Test Bank for Abnormal Psychology 6th Canadian Edition by Flett Chapter 14
Chapter 14
Sexual Disorders and Gender Dysphoria
Question Type: True/False
1) Sexual fantasies are usually an indication of dysfunction.
Answer: False
Section Reference: Sexual Disorders and Gender Dysphoria
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views of
their etiology
Bloom’s: Knowledge
2) People with gender identity disorder are typically homosexual.
Answer: False
Section Reference: 14.1 Gender Identity Disorder and Gender Dysphoria
Difficulty: Medium
Learning Objective: 14.1 Describe contemporary views on gender identity disorder and how it
differs from gender dysphoria
Bloom’s: Comprehension
3) Gender identity disorder is also referred to as transsexualism.
Answer: True
Section Reference: 14.1 Gender Identity Disorder and Gender Dysphoria
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.1 Describe contemporary views on gender identity disorder and how it
differs from gender dysphoria
Bloom’s: Knowledge
4) Gender identity disorder is also referred to as transvestic fetishism.
Answer: False
Section Reference: 14.1 Gender Identity Disorder and Gender Dysphoria
,Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.1 Describe contemporary views on gender identity disorder and how it
differs from gender dysphoria
Bloom’s: Knowledge
5) Women elect to have sex-reassignment surgery more often than men.
Answer: False
Section Reference: 14.1 Gender Identity Disorder and Gender Dysphoria
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.1 Describe contemporary views on gender identity disorder and how it
differs from gender dysphoria
Bloom’s: Knowledge
6) Most people with gender identity disorder who undergo sex-reassignment surgery do not
have regrets about having the surgery.
Answer: True
Section Reference: 14.1 Gender Identity Disorder and Gender Dysphoria
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.1 Describe contemporary views on gender identity disorder and how it
differs from gender dysphoria
Bloom’s: Knowledge
7) In DSM-5, if a person with a paraphilia does not experience distress but causes harm to
another person is considered a paraphilic disorder.
Answer: True
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Medium
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Comprehension
8) Because people with paraphilias often break the law, we have good statistics on the
prevalence rate.
,Answer: False
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Medium
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Comprehension
9) When a person has a fetish, the fetish object is often required for sexual arousal.
Answer: True
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Knowledge
10) All people with transvestic disorder are easily identified because they cross-dress in public.
Answer: False
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Knowledge
11) A person can be considered a pedophile if s/he offends against a postpubescent child who is
under the age of consent and at least five years younger than the offender.
Answer: True
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Knowledge
12) Pedophiles do not have to have sexual contact with a child to warrant the diagnosis.
, Answer: True
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Medium
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Knowledge
13) Most pedophiles seek to hurt the children they molest.
Answer: False
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views of
their etiology
Bloom’s: Knowledge
14) Brother-sister incest is the most common form of incest.
Answer: True
Section Reference: 14.2 The Paraphilias
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views
of their etiology
Bloom’s: Knowledge
15) PTSD can result from child sexual abuse.
Answer: True
Section Reference: Focus on Discovery 14.2
Difficulty: Easy
Learning Objective: 14.2 List the various paraphilias and try to explain one according to views of
their etiology
Bloom’s: Knowledge
16) People who have experienced child sexual abuse are more likely to be a victim of sexual