Title: Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7th Edition by Diane Huber & M. Lindell Joseph- Complete Elaborated & Latest Test Bank. ALL Chapters(1-26)Included & Updated
Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7th Edition by Diane Huber & Lindell Joseph
#huber #Lindell
#NursingLeadership
#ManagementPrinciples
#ChangeandInnovation
#OrganizationalCulture
#TimeandStressManagement
#LegalEthicsNursing
#CommunicationLeadership
#TeamBuilding
#WorkplaceDiversity
#HealthcareEnvironment
#StrategicManagement
#EvidenceBasedPractice
#QualityandSafety
#NursingInformatics
#HealthcareMarketing
PART I: Leadership
Chapter: 1. Leadership and Management Principles
Chapter: 2. Change and Innovation
Chapter: 3. Organizational Climate and Culture
Chapter: 4. Managerial Decision-Making
PART 2: Professionalism
Chapter: 5. Managing Time and Stress
Chapter: 6. Role Management
Chapter: 7. Legal and Ethical Issues
PART III: Communication Leadership
Chapter: 8. Communication Leadership
Chapter: 9. Team Building and Working with Effective Groups
Chapter: 10. Power and Conflict
Chapter: 11. Workplace Diversity and Inclusion
PART IV: Knowledge of the Health Care Environment
Chapter: 12. Organizational Structure
Chapter: 13. Decentralization and Governance
Chapter: 14. Strategic Management
Chapter: 15. Professional Practice Models
Chapter: 16. Case and Population Management
Chapter: 17. Nursing Leadership for Evidence-Based Practice
Chapter: 18. Quality and Safety
Chapter: 19. Measuring and Managing Outcomes
PART V: Business Skills
Chapter: 20. Prevention of Workplace Violence
Chapter: 21. Nursing Workforce Staffing and Management
Chapter: 22. Budgeting, Productivity and Costing Out Nursing
Chapter: 23. Performance Appraisal
Chapter: 24. Emergency Management and Preparedness
Chapter: 25. Nursing Informatics for Leaders in Clinical Nursing
Chapter: 26. Marketing
Title: Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7th Edition by Diane Huber & M. Lindell Joseph - Complete Elaborated & Latest Test Bank. ALL Chapters(1-26)Included & Updated
Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7th Edition by Diane Huber & M. Lindell Joseph|Complete Elaborated & Latest Test Bank|. ALL Chapters(1-26)Included & Updated
Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7th Edition by Diane Huber & M. Lindell Joseph|Complete Elaborated & Latest Test Bank|. ALL Chapters(1-26)Included & Updated
Test Bank-Leadership and Nursing Care Management 7Ed. by Diane Huber & M. Lindell Joseph- Complete Elaborated and Latest Test Bank. ALL Chapters(1-26)Included and updated for 2023
#huber #Lindell
#NursingLeadership
#ManagementPrinciples
#ChangeandInnovation
#OrganizationalCulture
#TimeandStressManagement
#LegalEthicsNursing
#CommunicationLeadership
#TeamBuilding
#WorkplaceDiversity
#HealthcareEnvironment
#StrategicManagement
#EvidenceBasedPractice
#QualityandSafety
#NursingInformatics
#HealthcareMarketing
PART I: Leadership
Chapter: 1. Leadership and Management Principles
Chapter: 2. Change and Innovation
Chapter: 3. Organizational Climate and Culture
Chapter: 4. Managerial Decision-Making
PART 2: Professionalism
Chapter: 5. Managing Time and Stress
Chapter: 6. Role Management
Chapter: 7. Legal and Ethical Issues
PART III: Communication Leadership
Chapter: 8. Communication Leadership
Chapter: 9. Team Building and Working with Effective Groups
Chapter: 10. Power and Conflict
Chapter: 11. Workplace Diversity and Inclusion
PART IV: Knowledge of the Health Care Environment
Chapter: 12. Organizational Structure
Chapter: 13. Decentralization and Governance
Chapter: 14. Strategic Management
Chapter: 15. Professional Practice Models
Chapter: 16. Case and Population Management
Chapter: 17. Nursing Leadership for Evidence-Based Practice
Chapter: 18. Quality and Safety
Chapter: 19. Measuring and Managing Outcomes
PART V: Business Skills
Chapter: 20. Prevention of Workplace Violence
Chapter: 21. Nursing Workforce Staffing and Management
Chapter: 22. Budgeting, Productivity and Costing Out Nursing
Chapter: 23. Performance Appraisal
Chapter: 24. Emergency Management and Preparedness
Chapter: 25. Nursing Informatics for Leaders in Clinical Nursing
Chapter: 26. MarketingCOMPLETE - Elaborated Test Bank for Leadership and Nursing Care Management 7Ed. by Diane Huber & M. Lindell Joseph. ALL Chapters Included 1-26. 257 Pages of Content- A+ Graded for 2023
TABLE OF CONTENTS
Part 1 leadership
1 leadership and management principles
Definitions
Leadership and care management differentiated
Leadership overview
Background related to leadership
Leadership: five interwoven aspects
Leadership theories
Contemporary leadership: interactional and relationship-based
Effective leadership
Management overview
Definitions
Background: the management process
Contemporary management theories
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
2 change and innovation
Definitions
Theoretical framework
Background
Change theories/models
The process of change
Leadership and change
Power and politics
Innovation theory
Leadership and management implications
Current issues and trends
Best practice suggestions for nurse leaders
Critical thinking exercise
References
3 organizational climate and culture
Definitions
Background
Research
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
4 managerial decision-making
Definitions
Background
Decision-making process
Clinical decision-making
Managerial and organizational decision-making
Decision-making tools
Sbar
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
Part 2 professionalism
5 managing time and stress
Components of workplace stress
