following?
a. receptive language
b. expressive language
c. nonverbal language
d. private speech
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.2i - The teacher knows about second language acquisition
ARDS: processes and knows how to incorporate instructional strategies and resources to support
language acquisition.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Applying
DATE CREATED: 12/23/2016 1:59 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 2:03 AM
2. Which of the following refers to the sounds of a language?
a. syntax
b. pragmatics
c. phonemes
d. semantics
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Remembering
DATE CREATED: 12/23/2016 2:04 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 2:06 AM
3. Which of the following is a morpheme in the word predestined?
a. pred
b. pre
c. e
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 1
, d. st
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Applying
DATE CREATED: 12/23/2016 2:07 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 2:09 AM
4. Khan speaks to his friends using different words and tones than when he speaks to his teacher. This is an example of
a. syntax.
b. pragmatics.
c. phonology.
d. semantics.
ANSWER: b
POINTS: 1
QUESTION TYPEMultiple Choice
:
HAS VARIABLES False
:
LEARNING OBJE CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
CTIVES: language development.
NATIONAL STAN United States - INTASC.2j - The teacher understands that learners bring assets for learning
DARDS: based on their individual experiences, abilities, talents, prior learning, and peer and social
group interactions, as well as language, culture, family, and community values.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's characteristics
and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Understanding
DATE CREATED: 12/23/2016 2:10 AM
DATE MODIFIED:12/23/2016 2:12 AM
5. The rules for ordering and organizing words into phrases and sentences is called
a. syntax.
b. pragmatics.
c. phonology.
d. semantics.
ANSWER: a
POINTS: 1
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 2
,REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Remembering
DATE CREATED: 12/23/2016 3:27 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 3:29 AM
6. When figuring out how to respond to commands, toddlers give primacy to
a. speech.
b. gesture.
c. syntax.
d. voices.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Remembering
DATE CREATED: 12/23/2016 3:29 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 3:32 AM
7. Which of the following is an example of infant cooing?
a. mama
b. rrrr, sssss
c. ooh, ahhh
d. gimme wawa
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 3
, NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Applying
DATE CREATED: 12/23/2016 3:32 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 3:34 AM
8. A child wants the door opened so he can go out. He says “Wanna” and points to the door. This is an example of
a. code-missing.
b. syntax.
c. nativism.
d. holophrase.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
KEYWORDS: Bloom's: Applying
DATE CREATED: 12/23/2016 3:34 AM
DATE MODIFIED: 12/23/2016 3:36 AM
9. Which of the following is an example of child-directed speech, also referred to as motherese?
a. An adult speaks to an infant using simple language without articles like “the” and “a” spoken in a
normal pitch.
b. An adult speaks to an infant using normal adult speech that has been slowed down to a very slow tempo.
c. An adult speaks to an infant using imitations of the infant’s own sounds.
d. An adult speaks to an infant using higher pitch than usual, with exaggerated ups and downs and slow tempo.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 12-1 Language Development
QUESTION TYPE: Multiple Choice
HAS VARIABLES: False
LEARNING OBJEC CaAD.BERG.18.12.01 - Describe how language develops with age, and how to promote
TIVES: language development.
NATIONAL STAND United States - INTASC.1d - The teacher understands how learning occurs—how learners
ARDS: construct knowledge, acquire skills, and develop disciplined thinking processes—and
knows how to use instructional strategies that promote student learning.
United States - NAEYC.SA.1a - Knowing and understanding young children's
characteristics and needs, from birth through age 8.
Copyright Cengage Learning. Powered by Cognero. Page 4