. Ishyinfluencedhybyhyrenalhyfunction
, lOMoAR cPSD| 32744169
D. Ishydirectlyhyrelatedhytohythehydrughycirculatinghytohythehytargethytissues
ANS:h y A PTS:hyhyh y 1
7. Thehypointhyinhytimehyonhythehydrughyconcentrationhycurvehythathyindicateshythehyfirsthysignhyofhyahyt
herapeutichyeffecthyishythe:
A. Minimumhyadversehyeffecthylevel
B. Peakhyofhyaction
C. Onsethyofhyaction
D. Therapeutichyrange
ANS:h y C PTS:h y 1
8. Phenytoinhyrequireshyahytroughhylevelhybehydrawn.hyPeakhyandhytroughhylevelshyarehydone:
A. Whenhythehydrughyhashyahywidehytherapeutichyrange
B. Whenhythehydrughywillhybehyadministeredhyforhyahyshorthytimehyonly
C. Whenhytherehyishyahyhighhycorrelationhybetweenhythehydosehyandhysaturationhyofhyreceptorhysites
D. Tohydeterminehyifhyahydrughyishyinhythehytherapeutichyrange
ANS:h y D PTS:h y 1
9. Ahylaboratoryhyresulthyindicateshythehypeakhylevelhyforhyahydrughyishyabovehythehyminim
umhytoxichyconcentration.hyThishymeanshythathythe:
A. Concentrationhywillhyproducehytherapeutichyeffects
B. Concentrationhywillhyproducehyanhyadversehyresponse
C. Timehybetweenhydoseshymusthybehyshortened
D. Durationhyofhyactionhyofhythehydrughyishytoohylong
ANS:h y B PTS:h y 1
10. Drugshythathyarehyreceptorhyagonistshymayhydemonstratehywhathyproperty?
A. Irreversiblehybindinghytohythehydrughyreceptorhysite
B. Up-regulationhywithhychronichyuse
C. Desensitizationhyorhydown-regulationhywithhycontinuoushyuse
D. Inversehyrelationshiphybetweenhydrughyconcentrationhyandhydrughyaction
ANS:h y C PTS:h y 1
11. Drugshythathyarehyreceptorhyantagonists,hysuchhyashybetahyblockers,hymayhycause:
A. Down-regulationhyofhythehydrughyreceptor
B. Anhyexaggeratedhyresponsehyifhyabruptlyhydiscontinued
C. Partialhyblockadehyofhythehyeffectshyofhyagonisthydrugs
D. Anhyexaggeratedhyresponsehytohycompetitivehydrughyagonists
ANS:h y B PTS:h y 1
12. Factorshythathyaffecthygastrichydrughyabsorptionhyinclude:
A. Liverhyenzymehyactivity
B. Protein-bindinghypropertieshyofhythehydrughymolecule
C. Lipidhysolubilityhyofhythehydrug
D. Abilityhytohychewhyandhyswallow
ANS:h y C PTS:h y 1