(Grade A+)
Question 1: statistics
Answer: a numerical study of a sample
Question 2: population
Answer: all of the study group
Question 3: sample
Answer: a smaller group used to represent a population
Question 4: census
Answer: data collected on the entire population
Question 5: descriptive statistics
Answer: describes the sample
Question 6: inferential statistics
Answer: describes the population
Question 7: parameter
Answer: numerical study of the population
Question 8: measures of central tendency
Answer: mean, median, mode
Question 9: measures of variability
Answer: range, standard deviation, interquartile range
Question 10: dichotomous
Answer: a categorical variable that can be split into two groups ->ex. Male, Female
Page 1