Answers (Grade A+)
Question 1: Similarities Between Public Speaking and Conversation
Answer: -organizing thoughts logically -tailoring message to the audience -telling a story for maximum
impact -adapting to listener feedback
Question 2: Differences Between Public Speaking and Conversation
Answer: -more highly structured -requires more formal language -requires a different method of delivery
Question 3: Speaker
Answer: -the person who is presenting an oral message to a listener
Question 4: Message
Answer: -whatever a speaker communicates to someone else
Question 5: Audience
Answer: -the group of people receiving the message
Question 6: Channel
Answer: -the means by which a message is communicated
Question 7: Noise/Interference
Answer: -anything that impedes the communication of a message. Interference can be external or internal to
listeners
Question 8: Feedback
Answer: -the audience's immediate response to a speaker
Question 9: Setting-Encode
Answer: -the process by which the speaker combines words, tones, and gestures to convey thought and
feelings to the audience
Page 1
, Question 10: Setting-Decode
Answer: -the process by which the listener determines the meaning of the speaker's message and decides the
speaker's intent
Question 11: Ethnocentrism
Answer: -the belief that one's own group or culture is superior to all other groups or cultures
Question 12: Method of Delivery-Manuscript
Answer: -written word for word and read to an audience
Question 13: Method of Delivery-Memory
Answer: -only for the smallest of speeches
Question 14: Method of Delivery-Impromptu
Answer: -little or no immediate preparation
Question 15: Method of Delivery-Extemporaneous
Answer: -carefully prepared and rehearsed speech -presented using a brief set of notes
Question 16: Voice-Volume
Answer: -loudness or softness of the speaker's voice
Question 17: Voice-Pitch
Answer: -highness or lowness of the speaker's voice
Question 18: Voice-Inflections
Answer: -change in pitch or tone
Question 19: Voice-Monotone
Answer: -constant pitch or tone
Question 20: Voice-Rate
Answer: -speed at which a person speaks
Page 2