Question 1: _____ refers to the messages listeners send back to a speaker while he or she is speaking.
Answer: feedback
Question 2: Shantia didn't know whether she should talk to her professor face-to-face or send him an
e-mail. What aspect of speaking is Shantia concerned with?
Answer: channel
Question 3: When listening to a speech, Jamal is distracted by the sound of students yelling in the
hallway. Which of the following barriers to effective communication does this example refer to?
Answer: interference
Question 4: _____ occurs when audience members experience a shared sense of purpose with a speaker.
Answer: identification
Question 5: Jenae realized that the same speech she had written for her history class would work for
the chronological speech she needed to prepare for her communication class. What form of plagiarism
does this represent?
Answer: recycling
Question 6: Noah has prepared and practiced an excellent presentation, but he's so convinced that he
will dopoorly that he feels increasingly nervous before his presentation. This exemplifies what common
cause of communication anxiety?
Answer: self sabotage
Question 7: Just before speaking, Trisha focuses on presenting her speech successfully, from walking
confidently to the lectern to graciously accepting the applause when she is finished. This illustrates
what approach to managing communication anxiety?
Answer: visualisation
Question 8: Aliya has prepared an excellent speech and practiced it thoroughly, but is still nervous
because she has convinced herself that even minor mishaps will make her entire presentation a failure.
Which internal factor of communication apprehension does this demonstrate?
Answer: perfectionism
Page 1
, Question 9: Replacing the thought, "Everyone will laugh at my speech because I sound so dumb" with
"I've done my research and I know what I'm talking about" is an example of _____.
Answer: cognitive restructuring
Question 10: Developing a communication orientation refers to approaching public speaking by
thinking of it as a(n) _____.
Answer: interactive process
Question 11: In which part of a speech would you find the main ideas and supporting materials?
Answer: body
Question 12: What planned strategies do speakers use to let their audiences know they are through with
one point or part of their speech, and moving onto the next?
Answer: transitions
Question 13: Which part of the speech should the speaker prepare first?
Answer: introduction
Question 14: In his presentation, Jalen cited the words of his grandmother reflecting on the experience
of voting for the first time. What type of supporting material does this represent?
Answer: testimony
Question 15: What kind of supporting material refers to facts that are measured mathematically?
Answer: statistics
Question 16: Getting up and closing a window or door because you are having trouble hearing would
be the best way to handle what barrier to listening?
Answer: physical noise
Question 17: Thinking about the date you have after class rather than listening to your instructor
represents what common cause of inattention?
Answer: personal concerns
Page 2