Definitions
Background
Time management strategies for nurse leaders
Resilience
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
6 role management
Definitions
Background
Leadership and management implications
Current issues & trends
Critical thinking exercise
References
7 legal and ethical issues
Definitions
Ethical components
Legal perspectives
Legal definitions
Background
The legal system and sourcesof law
Licensure, multi-state, and distance practice
Legal documents and the nurse
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
Part 3 communication leadership
8 communication leadership
Definitions
Background
Communication theories and models
Communication to facilitate change: kotter
Organizational culture and climate
Leadership and management implications
Current communication issues and trends
Critical thinking exercise
References
9 team building and working with effective groups
Definitions
Background
Why groups are formed
Advantages of groups
Disadvantages of groups
Group decision-making
Team building
Working with teams
Committees
Effective meetings
Constructive group roles and behaviors
Disruptive roles and behaviors
Managing disruptive behavior in groups
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
10 power and conflict
Power
Definitions
Sources of power
Social capital in nursing
Nursing theory and power
Political power
Powerlessness/oppression
Authority and influence
Leadership and management implications
Conflict
Definitions
Conflict management
Levels of conflict
Conflict management
Bullying and disruptive behavior
Conflict scales
Conflict management and alternative dispute resolution
Conflict resolution
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
11 workplace diversity and inclusion
Definitions
Background
Creating diversity and inclusion in the workplace
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
Part 4 knowledge of the health care environment
12 organizational structure
Definitions
Background
Key theories of organizations as social systems
Key organizational design concepts
Organizational charts
Organizational shapes
Structural power
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
13 decentralization and governance
Definitions
Background
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
14 strategic management
Definitions
Background
Elements of a strategic plan
Implementation of the strategic plan
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
References
15 professional practice models
Definitions
Background
Professional practice models
Structures and processes that support care delivery models
Care delivery models
Evolving models
Innovative models
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
16 case and population health management
Definitions
Background
Case management
Disease management
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
References
17 nursing leadership for evidence-based practice
Definitions
Background models
Steps for performing evidence-based practice
Implementing and sustaining evidence-based practice changes
An evidence-based practice exemplar
Organizational infrastructure and context
Leadership roles in promoting evidence-based practice
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
References
18 quality and safety
Definitions
Background
Health care quality in a new millennium
Leadership and management implications
Industrial models of quality
Standards of quality
Quality and safety performance improvement models
Costs associated with waste in health care
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
References
19 measuring and managing outcomes
Definitions
Background
Influences on outcomes
Measurement of outcomes
Elements of outcomes research
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking excercise
References
Part 5 business skills
20 workplace violence and incivility
Definitions
Background
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
References
21 nursing workforce staffing and management
Definitions
Background
Framework for staffing management
Strategies influencing staffing management
Leadership and management implications
The staffing management plan
Organizational outcomes
Current issues and trends
Critical thinking excercise
References
22 budgeting, productivity, and costing out nursing
Background
Definitions
The budget process
Tracking and monitoring of budgets
Leadership and management implications
Productivity
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
23 performance appraisal
Definitions
Purpose of performance appraisals
Issues in performance management
Developing employees through the performance appraisal and review
Leadership and management implications
Current issues and trends
Summary
Critical thinking exercise
References
24 emergency management and preparedness
Transitioning theory into practice for all-hazards preparedness
Definitions
Background
Getting started: first steps
Crisis standards of care
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
25 nursing informatics for leaders in clinical nursing
Definitions
Background
Current issues and trends
Leadership and management implications
Conclusion
Critical thinking exercise
References
26 marketing
Definitions
Background
Key marketing concepts
Leadership and management implications
Current issues and trends
Conclusion
Critical thinking exercise
SAMPLE QUESTIONS:
Chapter 01: Leadership and Management Principles
Huber: Leadership & Nursing Care Management, 7th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Leadership is best defined as:
a. an interpersonal process of participating by encouraging fellowship.
