Canadian Perspective 6e Aliyah Dosani,
Josephine
Etowa, Cheryl van Daalen-Smith (All
Chapters, 100% Original
Verified, A+ Grade)
,Community Health Nursing A Canadian Perspective 6e Aliyah Dosani, Josephine
IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Etowa, Cheryl van Daalen-Smith (Test Bank All Chapters, 100% Original
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Verified, A+ Grade) IU IU
Chapter 1: The History of Community Health Nursing in Canada
IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Community Health Nursing A Canadian Perspective 6th Edition
IU IU IU IU IU IU IU IU
Stamler
IU
Multiple Choice Questions
IU IU
1. Who would a visiting nurse most likely work with in the early 1900s in Canada?
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
a. Families who could afford to pay IU IU IU IU IU
b. Poor and destitute families IU IU IU
c. The community IU
d. School children IU
Correct Answer: b (page 6)
IU IU IU IU
2. Which community health nursing specialty emerged in early 20th-century Canada to
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
combatcommunicable disease, infant mortality, and childhood morbidity?
IU IU IU IU IU IU IU IU
a. Visiting nursing IU
b. District nursing IU
c. Private duty nursing IU IU
d. Public health nursing IU IU
Correct Answer: d (page 4)
IU IU IU IU
3. In the early 20th century, health departments were dissolved after a local emergency was
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
over.Which statement below characterizes the social attitude of the era?
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
a. Public health was the responsibility of doctors IU IU IU IU IU IU
b. Visiting nurses were responsible for community health IU IU IU IU IU IU
c. The state was not responsible for health care
IU IU IU IU IU IU IU
d. Women should not be working outside of the family IU IU IU IU IU IU IU IU
Correct Answer: c (page 3)
IU IU IU IU
, 4. What was the primary reason for the establishment of school health programs?
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
a. Prevent ill children from becoming dependent citizens
IU IU IU IU IU IU
b. Promote the health of all children IU IU IU IU IU
c. Provide food for children who lived in poverty
IU IU IU IU IU IU IU
d. Treat sick children so they could work and contribute to the family income
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Correct Answer: b (page 4)
IU IU IU IU
5. The earliest forms for healthcare in Canada were:
IU IU IU IU IU IU IU
a. The practices of Aboriginal people
IU IU IU IU
b. European settlers who were physicians IU IU IU IU
c. The wives of surgeons
IU IU IU
d. The Grey Nuns-first community nursing
IU IU IU IU
Correct Answer: a (page 2)
IU IU IU IU
6. IU were Canada’s first community nursing order who made significant
IU IU IU IU IU IU IU IU
IU contributions to providing access to health services, food, shelter, and education for the
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
mostvulnerable:
IU IU
a. The Victorian Order of Nurses
IU IU IU IU
b. The Grey Nuns IU IU
c. Public Health Nurses IU IU
d. School Nurses IU
e. nursing sisters -first to provide health care in remote and frontier area)
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Correct Answer: b (page 3)
IU IU IU IU
7. The dual mandate of doing charitable work and providing affordable nursing care was held
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
bywhich agency?
IU IU IU
a. The Margaret Scott Nursing Mission
IU IU IU IU
b. The Victorian Order of Nurses-lady aberdeen led the development
IU IU IU IU IU IU IU IU
c. Indian Health Services IU IU
d. Public Health Services IU IU
Correct Answer: b (page 4)
IU IU IU IU
, 8. How were public health nurses and home visiting nurses different from nurses employed
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
inother sectors of the healthcare system?
IU IU IU IU IU IU IU
a. They received less compensation for their services
IU IU IU IU IU IU
b. They were dependent on other health care professionals
IU IU IU IU IU IU IU
c. They required post-diploma training at a university
IU IU IU IU IU IU
d. They offered services to the elite living in urban districts
IU IU IU IU IU IU IU IU IU
Correct Answer: c (page 4)
IU IU IU IU
9. Which of the following were the first two public health nursing specialties?
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
a. TB nursing and school nursing
IU IU IU IU
b. Private duty nursing and TB nursing IU IU IU IU IU
c. Home-visiting nursing and school nursing IU IU IU IU
d. Outpost nursing and school nursing IU IU IU IU
Correct Answer: a (page 4)
IU IU IU IU
10. What was the role of the first public health nurses in Canada?
IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU IU
a. To assess hygiene conditions in the home
IU IU IU IU IU IU
b. To conduct well baby clinics
IU IU IU IU
c. To promote breastfeeding of newborn infants
IU IU IU IU IU
d. To promote health of school children
IU IU IU IU IU
Correct Answer: d (page 4)
IU IU IU IU
11. Which organization is credited for establishing well-baby clinics?
IU IU IU IU IU IU IU
a. The Grey Nuns IU IU
b. The Victorian Order of Nurses IU IU IU IU
c. The Red Cross IU IU
d. Provincial Health Departments IU IU
Correct Answer: c (page 5)
IU IU IU IU