Question 1: message
Answer: what the speaker wishes to accomplish
Question 2: channel
Answer: medium that conveys message to listener
Question 3: interference
Answer: distractions that can disrupt the communication process
Question 4: setting
Answer: physical and psychological context in which a speech is presented
Question 5: audience
Answer: includes potential listeners the speaker hopes to reach
Question 6: feedback
Answer: speakers perception of audience reactions to the message
Question 7: 4500
Answer: early egyptians studied rhetoric (public speaking) as far back as __________ years ago.
Question 8: silence, Kairos , restraint , truthfullness
Answer: early Egyptians believed in the following guidelines:
Question 9: introduction, body , conclusion
Answer: anatomy of a speech:
Question 10: to inform, to persuade, to celebrate
Answer: three general purposes :
Question 11: credibility
Answer: __________ is important in all aspects of the speech process.
Page 1
, Question 12: civility
Answer: the care and concern for others, thoughtful use of communicative engagement with others and
being ope to others point of view
Question 13: ethnocentrism
Answer: the tendency of any nation, race, religion, or groupt to believe that its way of looking at and doing
things is right and that other perspectives have less value
Question 14: sterotypes
Answer: generalized pictures of a race, gender, or group that supposedly represent its essential
characteristics
Question 15: identification
Answer: the feeling of closeness between speakers and listeners that may overcome personal and cultural
differences
Question 16: responsible knowledge
Answer: advanced sense of awareness regarding a topic, understanding it's major features, issues, latest
developments, and local applicaitions
Question 17: quoting out of context
Answer: unethical use of a quotation that changes or distorts its original meaning.
Question 18: plagiarism
Answer: presenting the ideas and words of others as though they were your own
Question 19: empathic listening
Answer: listening to provide emotional support for a speaker
Question 20: comprehensive listening
Answer: listening to understand the message of the speaker
Question 21: critical listening
Answer: listening to evaluate a message for purposes of accepting or rejecting it
Page 2