b. delegation of authority and responsibility and the coordination of activities.
c. inspiring people to accomplish goals through support and confidence building.
d. the integration of resources through planning, organizing, and directing.
ANS: C
Leadership is the process of influencing people to accomplish goals by inspiring confidence and support among followers.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
2. A medical-surgical unit reports higher rates of patient satisfaction coupled with high rates of staff satisfaction and productivity. Which of the following is attributed to the data findings?
a. Effective leadership
b. Management involvement
c. Mentoring
d. Rewards and recognition
ANS: A
Effective leadership is important in nursing because of the impact on nurses’ work lives, it being a stabilizing influence during change, and for nurses’ productivity and quality of care.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
3. A staff registered nurse (RN) is leading a multidisciplinary clinical pathway team in the development of care for patients with total knee replacement. Which of the following statements exemplifies leadership behaviors in a clinical pathway team meeting?
a. “Nursing is responsible for pain control of the total knee replacement patient.”
b. “Our pharmacist has provided some excellent pain control literature.”
c. “Physical therapy’s expertise is in rehabilitation, not pain control.”
d. “Total knee replacement patients require optimal pain control.”
ANS: B
Leadership is the process of influencing people to accomplish goals by inspiring confidence and support among followers. The correct answer is supportive of a team member’s work and depicts some skill at interpersonal relationships.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Pharmacological and Parenteral Therapies
4. Which of the following is true of management activities?
a. Inspiring a vision is a management function.
b. Management is focused on task accomplishment.
c. Management is more focused on human relationships.
d. Management is more important than leadership.
ANS: B
Management is focused on task accomplishment.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
5. During a staff meeting, a group of RNs has complained that medications are not arriving to the unit in a timely manner. The nurse manager suggests that the group resolve this issue through the development and work of a multidisciplinary team led by one of these RNs. This scenario demonstrates:
a. adaptation.
b. empowerment.
c. flexibility.
d. relationship management.
ANS: B
Empowerment is the giving of authority, responsibility, and the freedom to act. In this situation, the manager has given authority, responsibility, and the freedom to act in the investigation and resolution of this issue.
DIF: Cognitive Level: Apply Application
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
6. A nurse is caring for an elderly patient who was admitted after sustaining a fall at home. When creating a care plan for the patient, she requests that the doctor order a home health visit to assess for home safety and medication compliance. In addition, the nurse is concerned about the nutrition of the patient and requests a dietitian evaluation. The nurse is demonstrating which of the following leadership skills?
a. Care provider
b. Business principles
c. Care coordination
d. Change management
ANS: C
Care coordination is the delivery of nursing services that involves the organization and coordination of complex activities. The nurse uses managerial and leadership skills to facilitate delivery of quality care.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Reduction of Risk Potential
7. Interpersonal communication and the ability to apply are two critical skills every nurse needs to enhance professional practice.
a. vision
b. supervision
c. delegation
d. problem solving
ANS: D
Every nurse needs two critical skills to enhance professional practice. One is a skill at interpersonal relationships. This is fundamental to leadership and the work of nursing. The second skill is applying the problem-solving process. This involves critical thinking, problem identification, and the development of objectivity.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
8. Good leaders need to be able to demonstrate an intuitive skill of empathy and expressiveness when dealing with others in the workplace. This requires sensitivity and awareness of the emotions and moods of others and is known as:
a. social awareness.
b. self-awareness.
c. self-management.
d. relationship management.
ANS: A
Social awareness is an intuitive skill of empathy and expressiveness in being sensitive and aware of the emotions and moods of others.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge)
TOP: Nursing Process: AssessNmenRt I G B.C M
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
9. The personal leadership skill for nurses that consists of self-awareness, discipline, motivation, social awareness, and relationship management is known as what?
a. Leadership.
b. Management.
c. Emotional intelligence
d. Vision
ANS: C
Among the important personal leadership skills for nurses is emotional intelligence (EI). EI traits are emotional factors consisting of five defining attributes: self-awareness,
self-regulation or discipline, motivation, social awareness, and relationship management.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
10. are vital to good leaders because they are able to take the vision of the leader and achieve the determined goals.
a. Managers
b. Motivators
c. Visionaries
d. Followers
ANS: D
Without followers, there is no leadership. Followers are vital because they accept or reject the leader and determine the leader’s personal power.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
11. The best leadership style for unfavorable conditions is:
a. leader–member relations.
b. task-oriented structure.
c. position power.
d. laissez-faire.
ANS: B
The need for task-oriented leaders occurs when the situation is extreme. The best leadership style for unfavorable conditions is task-oriented.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
12. Nursing management is defined as:
a. delegation of authority and responsibility and the coordination of tasks.
b. the integration of resources through planning, organizing, and directing.
c. the process of influencing patients to accomplish goals.
d. the coordination and integration of nursing resources by applying the management process to accomplish nursUing ScareNandTservicOe goals and objectives.
ANS: D
The coordination and integration of nursing resources by applying the management process to accomplish nursing care and service goals and objectives is the definition of nursing management.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
13. A nursing unit has demonstrated lower patient satisfaction scores during the last quarter. The manager of the unit has formed a small team to set long- and short-term goals for the unit with action plans to increase patient satisfaction. This is an example of which management process?
a. Planning
b. Organizing
c. Coordinating
d. Controlling
ANS: A
Planning is the managerial function of selecting priorities, results, and methods to achieve results.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
14. A nursing unit has discovered a series of medication errors with regard to a particular computerized physician order set and the calculation within the order. The unit manager has a theory on changes that should be made within the order to decrease the confusion for nursing staff. However, the nurse manager realizes that changes would need to be made with pharmacy input as well as other nursing units within the facility and the multihospital system. Which of the following management theories is exemplified when the nurse manager considers the impact of change on the organization as a whole?
a. Contingency theory
b. Systems theory
c. Complexity theory
d. Chaos theory
ANS: B
Systems theory helps managers recognize their work as being embedded within a system. Managers use this theory to learn that changing one part of a system inevitably affects the whole system.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Reduction of Risk Potential
15. The role of the is to provide leadership and direction for all aspects of nursing services with a focus on integrating the system and building a culture.
a. nurse manager
b. care provider
c. nurse executive
d. senior leader
ANS: C
The nurse executive’s role and functions concentrate on long-term administration of an institution or program that delivers nursing services, focusing on integrating the system and building a culture.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
16. The postoperative patient with anterior cervical laminectomy is complaining of tightness in his throat. His voice is raspy. The staff nurse asks the unit secretary to page Dr. Julio stat. This is an example of leadership.
a. authoritarian
b. democratic
c. laissez-faire
d. servant
ANS: A
Authoritarian leadership uses directive and controlling behaviors in which the leader determines policies and makes decisions in isolation. The leader orders subordinates to carry out the tasks or work. This style is helpful in crisis situations.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Physiological Integrity: Physiological Adaptation
17. A quality improvement team is working to enhance teamwork among the staff in a newly developed Alzheimer’s program. Which of the following statements would be an expected behavior that illustrates quantum leadership?
a. “After the meeting today, each member on this team will be a role model of good communication techniques to other staff members.”
b. “How would you describe an ideal collaborative practice environment?”
c. “What do you think about sharing our opinions today in a mutually respectful manner as we move around the table?”
d. “You folks are highly motivated and smart enough to develop a plan on your own. I’ll support you as needed.”
ANS: B
Quantum leadership fosters an environment of curiosity, questioning, and exploration. Answer A depicts an authoritarian leadership style.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Evaluation MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
18. A nursing executive is leading a multidisciplinary team of professionals who have worked well together on prior initiatives. Which of the following leadership styles might work best in this situation?
a. Authoritarian
b. Democratic
c. Transformational
d. Transactional
ANS: B
Democratic leadership would work best in this situation. This approach implies a relationship and person orientation and policies are a matter of group discussion and decision.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Planning MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
19. Which of the following are crucial leadership traits to exhibit in the nursing profession?
a. The nurse leader needs to by dynamic
b. The nurse leader shows good interpersonal skills
c. The nurse leader is a visionary for the organization and the profession
d. The nurse leader is able to inspire
e. The nurse leader allows corporate executives to determine department goals
ANS: A
Leadership is considered key to the success of health care organizations. A nurse leader needs to be dynamic, show interpersonal skills, and be a visionary for the organization and the profession. The ability to inspire and motivate followers to carry out the vision is crucial.
Effective nurse leaders set department goals without micromanaging.
DIF: Cognitive Level: Remember (Knowledge) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
MULTIPLE RESPONSE
1. Which of the following behavioral aspects are present in the feminist perspective leadership style? (Select all that apply.)
a. Builds relationships.
b. Focuses on completing tasks and achieving goals.
c. Empowers others.
d. Fosters an environment of mothering.
e. Supports bargaining of tasks and roles.
f. Promotes personal growth.
ANS: A, C, F
Leaders using the feminist perspective build connections, empower others, and support personal growth to promote teamwork and to accomplish goals.
DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
2. A nurse manager at Great Lakes Hospital is meeting with the dean of a well-recognized university who is the keynote speaker today at the nursing conference. He remembers that one of the RNs is interested in attending a well-known university to obtain a doctorate. The nurse manager arranges for the RN to meet with this dean. The nurse manager is exhibiting leadership behaviors consistent with: (Select all that apply.)
a. feminist perspective.
b. servant leadership.
c. transactional leadership.
d. transformational leadership.
e. authoritarian leadership.
ANS: A, B, D
This behavior nurtures personal growth (servant leadership) and assists the RN to attain his or her fullest potential (transformational leadership). This behavior also helps the RN build a connection with the dean, a representative of the university (feminist perspective).
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
3. A nurse manager at Morgan Hill Community Hospital is known to be an excellent nursing manager by the personnel working on her nursing unit. The nurse manager exhibits which of the following behaviors? (Select all that apply.)
a. Knows the personnel and addresses them by name.
b. Intervenes when she receives complaints.
c. Has a consistent style that never varies.
d. Is visible on the nursing unit by all shifts on a frequent basis.
e. Evaluates a number of aspects of problems prior to making decisions.
f. Uses decision by consensus to resolve conflicts.
g. Fosters collaboration.
ANS: A, D, E, G
These behaviors foster teamwork and positive morale.
DIF: Cognitive Level: Apply (Application) TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
Content preview
Prof.Exams
TEST BANK
2022
,Prof.Exams
COMPLETE
Elaborated Test Bank
for
Leadership
and
Nursing Care Management
7Ed.
by
Diane Huber
M. Lindell Joseph
2022
,Prof.Exams
TABLE OF CONTENTS
Part 1 leadership
1 leadership and management principles
Definitions
Leadership and care management differentiated
Leadership overview
Background related to leadership
Leadership: five interwoven aspects
Leadership theories
Contemporary leadership: interactional and relationship-based
Effective leadership
Management overview
Definitions
Background: the management process
Contemporary management theories
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
2 change and innovation
Definitions
Theoretical framework
Background
Change theories/models
The process of change
Leadership and change
Power and politics
Innovation theory
Leadership and management implications
Current issues and trends
Best practice suggestions for nurse leaders
Critical thinking exercise
References
3 organizational climate and culture
Definitions
Background
Research
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
4 managerial decision-making
Definitions
Background
Decision-making process
Clinical decision-making
Managerial and organizational decision-making
, Prof.Exams
Decision-making tools
Sbar
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
Part 2 professionalism
5 managing time and stress
Components of workplace stress
Definitions
Background
Time management strategies for nurse leaders
Resilience
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
6 role management
Definitions
Background
Leadership and management implications
Current issues & trends
Critical thinking exercise
References
7 legal and ethical issues
Definitions
Ethical components
Legal perspectives
Legal definitions
Background
The legal system and sourcesof law
Licensure, multi-state, and distance practice
Legal documents and the nurse
Leadership and management implications
Current issues and trends
Critical thinking exercise
References
Part 3 communication leadership
8 communication leadership
Definitions
Background
Communication theories and models
Communication to facilitate change: kotter
Organizational culture and climate
Leadership and management implications
Current communication issues and trends
Critical thinking exercise
References